Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sondaj electoral din Marea Britanie: Partidul Conservator revine în preferinţele votanţilor britanici

Publicat

in

Partidul Conservator revine în preferinţele votanţilor britanici. Premierul Boris Johnson nu este însă favorit pentru realegere din cauza problemelor de etică cu care se confruntă.

Partidul Conservator al Marii Britanii şi-a recuperat o parte din procentele pierdute faţă de Partidul Laburist conform unui sondaj de opinie, raportează Reuters.

Dar evaluările premierului Boris Johnson rămân negative pentru că se confruntă cu probleme de etică precum strângerea de fonduri secrete pentru renovarea apartamentului său, conform Mediafax.

Compania de sondaje Opinium a declarat că ratingul laburiştilor a fost de 39% într-un sondaj din 5-7 ianuarie, neschimbat de la sfârşitul lunii decembrie, în timp ce sprijinul pentru conservatori a crescut cu 2 puncte procentuale la 34%. Liberal-democraţii au 11%, iar Partidul Verzilor a ajuns la 5%.

Marea Britanie urmează să organizeze alegerile legislative până în 2024. Dar Johnson, care în decembrie 2019 a câştigat cea mai mare majoritate parlamentară a conservatorilor din 1987, se confruntă cu un test electoral în mai 2022 când vor avea loc alegeri municipale.

Sondajul de pe Bloomberg de pe 25 decembrie 2021 arăta că Partidul Laburist avea 40% în vreme ce Partidul Conservator avea 32%.

Sondajul de pe Politico din 3 ianuarie 2022 arăta că laburiştii aveau 39%, iar conservatorii 34%, fiind în creştere după ce popularitatea acestora a scăzut din noiembrie 2021. Popularitatea Partidului Liberal-Democrat a crescut atunci la 10%

Cota netă de încredere în Boris Johnson în sondajul Opinium a fost de minus 24%, având o creştere de la de minus 31% cât avea înainte de Crăciun. Actualul premier se află cu mult în urma liderului Partidului Laburist, Keir Starmer, care are plus 3%.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Catalin Drula: Shameful press conference of Nehammer and Weber in Austria

Publicat

in

De

Save Romania Union (USR) President, Catalin Drula on Wednesday considered as „shameful” the press conference held by Austrian Chancellor Karl Nehammer and the leader of the EPP group in the European Parliament, Manfred Weber.

„Shameful press conference in Austria. The head of the EPP, the political group of which the PNL is a part, stood shoulder to shoulder with the Austrian chancellor while he explained how, for reasons that have nothing to do with Romania, we are being denied a legitimate right. Absolutely scandalous. What values and principles does this EPP group have if it allows and supports a member state to be held hostage by an Austrian politician free from any norms of common sense?” Drula wrote on Facebook. AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cristian Pîrvulescu, despre Schengen: Putem spera, dar nu cred că Austria va ceda pentru că, astfel, cancelarul ar deveni penibil

Publicat

in

De

Politologul Cristian Pîrvulescu a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre Schengen, că putem spera până mâine când se va vota în JAI şi lucrurile pot să se schimbe peste noapte, dar nu crede că Austria va ceda în vreun fel pentru că în aceste condiţii cancelarul austriac şi ministrul de interne ar deveni penibili, în contextul în care au alegeri. El a ţinut să precizeze că ceea ce ne spune Austria este: înţelegeţi-ne şi pe noi, avem alegeri în ianuarie, aşteptaţi până în primăvară şi vă dăm drumul. Nu mai insistaţi, pentru că ne obligaţi să vă arătăm cât suntem de răi”, anunță News.ro.

Cristian Pîrvulescu a declarat că în privinţa Schengen, putem spera până mâine când se va vota în JAI.

”Lucrurile pot să se schimbe peste noapte. Analiza autorităţilor române arată că autorităţile austriece sunt izolate şi această izolare creează tensiune. Au sugerat să se retragă dosarul de la vot, că vor vota împotrivă”, a spus politologul, precizând că România rămâne pe linia aceasta a votului, pentru ca ”Austria să îi asume toate consecinţele unui asemenea gest, pentru că sunt consecinţe ale acestui gest”.

”Maine vom vedea cum va merge Austria, dacă mă întrebaţi pe mine va merge până la capăt pentru că au alegeri”, a precizat Pârvulescu, arătând că până şi presa austriacă este critică la adresa guvernului şi explică foarte clar că nu este absolut firească ci contraproductivă această mişcare.

Cristian Pîrvulescu a precizat că ştie că interesele ruse sunt extrem de puternice în Austria, care este ”ţara cea mai vulnerabilă economic faţă de capitalul rusesc”.

despre modul în care a negociat ministrul de Interne, Lucian Bode, Pîrvulescu a arătat că ”nu crede că are abilităţile necesare pentru a se descurca în relaţiile internaţionale”. El a ţinut să precizeze că ministrul de externe a încercat mai bine decât ministrul de interne, pentru că e în specificul ministrului de externe să negociere, dar a apreciat că o problemă a fost la ambasadorul nostru la Viena.

”Domnul Hurezeanu cred că a fost luat puţin prin surprindere de evoluţia lucrurilor şi eu cred că faptul că nu era de mult timp ambasador la Viena şi nu şi-a dezvoltat relaţiile a contat într-o oarecare măsură”, a mai spus analistul.

Politologul a ţinut să menţioneze că ar fi simplu să dăm vina pe politicienii noştri, dar problema nu este aici. ”Ceea ce ne spune Austria este înţelegeţi-ne şi pe noi, avem alegeri în ianuarie, aşteptaţi până în primăvară şi vă dăm drumul. Nu mai insistaţi, pentru că ne obkligaţi să vă arătăm cât suntem de răi”, a concluzionat el.

Pîrvulescu a mai spus că PNL are într-adevăr o problemă cu modul în care se relaţionează cu partidele din Austria din aceeaşi familie politică, ”pentru că ar fi trebuit să obţină de la parlamentarii austrieci o reacţie ceva mai energică”.

”Cred că şi în această noapte se negociază dar nu cred că Austria va ceda în vreun fel pentru că în aceste condiţii cancelarul austriac şi ministrul de interne ar deveni penibili”, a spus el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend