Conecteaza-te cu noi

PREMIUM

SONDAJ DEVASTATOR IN ARGES ! E SPECTACULOS SI MULTI VOR PLANGE – VEZI CIFRE COMPLETE

Avatar

Publicat

in

– Cine va conduce Argeşul după alegerile locale. Avem cifrele si procentele  pentru fiecare oraş în parte şi pentru CJ Argeş

Aşa cum anunţam în luna decembrie 2015, dupǎ finalizarea sondajului de atunci, zilele trecute, alǎturi de acceaşi echipǎ de profesionişti de la un important institut de sondare a opiniei publice din Bucuresti, ziarul nostru a efectuat o  noua cercetare sociologicǎ cu privire la intenţiile de vot ale argeşenilor. Cu aproape douǎ luni şi jumǎtate înainte de scrutinul electoral din 5 iunie, 2016 şi cu o listǎ aproape completǎ de candidaţi, 1144 de cetǎţeni din judeţul Argeş au fost de acord sǎ rǎspundǎ chestionarelor noastre.

La nivel de Argeş, PSD va câştiga alegerile

Rezultatele sondajului, încǎ nefinalizate la data redactǎrii acestui material, aratǎ în primul rând un fapt îngrijorǎtor: aproape 40 la suta din populaţia cu drept de vot este scârbitǎ de actuala clasǎ politicǎ şi nu va participa la procesul de votare. Pe baza rǎspunsurilor celor care au declarat cǎ vor vota pe 5 iunie, vǎ spunem ca ceea ce mulţi anticipau se va şi întâmpla: PSD va câştiga alegerile la nivel de judeţ, este drept cu un scor mult mai mic decât cel din 2012. Pe locul doi se claseazǎ PNL, dar la o distanţǎ apreciabilǎ. Din restul partidelor ce vor intra în competiţia electoralǎ,  doar Partidul Mişcarea Popularǎ şi Partidul pentru Argeş şi Muscel abia dacǎ vor depǎşi 10 % din opţiunile de vot, restul bifând scoruri sub acest prag, marea majoritate sub 5 %.

La Piteşti şi Curtea de Argeş, surprize uriaşe !

La votul pentru primarii principalelor oraşe din judeţ, cifrele sondajului aratǎ cǎ bǎtǎlia se va da între candidatul PSD şi un independent. Astfel, la Piteşti candidatul PSD ( Tudor Pendiuc nu a fost inclus în sondaj) este principalul favorit la câştigarea primǎriei însǎ îl va avea “în coastǎ” pe independentul Dǎnuţ Dinu, fost poliţist, actual pensionar. Acesta se claseazǎ pe locul doi la o distanţǎ apreciabilǎ de Narcis Sofianu. La Curtea de Argeş situatia este oarecum asemǎnǎtoare, plecarea lui Nicolae Diaconu din PSD afectând serios atât procentul sǎu, dar mai ales pe cel lǎsat sǎ îl înlocuiascǎ din partea social democraţilor. Aşa se face cǎ, potrivit sondajului,  primele douǎ locuri, cu procente aproape egale dar foarte mici faţǎ de scorul cu care Diaconu câştigase primǎria în 2012 se aflǎ candidatul  PSD şi cel al PAM. Si aici, foarte aproape de cei doi, stǎ candidatul independent la primǎrie care, printr-o campanie eficientǎ, asemeni lui Dǎnuţ Dinu la Piteşti, ar putea încurca planurile partidelor care au scârbit alegǎtorii prin promovarea aceloraşi politicieni vechi şi uzaţi. De remarcat cǎ Diaconu se aflǎ în cǎdere liberǎ în sondaje la fel ca şi Cristian Mitrofan.

La Câmpulung şi Mioveni, nimic nou sub soare !

De surprize nu vor avea parte, garantat, conform sondajului, cei din Mioveni şi Câmpulung. Actualul primar PSD Ion Georgescu va fi campionul judeţului şi va câştiga iar primǎria cu un procent zdrobitor , de peste 60 %. Nici la Câmpulung nu se întrevede vreo schimbare spectaculoasǎ, aici bǎtǎlia dându-se doar între cei doi viceprimari, pesedistul Liviu Târoiu şi liberalul Bogdan David, diferenţa între ei crescând doar puţin şi ajungând la 6 procente. De remarcat cǎ ambii trec de pragul de 30 %. In aceste condiţii ceilalţi candidaţi nu mai conteazǎ în bǎtǎlia electoralǎ din 5 iunie şi este sigur: Câmpulungul nu are decât douǎ alternative, primar PSD sau PNL.

DATE< CIFRE <EVOLUTIE

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI  în perioada 17 martie- 25 martie 2016 şi s-a bazat pe întrebări deschise. Respondenţii au avut la dispoziţie variante de răspunsuri, si au declarat ceea ce au gândit şi crezut în acel moment. Interviurile au fost realizate telefonic de o echipă formată dinre-un ziarit al ziarului PROFIT, 5 colaboratori, studenţi în an terminal ai UPIT şi un coordonator specializat în sondaje de la Bucureşti, precum şi un soft specializat de introducere prelucrare date. La sondaj au participat în total 1144 persoane, cu vârste cuprinse între 18 – 65 ani.
Sondajul a acoperit în cele trei regiuni ale judeţului Argeş – Sud, Centru, Nord – prin care s-a dorit aflarea gradului de notorietate, a intenţiilor de vot şi prezenţa la vot a electorilor. Bazandu-ne pe corectitudinea doveditǎ a sondajelor efectuate de ziarul nostru în ultimii 8 ani şi confirmate în mare parte chiar la scrutinurile electorale, apreciem că marja de eroare este de 3%.  De asemenea, trebuie precizat, că şi în cazul precedentelor sondaje efectuate de ziarul nostru, sondarea nu a fost făcută la comandă niciunui partid iar rezultatele, la fel ca şi în anii trecuţi,  sperăm să fie foarte aproape de concluziile altor sondaje care se vor efectua. Fără alte comentarii, în afara de mentiunea cǎ la Curtea de Arges, candidatul Cristian Mitrofan, a aparut in sondaj ca reprezentand ALDE, si nu PNL, unde a trecut in perioada de sfarist a sondajului.

 

1. Dacǎ duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, veţi merge la vot ?

DA – 50.5 %
NU – 40 %
Nu stiu, nu sunt hotǎrât – 9,5 %

 

3. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu candidații cărui partid sau alianță ați vota ( total judet Arges) ?

1.  PSD ( în alianţǎ cu UNPR) – 39,7 %
2.  PNL – 26.2 %
3.  PAM –  9,5 %
4.  PMP – 5,8 %
5.  ALDE – 5,5 %
……… restul partidelor sub 5 %

 

4. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale pentru alegerea primarului in orasul tau,  cu care dintre urmǎtorii candidații ați vota ?

Pitesti
1. Cornel Ionica PSD – 31.3 %
2. Danut Dinu, independent – 22,4 %
3. Narcis Sofianu – 18, 8 %
4. Andrei Gerea, ALDE – 11,9  %
5 . Mircea Andrei, PAM – 7,4 %

…… restul sub 5 %

NOTA: Cea mai mare scadere fata de sondaj ianuarie: Narcis Sofianu

Cea mai mare crestere fata de sondaj ianuarie: Danut Dinu

 

 

Câmpulung Muscel

2. Liviu Târoiu, PSD – 31, 2 %

1. Bogdan David, PNL – 30, 9 %
3. Sergiu Cicu, ALDE – 14, 2
4. Constantin Staicu, PAM – 9.6 %
……altii sub 5 %

NOTA: Cea mai mare crestere fata de sondaj ianuarie: Sergiu Cicu

 

Curtea de Arges

1. Nicolae Diaconu, PAM – 29,4 %
2. Constantin Panturescu, PSD – 18, 7%
3. Cristian Mitrofan, PNL – 16.7 %
4. Iulian Uţă, independent – 14,3 %
….. altii sub 5 %

 

NOTA: Cea mai mare scadere fata de sondaj ianuarie: Nicolae Diaconu si Cristian Mitrofan

Cea mai mare crestere fata de sondaj ianuarie:  Iulian Uta

 

CLICK AICI PENTRU A DESCARCA DOCUMENT: FISA BRUT SONDAJ MARTIE 2016 ARGES REZULTATE DETALIATE COMPLETE SI GRAFICE CRESTERE SCADERE

 

Comenteaza cu profilul de FB

Curtea de Arges

EXCLUSIV ! GALERIE FOTO – Zeci de argeşeni la înmormântarea lui Aurel Ilea

Avatar

Publicat

in

De

Omul de afaceri Aurel Ilea a fost inmormantat astazi in cimitirul din satul Băieşti – Pui, o localitate aflata la 10 kilometri de orasul Hateg din Hunedoara. Circa 100 de oameni au tinut sa il insoteasca pe ultimul drum pe acest pamant pe cunoscutul om de afaceri din Curtea de Arges, decedat miercuri, 14 septembrie, la varsta de 84 ani.  Aproape 40 de argeseni au tinut sa participe la inmormantare, printre ei remarcandu-se fosti colegi de la Electroarges SA, cativa membri PNL  precum si alti concitatdini care l-au apreciat la justa sa valoare pe Aurel Ilea. Slujba de inmormantre a fost una ortodoxa si a fost tinuta de doi preoti din localitatea transilvana. Foarte multe coroane au fost aduse in semn de apreciere pentru cel care a fost Aurel Ilea si depuse pe mormantul acestuia. De astazi, asadar, Aurel Ilea se odihneste in satul Baieşti din comuna Pui, Hunedoara, localitatea de bastina a Elvirei Ilea, sotia omului de afaceri.

Dumnezeu sa-l odihneasca !

ilea-1ilea2

 

 

 

 

ilea6ilea-5ilea-7ilea-8ilea3

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Pitesti

EXCLUSIV ! Cum au tocat instituţiile din Argeş 6 miliarde lei pe avocaţi – Una din Casele de Avocatura aparţine fostului coleg de bancă a lui Victor Ponta

Avatar

Publicat

in

De

– 7 case de avocatură au primit contracte de circa 1 miliard pe an din partea Consiliului Judeţean Argeş
– La Curtea de Argeş, primarul Diaconu îşi plăteşte din banul public incompetenţa cu 30.000 Euro
– Una din Casele de Avocatura aparţine fostului coleg de bancă a lui Victor Ponta

Aproape jumătate din totalul celor 304 de instituții publice și companii de stat verificate de inspectorii Guvernului au apelat, în intervalul iulie 2012-decembrie 2015, la case de avocatură, cărora le-a plătit cumulat 149,8 milioane de lei, 70% dintre aceste instituții având proprii angajați de specialitate juridică. În 2012, Guvernul a decis că instituțiile și companiile de stat nu pot cumpăra servicii de avocatură decât în cazuri justificate, în care activitățile nu pot fi asigurate de către personalul propriu. Guvernul va analiza acum varianta modificării legii prin introducerea obligației ca oportunitatea achiziționării unor servicii de asistență juridică să fie avizată în prealabil de Ministerul Finanțelor Publice, pentru achizițiile efectuate de autorități centrale și companii de stat, și de prefecți, pentru autoritățile locale, iar casele de avocatură să fie angajate doar în principal prin licitație deschisă. In Arges, situatia este catastrofala, potrivit datelor obtinute de redactorii ziarului nostru, in ultimii 4 ani, primariile de orase impreuna cu Consiliul Judetean Arges au cheltuit circa 6 miliarde de lei vechi pe contractele incheiate cu casele de avocatura. Aceleasi date mai indica faptul ca nu mai putin de 14 case de avocatura au primit contracte, atentie, prin incredintare directa si nu prin licitatie, asta pentru ca legea a permis acest lucru dar nu a obligat.

7  Case de avocatura au tocat banii CJ Arges

Nu cu mult timp in urma ati putut afla din ziarul nostru ca Prefectura Argeş şi Consiliul Judeţeananuntau ca vor merge in instanta pentru anularea unei hotărâri adoptate de CJ privind achiziţia unor servicii de consultanţă, asistenţă sau reprezentare în domeniul dreptului comercial, penal, administrativ, civil şi contencios administrativ. Juriştii Prefecturii acuză că hotărârea adoptată de CJ Argeş nu respectă întocmai normele legale şi au cerut în instanţă anularea acesteia. La vreme respectiva, ziarul nostru a solicitat CJ Arges, în conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, să ne transmită lista contractelor incheioate cu casele de avocatură incepand cu anul 2012. Un raspuns evaziv am primit, insa nu ni s-au indicat concret numarul si numele Caselor de Avocatura cu care care s-au incheiat contracte ci doar banii cheltuiti anual pe aceste tip contracte. Asa se face ca, potrivit adresei oficiale, CJ Arges, a cheltuit anual circa 700 milioane lei vechi. Un calcul simplu arata ca in 4 ani, din bugetul judetului s-au dus catre avocati circa 3 miliarde lei vechi. O fi mult , o fi putin ?
De remarcat ca numai in 2015 Consiliul Judeţean a încheiat nu mai puţin de 17 contracte de asistenţă sau reprezentare cu un număr de cinci case de avocatură, atât din Argeş, cât şi din Bucureşti sau Râmnicu-Vâlcea. Cei cinci avocaţi care au încheiat contracte de consultanţă, asistenţă sau reprezentare cu CJ Argeş sunt: C.I.A Negoescu Vasile, C.I.A. Enache Elena Mihaela, C.I.A. Nicolescu Dragoş Andrei, C.I.A Efrem Oana Diana şi C.I.A Stancu Puiu Dorin.De exemplu cabinetul avocatei Oana Efrem, contractat pentru a redacta adrese către consiliile locale.

Prapad si la primariile din Arges

Dar nu numai CJ Arges a tocat banii pe contractele cu case de avocatura ci si primariile sau alte instituții publice. Acestea au continuat și în perioada 2012-2016 să încheie contracte de consultanță și reprezentare juridică cu diverse case de avocatură, plătite din bani publici, deși au în componența lor departamente de juriști plătiți în același scop. În spiritul opacităţii instituţionale, asemeni CJ Argeş care a refuzat să comunice datele exacte, invocând confidenţialitatea comunicării dintre client şi avocat, la fel au procedat si primariile principalelor orase din judet. Totusi, in uirma documentarii facute de noi, am aflat ca cei mai mari risipitori de bani pe astfel de contracte sunt primarii din Pitesti si Curtea de Arges. La Pitesti, de exemplu, de cand cu problemele generate de deja cunsocutele dosare in care este implicata si primaria, s-au incheiat nu mai putin de 4 contracte de reprezentare juridica cu patru Case de Avocatura. Valoarea contractelor ar depasi lejer suma de 1, 5 miliarde lei vechi.

La Curtea de Arges, primarul PAM- PAM isi plateste din banul public incompetenta cu 30.000 Euro. Avocatul este fostul sef al ANRMAP

Lucian Dan VladescuDe departe, recordul in materie de astfel de contracte din banul bietului cetetean a fost stabilit recent de primarul PAM-PAM al Curtii de Arges, Nicolae Diaconu: 30.000 euro, fara TVA. Aceasta este suma care va fi luata din bugetul local pentru achitarea onorariului unei firme de avocatura din Bucuresti care va reprezenta primaria Curtea de Arges in procesul cu Eol, firma care nu a mai terminat lucrarile la parcul fotovoltaic din municipiu.Intersele municipalitatii vor fi reprezentate de avocat Lucian Dan Vladescu(FOTO). Asadar, argesenii ar trebui sa stie ca, in afara de banii cheltuiti pentru acest proiect esuat, Diaconu PAM-PAM mai cheltuie acum si cu avocatii, asta ca sa nu mai amintim si de miliardele care trebuiesc returnate si pentru alte proiecte esuate. Dar, stati asa, sa vedeti unde se duc banii nostri, ai contribuabilului, gratie semnaturilor primarului Diaconu ! Ei, bine, beneficiarul contractului de 30.000 euro fara TVA, este nimeni altul decat fostul sef al ANRMAP, Lucian Dan Vladescu. Cine este acest domn, vazut zilele acestea ca un veritabil promoter al construiriri Moscheii Musulmane din Bucuresti ?
Ei bine, avocatul Lucian Dan Vladescu, a fost coleg de facultate cu Victor Ponta, el fusese anterior consilier la cancelaria lui Victor Ponta. Fostul premier l-a demis in 2013 de la sefia ANRMAP, într-o criză de nervi din cauza informaţiilor apărute în presă privind datoriile pe care le avea la întreţinere şi la bănci. Deşi este bugetar, el are două maşini de lux şi este membru în Consiliul de Administraţie al Petrom şi EximBank. În concluzie, omul are bani. Partea interesantă vine abia acum, mai exact, se vorbeste pe la Bucuresti ca Vladescu a devenit un port drapel al celor care fac lobby pentru construirea moscheii de la Bucuresti. MAi mult, trebuie sa precizam ca acest contract de peste 1 miliard din banul public a fost dat Casei de Avocatura a lui Vladescu in perioada in care Diaconu inca era la PSD, si nu trecuse la PAM-ul lui Mircea Andrei, liderul de partid care are si el o mare Casa de Avocatura. Cum s-a ajuns aici ? Aflati totul in editia urmatoare a ziarului nostru sau in editia online la adresa www.ziarulprofit.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend