Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Soldații ruși au jefuit școlile și spitalele din orașul ocupat Kreminna și duc echipamentele în Rusia – oficial ucrainean

Publicat

in

Soldații ruși transportă pe teritoriul Rusiei echipamentele din spitalele și școlile pe care le-au jefuit în orașul Kreminna din regiunea Luhansk, ocupat la jumătatea lunii aprilie, conform șefului administrației regionale din Lugansk, Serghei Gaidai.

Razboi in UcrainaFoto: Yasuyoshi Chiba / AFP / Profimedia Images

Oficialul ucrainean a scris pe Facebook că, după ocuparea orașului, „orcii și-au atârnat cârpele și au înlăturat inscripția Glorie Ucrainei de pe fațada liceului militar regional Luhansk”, unde au „curățat” toate camerele.

„Toate echipamentele moderne au fost duse în Rusia. În plus, au luat ce le-a plăcut din barăci, cantine, depozite. Rușii au cercetat fiecare centimetru al școlii”, afirmă șeful administrației regionale din Luhansk.

El afirmă că trupele ruse au jefuit toate școlile din oraș, dar și spitalele, pe care le-ar fi golit de echipamente.

„Rușii au fost șocați de dotarea spitalelor noastre, așa că nu au întârziat și în primele zile de ocupație au început să demonteze echipamentele și să le transporte în Rusia”, adaugă oficialul ucrainean, care a postat și câteva fotografii.

Kreminna, cu o populație de aproape 20.000 de oameni (înainte de război), se află la aproximativ 50 km nord-est de Kramatorsk, centrul administrativ al regiunii, și este o țintă strategică pentru Rusia.

Trupele ruse ar fi capturat Kreminna după jumătatea lunii aprilie, spunea guvernatorul regional, susținând că rușii ar fi împușcat oameni care încercau să părăsească orașul.

Numeroase imagini și înregistrări video distribuite pe rețelele sociale sau publicate de autoritățile ucrainene arată cum soldații ruși au jefuit locuințe și magazine din Ucraina, în unele cazuri folosind chiar camioanele militare pentru a transporta bunurile furate.

Soldații ruși au fost surprinși inclusiv furând găini dintr-o curte și covoare pentru a-și camufla vehiculele.

Oficialii ucraineni îi acuză pe soldații Moscovei că au jefuit chiar și centrala nucleară de la Cernobîl și hotelurile din jur, furând tot, de la lingurițe, la ibrice și furculițe.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Serhiy Kislitsa, a vorbit la o ședință a Consiliului de Securitate al organizației internaționale despre adevăratul „eroism” al armatei ruse, care a fugit de lângă Kiev cu toalete și alte bunuri furate.

„Soldații ruși au dat dovadă de reziliență într-o singură privință: retrăgându-se sub focul trupelor ucrainene, s-au încăpățânat să păstreze toată prada. Au lăsat în urmă muniție pentru a-și umple mașinile cu computere furate, televizoare, telefoane mobile, haine, covoare, mașini de spălat și chiar toalete”, a adăugat el.

Serviciul de informații al armatei ucrainene afirma că soldații ruși au creat chiar un bazar într-un oraș din Belarus pentru a vinde bunurile furate. Însă în multe din cazuri, soldații ruși ar fi furat bunurile pentru a le trimite înapoi acasă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ciprian Ciucu fuge de Primăria Capitalei: Trebuie să fii inconștient să îți dorești un mandat

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6, afirmă că ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Capitalei şi „trebuie să fii inconştient” să-ţi doreşti un mandat de primar general în condiţiile în care „urmează să cadă oraşul pe noi”. „Eu, care sunt extrem de conştient de ce se întamplă în Primăria Generală, pentru că am fost consilier general – acum sunt preşedinte PNL Bucureşti şi mă preocupă permanent ce se întâmplă la nivel de Primăria Generală – trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general. Dacă nu ştii ce-i colo şi nu stii că urmează să cadă oraşul pe noi, da, vrei să fii primar general. Îţi pui această patalama în frunte, că sunt primar general. Dar dacă ştii câţi bani se duc pe termie şi ce probleme sunt acolo pe investiţii, dacă te uiţi pe zona de risc seismic, pot să merg cu această listă la nesfarsit, şi ştii cât de mari sunt problemele acolo, doar să fii inconştient ţi-ai dori să fii primar general”, a declarat Ciucu, sâmbătă, la Digi 24, scrie News.ro.

El a precizat că, în asemenea condiţii, ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Municipiului Bucureşti. „Să mă duc primar general, eu sau oricine altcineva, trebuie să meargă cu ceva prestabilit înainte (…) În condiţiile acestea eu aş fi foarte-foarte greu de convins să candidez la Primăria Municipiului Bucureşti”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO O filipineză câștigă concursul pentru transsexuali din Thailanda

Publicat

in

De

Filipineza Fuschia Anne Ravena a fost încoronată sâmbătă Miss International Queen 2022 în cadrul unui concurs din Thailanda, prezentat ca fiind cel mai mare și mai popular concurs de frumusețe transgen din lume, informează Mediafax.

Proprietară de afaceri în vârstă de 27 de ani, filipineza a învins alte 22 de concurente. Locul al doilea și al treilea au revenit unor concurente din Columbia și, respectiv, Franța.

„Primul meu mesaj pentru toată lumea este să răspândească dragostea, pacea și unitatea, pentru că acesta este cel mai important lucru”, a declarat Ravena, care a purtat o rochie de seară strălucitoare, argintie, conform Reuters.

Concursul, care a fost întrerupt timp de aproape doi ani din cauza pandemiei, a fost reluat în orașul balnear thailandez Pattaya, în timpul lunii mândriei, pentru a celebra, de asemenea, egalitatea de gen, a declarat Alisa Phanthusak, directorul general al Miss Tiffany Show, organizatorul.

Concursul, care reunește persoane transsexuale din întreaga lume, a fost lansat în urmă cu peste un deceniu pentru a ajuta femeile transsexuale să se simtă mai bine acceptate de societate.

Thailanda are una dintre cele mai deschise și vizibile comunități de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali (LGBT) din Asia, dar activiștii spun că legile și instituțiile thailandeze nu au reflectat încă schimbarea atitudinilor sociale și că încă discriminează persoanele LGBT+ și cuplurile de același sex.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend