Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SOLICITARE – Președintele Klaus Iohannis să facă publică Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024

Publicat

in

Președintele Klaus Iohannis a prezentat după ședința Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT) principalele principii care stau la baza Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024. Documentul însă nu a fost prezentat nici până azi.

Vezi și: Profesorul Vasile Astărăstoae: Am arătat ca Apocalipsa COVID se amână! Am fost insultat și înjurat, dar am arătat pericolul regimului politico-medical

Vicepreședintele ALDE București, Cristian Barbu, îi solicită public președintelui să dea publicității documentul pentru a da posibilitatea fiecărui cetățean român să afle ce s-a decis și cum va fi afectat el în următorii 4 ani.

”Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că punctul principal al ordinii de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) l-a constituit analiza noii Strategii Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 – 2024.

Potrivit preşedintelui, noua strategia oferă răspunsuri la întrebările „esenţiale” privind obiectivele naţionale prioritare pentru asigurarea securităţii ţării şi a cetăţenilor şi arată ce trebui făcut pentru ca acestea să fie atinse.

După părerea președintelui, trebuie să ținem cont de deteriorarea relațiilor dintre NATO și Rusia, iar România este un stat care trebuie să își apere cetățenii oriunde s-ar afla ei.

Strategia se raportează la un concept multi-dimensional al securității, a susținut președintele în prezentarea verbală a strategiei.

Astăzi, după ce am căutat acest document preț de aproape două zile, am decis să afirm că, în calitatea cea mai firească de cetățean al acestei țări la care se referă strategia, cu implicații extrem de importante pentru proiecția pe următorii ani a implicării noastre, pe toate planurile existențiale, ca entități individuale, dar mai cu seamă ca națiune, sunt exclus de la a vedea și a spune ceva despre documentul de referință.

Pe scurt: consider, ca român, de oriunde aș fi și orice aș face, că am dreptul de a accesa Strategia Națională de Apărare a Țării (pentru perioada 2020-2024), în stadiul de dinainte de a fi expusă votului final în Parlamentul României.

De ce? Această strategie ne influențează major viața și, mai cu seamă, activitatea. Absolut tot ce se prevede în acest concept revine, pentru execuție, românilor de pretutindeni, dar mai cu seamă din România. Așa rezultă chiar din titlul prezentat de președinte.

Sau nu? ”Țării” nu este la fel de clar ca atunci când nominalul face precizarea fermă, indubitabilă. Oare fugim de acest aspect? Supărăm vreun ”amic”?

Vreau să fiu admis ca ROMÂN în țara mea, ROMÂNIA.

Consider că, dacă în sufletul meu sunt român cu adevărat, mă voi identifica mereu cu ROMÂNIA.

Am jurat credință ”Patriei mele, ROMÂNIA!”, nu unei țări nespecificate…”, a spus vicepreședintele ALDE pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

FACEBOOK poate lua o măsură RADICALĂ: Ar putea INTERZICE publicitatea politică înaintea alegerilor prezidenţiale americane

Publicat

in

De

Facebook analizează dacă să interzică publicitatea politică pe platforma sa de socializare, în Statele Unite, înainte de alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie, potrivit unor surse citate vineri de Bloomberg, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Deocamdată doar se discută posibilitatea de a interzice publicitatea politică şi nu a fost luată încă o decizie.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că Facebook nu comentează informaţia.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Facebook a fost criticată pentru politica sa de a excepta publicitatea politică de verificarea faptelor afirmate. Anul trecut, Twitter a interzis reclamele politice, dar Facebook a afirmat că nu vrea să îngrădească discursul politic.

Campaniile preşedintelui Donald Trump şi candidatului democrat Joe Biden nu au răspuns imediat solicitărilor de comantarii.

Luna trecută, campania Biden a publicat o scrisoare deschisă adresată directorului general al Facebook Mark Zuckerberg, în care a cerut companiei să verifice faptele prezentate în reclamele politice, în cele două săptămâni de dinaintea alegerilor.

Într-o postare făcută vineri pe Twitter, directorul pentru sectorul digital al campaniei Biden, Rob Flaherty, s-a referit la problema dezinformării prin intermediul conţinutului neplătit de pe site.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

”Trebuie să reamintesc că problemele Facebook sunt în proporţie de 80% legate de conţinutul neplătit şi tot ceea ce fac în privinţa conţinutului plătit este o tentativă de a distrage atenţia”, a scris Flaherty pe Twitter.

Peste 900 de advertiseri s-au înscris într-un boicot împotriva Facebook organizat de organizaţii pentru protejarea drepturilor civile, pentru a presa compania să ia măsuri concrete pentru a bloca răspândirea urii şi a dezinformării, în urma morţii afro-americanului George Floyd în timp ce se afla în custodia poliţiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Atenție, călători! Poliția Capitalei dă amenzi în mijloacele de transport în comun

Publicat

in

De

Poliția Capitalei a anunțat că în ultima săptămână, împreună cu polițiștii locali, a aplicat peste 1.100 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecție în mijloacele de transport în comun.

Citește și: Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a anunțat că a continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție împotriva infectării cu COVID-19 în mijloacele de transport în comun, informează Mediafax.

Amenzile aplicate într-o săptămână ajung la aproape 160.000 de lei.

„Pe parcursul celor 7 zile, în urma verificărilor efectuate, în care au fost implicați și reprezentanți ai Poliției Locale, au fost constatate și aplicate 1.127 sancțiuni contravenționale, în valoare de 158.200 lei”, a anunțat Poliția Capitalei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend