Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Solicitare urgentă în cazul Caracal! Mutarea făcută azi

Avatar

Publicat

in

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a anunțat că astăzi va depune actele pentru efectuarea a două contraexpertize medicale separate în străinătate.

Una se va face pe ADN-ul din dinți, iar în cea de-a doua se va cere analizarea posibilității arderii acelui corp în butoi.

Publicitate

„În cursul zilei de astăzi vom depune această solicitare. Am spus de ieri că vor fi două expertize. Vom cere stabilirea acelui ADN din dinți, iar în cea de-a doua vom cere analizarea posibilității arderii acelui corp în acel butoi.

Există centre care pot face acest lucru la nivelul lumii. Anchetatorii au încălcat legea, ei fiind obligați să reconstituie acest lucru, pentru a vedea dacă este posibil”, a declarat, la România TV, Cumpănașu, conform Știripesurse.ro.

Vezi și

EXCLUSIV Guvernul Dăncilă trebuie să facă o nouă mutare pentru a aplica Legea pensiilor! E obligatoriu

Vești pentru mii de români! Au apărut noi reguli referitoare la cariera funcționarilor publici

Sorina Matei dinamitează cazul Caracal! Legături între ‘Mâna dreaptă’ a lui Carmen Dan și ‘Cosa Nostra’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

OFICIAL după centralizarea a 80 la sută din voturi pe Capitală. Sunt confirmate datele EXITT-Poll CURS Avangarde

Avatar

Publicat

in

De

Biroul Electoral Central a publicat scorurile pe care candidații la alegerile locale pentru Primăria Municipiului București le-au obținut în scrutinul de duminică.

Vezi și: HARTĂ Bătălia pe consilii județene: PSD a luat 20, PNL are 17, iar UDMR ia 4 – Alianța USR-PLUS nu a prins nici măcar unul

Publicitate

Astfel, după numărarea voturilor din 80% din secții, diferența dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea a devenit irecuperabilă și este posibil chiar să crească sensibil. Nicușor Dan, susținut de PNL, USR și PLUS are 42,25%, iar Gabriela Firea, susținută de PSD, a fost votată de 38,29% dintre cei care au mers la vot.

OFICIAL după numărarea a 80 sută din voturi:

Nicușor Dan – 42,25%

Gabriela Firea – 38.29%

Traian Băsescu – 11.10%

Vezi și: Dimineața se numără voturile: Cristian Popescu Piedone s-a detașat în fruntea clasamentului pentru Primăria Sectorului 5

Datele oficiale parțiale confirmă datele de tip EXIT-POLL CURS Avangarde:

Nicuşor Dan – 47,2%
Gabriela Firea – 39%
Traian Băsescu – 8,6%

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Franța: Dreapta păstrează o largă majoritate în Senat

Avatar

Publicat

in

De

Alegerile senatoriale nu au bulversat echilibrul din camera superioară a parlamentului francez, dreapta păstrând o largă majoritate după scrutinul de duminică, iar ecologiştii ajungând să îşi formeze propriul grup parlamentar, notează AFP preluat de agerpres.

Alegerile pentru Senat, care înnoiesc la trei ani jumătate din membri camerei superioare, nu este un scrutin direct, ci îi priveşte numai pe mari electori, aleşii din consiliile municipale, departamentale şi regionale, precum şi deputaţii şi senatorii în funcţie.

Publicitate

Dreapta a ieşit marea învingătoare în aceste alegeri care i-au întărit majoritatea cu peste zece mandate suplimentare, cu mai multe personalităţi de prim rang realese, începând cu preşedintele grupului Les Républicains (Republicanii, LR) din Senat, Bruno Retailleau.

“Aceste alegeri, într-un context sanitar, economic şi social inedit, tocmai au întărit majoritatea senatorială de dreapta şi de centru”, şi-a exprimat satisfacţia preşedintele Senatului, Gérard Larcher (LR), cu mari şanse de a fi reales în funcţie joi.

A doua forţă politică a camerei, Partidul Socialist (PS) a pierdut şase locuri, dar în unele locuri în beneficiul unuia dintre aliaţii săi de stânga, Partidul Comunist, care progresează cu două locuri, dar mai ales Ecologiştii (EELV), care au câştigat şase, situaţie cele permite să îşi formeze propriul grup parlamentar.

În ce priveşte formaţiunea preşedintelui francez Emmanuel Macron, La République en Marche (LREM), pierderea a fost mai puţin importantă decât era prevăzut, partidul trecând de la 23 la 19 mandate.

Doi membri ai guvernului, ministrul pentru departamentele de peste mări, Sébastien Lecornu, şi secretarul de stat la turism, Jean-Baptiste Lemoyne, care au părăsit LR pentru a se alătura LREM în 2017, au fost aleşi, dar le vor lăsa locul supleanţilor lor.

Partidul de extremă-dreaptă Rassemblement National şi-a putut salva singurul mandat, ocupat de fostul primar al sectorului 7 din Marsilia Stéphane Ravier.

Senatul Franţei, ai cărui membri sunt aleşi pentru şase ani, a fost dominat de dreapta franceză de la începutul celei de-a V-a Republici, în 1958, cu excepţia unei scurte perioade cu majoritate socialistă, între 2011 şi 2014.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend