Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SOLUȚIILE PSD PENTRU A REPARA DEZASTRUL PRODUS DE PNL: LOCURI DE MUNCĂ SIGURE, SALARII MAI MARI, STIMULENTE PENTRU ANGAJAREA ȘOMERILOR

Avatar

Publicat

in

Guvernul Orban a eșuat în toate acţiunile pe care le-a avut privind nu doar gestionarea pandemiei, ci și situaţia economică şi socială a ţării. Bâjbâielile care l-au consacrat arată că nu are soluții pentru a proteja populația.
Asigurarea securităţii naționale înseamnă protejarea sănătății, a locurilor de muncă şi a economiei, iar PSD a pus întotdeauna aceste direcții pe primul plan. Programul de Guvernare, Muncă şi Demnitate Socială propus de PSD are ca obiectiv principal siguranţa locurilor de muncă.
Salariul minim brut, spre exemplu, va avea o creștere de 57% în următorii patru ani – ținta fiind 3.500 de lei. Mai mult, în noua schemă de impozitare propusă de PSD, există o diferență și în funcție de numărul de copii. Pentru angajatul cu un copil se aplică impozit zero pentru veniturile sub 2.500 de lei, iar pentru cei cu doi, trei și patru copii plafonul crește la 3.000 de lei.
PSD are un program țintit și pentru stimularea angajării șomerilor.
În cazul muncitorilor calificați este prevăzut un stimul de inserție de 50% din salariu, cu acordarea unui salariu de minim 3.000 lei brut și menținerea salariatului cel puțin un an după finalizarea acordării stimulului. În cazul muncitorilor necalificați este prevăzut un stimul de inserție de 60%, un salariu cu 10% mai mare decât salariul minim brut aflat în plată, plus condiția menținerii salariatului cel puțin un an după finalizarea acordării stimulului.
Programele de creare de locuri de muncă prin injecții financiare în zone economice cheie, ajutorul de stat de 100.000 de euro pentru fiecare companie care înființează locuri de muncă în zone cu șomaj ridicat, primele de instruire și vouchere de reconversie profesională pentru firme (salarizarea ulterioară calificării nu poate fi mai mică de 3000 lei brut pentru anii 2021-2022) sunt și ele doar o parte din soluția gândită de PSD pentru repararea stricăciunilor generate de PNL.
“PNL continuă politica de austeritate începută de PDL, atunci când au fost dați oameni afară, când au tăiat salarii și România a intrat într-o criză economică fără precedent. Raluca Turcan, vicepremier în Guvernul Orban, a anunțat deja care sunt planurile PNL dacă ar ajunge din nou la guvernare după 6 decembrie: se va trece la “reorganizarea tuturor instituțiilor” și vor fi făcute concedieri! În timp ce PSD a crescut veniturile românilor, PNL refuză să pună în aplicare legi care ar aduce mai mulți bani în buzunarele oamenilor. În timp ce PSD a creat sute de mii de noi locuri de muncă, politica PNL a dus la desființarea, în numai un an de guvernare, a 800.000 de locuri de muncă și anunță noi disponibilizări. În timp ce PSD a construit și a dezvoltat România, PNL dărâmă!”, spune deputatul Simona Bucura Oprescu.

Realizat de KLANAR IMOB TOUR SRL la comanda PSD – Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Orban, despre călătoriile gratuite cu trenul pentru studenți: “Eu voi face ce se hotărăşte în cadrul coaliţiei”!

Avatar

Publicat

in

“Eu voi face ce se hotărăşte în cadrul coaliţiei”, a afirmat Orban la Parlament, întrebat dacă va susţine amendamentul depus de liberalul Florin Roman la legea bugetului de stat pe anul 2021.

Orban a precizat că amendamentul a fost depus fără semnătura sa.

“A depus amendamentul, vedeţi că l-a depus fără semnătura mea. Dacă se va lua o decizie în coaliţie de a susţine acest amendament, îl voi susţine şi eu”, a precizat preşedintele PNL.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spunea vineri că ar vota propunerea ca studenţii să primească gratuitate pentru 12 călătorii dus-întors cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea unde studiază.

“Da, sunt convins că această propunere ar putea să treacă. Ea prevede un număr de 12 călătorii dus-întors între localitatea de domiciliu şi universitate, călătorii care să se facă, bineînţeles, pe durata anului universitar, la care să se adauge reducerea standard de 50% pentru întreg anul calendaristic fără limită de călătorii”, a afirmat Cîmpeanu la Parlament, întrebat cum comentează o propunere în acest sens a unui coleg din PNL.

El a adăugat că sumele necesare ar fi prevăzute în bugetul Ministerului Transporturilor.

Întrebat dacă ar vota o astfel de propunere, ministrul a spus: “Da, eu voi vota, îmi voi exercita dreptul de vot”. 

Sursa: Agerpres

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban a împărțit mărțișoare în Parlament, uitând de aberațiile transmise elevilor

Avatar

Publicat

in

Coaliția de guvernare a uitat de normele aberante impuse elevilor. După ce ministrul Sănătății a anunțat că elevii nu au voie să ducă mărțișoare profesoarelor, ministrul Educației a explicat că elevii pot duce simbolurile primăverii la fel ca în toți anii. Însă, regulile impuse de coaliție au fost încălcate chiar de șeful PNL, Ludovic Orban, care a împărțit mărțișoare în Parlament, fără mănușile recomadate de Vlad Voiculescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend