Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SONDAJ – Ce le trebuie turistilor care vin la Curtea de Arges

Avatar

Publicat

in

 

Sǎptǎmâna aceasta, pentru cǎ ne aflǎm în plin sezon estival, am realizat un sondaj de opinie printre turiştii care viziteazǎ Argeşul. Aflând nemulţumirile lor, cei aflaţi la conducerea localitǎţilor pot afla unde trebuie sǎ intervinǎ astfel încât sǎ îi mulţumeascǎ pe cei care vin sǎ viziteze şi sǎ cheltuie bani în judeţul nostru.

« Sunt mulţi câini pe strǎzi, mai ales seara, chiar şi pe acest bulevard principal… E un oraş frumos, încǎrcat de istorie. Cred cǎ dacǎ ar fi fost mai aproape de Sibiu, de unde suntem noi, ar fi arǎtat mult mai bine ».

« E un orǎşel liniştit, chiar prea liniştit pentru cǎ nu prea sunt oameni la plimbare pe strǎzi, nu prea ai unde sǎ petreci seara sau noaptea. Intr-adevǎr se pot atrage turişti pentru cǎ e fabulos ce am vǎzut la Biserica Domneascǎ şi la Mânǎstire dar pentru cǎ nu avem ce face pe aici prea mult, plecǎm pe Transfǎgǎrǎşan.”

« Drumuri proaste, cu asta vǎ confruntaţi. Dacǎ nu se investeşte în infrastructurǎ nu veţi face nimic din punct de vedere turistic. E pǎcat de zonǎ, de judeţ, de munţii pe care îi aveţi… »

« Vǎ trebuie câteva hǎrţi informative pentru cǎ pur şi simplu nu şti încotro sǎ mergi şi ce sǎ vizitezi. Si, la cât de micǎ e zona, tot te rǎtǎceşti… Aveţi terase frumoase şi îngrijite, preţuri destul de mici şi multe locuri de vizitat. Suntem cazaţi la Curtea de Argeş de trei zile şi ne-am hotǎrât sǎ mai stǎm câteva pentru cǎ şi zonele din împrejurimi sunt deosebite şi meritǎ vizitate. Nu vi mereu din strǎinǎtate pentru aşa ceva aşa cǎ trebuie sǎ profitǎm la maxim. »

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Taxe zero? Ministrul Economiei a făcut anunțul- Cine ar putea scăpa de taxă

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui a declarat că România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul, de aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei

„Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim. Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară. Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână. România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite. Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei”, a scris ministrul, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că „suntem campionii din Uniunea Europeană” la sărăcia în muncă (procentul de oameni care, deşi au un salariu, nu se ajung cu banii de la o lună la alta) şi pe al doilea loc la numărul de oameni aflaţi în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferenţă faţă de Bulgaria.

„Lucrurile acestea nu se rezolvă reinventând roata şi testând iar soluţii care au eşuat în trecut. De asemenea, soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat. Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor”, a explicat Năsui.

Vezi și:

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Legea pensiilor: Ce schimbări importante îi așteaptă pe români de la 1 septembrie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Anunț de ultimă oră al lui Raed Arafat! Se aplică de luni, 25 ianuarie 2021

Avatar

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut anunțul așteptat de toți bucureștenii.

Începând de luni, 25 ianuarie 2021, ora 00:00, în București, se redeschid restaurantele, cafenelele, barurile, cinematografele, teatrele și cazinourile.

Acestea vor funcționa la 30% din capacitatea unităților.

Atenție! Barurile, restaurantele, cazionurile, cinematografele vor funcționa până la ora 21:00.

Vezi și

Este oficial! Vești importante pentru toți românii: Cine nu se decide cu privire la acest serviciu, va plăti automat mai mulți bani

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend