Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Socialiștii moldoveni s-au grăbit să felicite 30 de ani de relații diplomatice între Moldova și Rusia: Istoria prieteniei noastre datează de mai multe secole

Publicat

in

Partidul socialiştilor (PSRM) i-a felicitat pe partenerii ruşi cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Formaţiunea „constată cu satisfacţie că interacţiunea inter-partinică cu „Edinnaia Rossia” şi „Spravedlivaia Rossia – Za pravdu” constituie un factor suplimentar pentru dezvoltarea şi consolidarea cooperării strategice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă”, transmite Știri.md.

„În numele Comitetului Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, felicităm partenerii noștri ruși cu ocazia celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre.

30 de ani înseamnă o perioadă scurtă de timp, dar în realitate, istoria prieteniei și cooperării noastre datează de mai multe secole. Popoarele frățești ale Republicii Moldova și Federației Ruse, unite de credința ortodoxă, istoria comună și culturile apropiate, au trăit mereu în pace și armonie.

Cea de-a 30-a aniversare a relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Federația Rusă este un bun prilej de a analiza realizările și succesele noastre, de a înțelege și de a corecta greșelile comise. Este, de asemenea, o bază suficientă pentru planificarea ulterioară a cooperării reciproc avantajoase în beneficiul popoarelor țărilor noastre.

Țările noastre dispun de oportunități ample pentru a consolida și pentru a extinde relațiile de parteneriat în sfera politică și cea economică, bazate pe încredere și înțelegere reciprocă.

Partidul Socialiștilor constată cu satisfacție că interacțiunea inter-partinică cu ”Edinnaia Rossia” și ”Spravedlivaia Rossia – Za pravdu” constituie un factor suplimentar pentru dezvoltarea și consolidarea cooperării strategice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

Partidul Socialiștilor va depune toate eforturile pentru menținerea dinamicii pozitive în relațiile bilaterale”, se arată în mesajul socialiștilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ipocrizia importanței morților: în vreme ce întreaga lume deplânge soarta Ucrainei, civilii mor pe capete în Siria

Publicat

in

De

Treisprezece civili au fost ucişi începând de joi seara, în nordul Siriei, unde au loc confruntări armate între Forţele Democratice Siriene (FDS) – dominate de kurzi şi susţinte de către regimul lui Bashar al-Assad – şi militari turci şi auxiliari locali, anunţă vineri un ONG, relatează AFP.

Aceste victime au fost ucise în două incidente – unul la al-Bab, aflat sub controlul unor facţiuni siriene loiale Ankarei, în nord-estul Alepului, iar celălalt în apropiere de Al Hasakah, în nord-estul ţării, aflat sub controlul FDS.

La al-Bab, ”tiruri de artilerie ale forţelor în favoarea regimului (al-Assad) vizând o piaţă s-au soldat cu nouă morţi civili, inclusiv copii, şi alţi 20 de răniţi”, anunţă Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

Un corespondent AFP aflat la faţa locului a văzut locuitori şi salvatori năpustindu-se să evacueze răniţi – şi anume copii – din mijlocul tarabelor cu fructe şi legume distruse, printre care zăceau rămăşiţe umane.

Un purtător de cuvânt al FDS, Farhad Shami, dă asigurări că Forţele ”nu au nimic a face” cu acest atac.

La Al Hasakah, administraţia autonomă kurdă a anunţat că un atac turc s-a soldat cu ”moartea a patru copii şi rănirea altor 11”, ”în noaptea (de joi spre vineri), vizând un centru închis pentru minori”.

SOHR a confirmat acest bilanţ.

Turcia ameninţă din mai să lanseze o ofensivă de anvergură împotriva forţelor kurde care deţin controlul celei mai mari părţi a nord-estului Siriei, o ţară fragmentată de Războiul civil care s-a soldat de când a început, în 2011, cu o jumătate de milion de morţi şi milioane de deplasaţi şi refugiaţi.

Începând din iulie, drone turce lovesc tot mai des zone aflate sub controlul FDS, pe care Ankara le consideră ”teroriste”, potrivit SOHR şi unor oficiali kurzi.

Marţi, 17 combatanţi loiali regimului al-Assad au fost ucişi într-un raid aerian turc, porivit SOHR, care nu a putut să stabilească dacă a fost vorba doar despre militari ai regimului sau dacă printre ei se aflau combatanţi kurzi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Italia este vizată în continuare de avertizare de furtuni: ‘Nu s-a terminat încă’

Publicat

in

De

Italienii, care abia îşi revin după furtunile severe care au provocat pagube materiale, persoane rănite şi două decese, trebuie să se pregătească din nou pentru vreme rea, au avertizat vineri autorităţile, potrivit DPA.

”Din păcate, nu s-a terminat”, a spus Luigi D’Angelo, din cadrul Organizaţiei pentru Apărare Civilă, într-un comentariu în publicaţia La Stampa.

Furtunile au luat cu asalt nord-estul şi centrul Italiei, care, asemenea multor altor regiuni europene, s-au confruntat cu vreme extremă şi chiar letală în anumite situaţii începând de miercuri.

Valul de aer rece din nordul Europei s-a intersectat cu aerul cald din regiunea mediteraneeană, ceea ce a dus la ploi torenţiale, potrivit fizicianului şi expertului climatic citat în publicaţia Corriere della Sera, Antonio Navarra.

Italia pare acum despărţită în două părţi. În timp ce nordul şi regiuni din centrul Italiei sunt afectate de furtuni şi ploi torenţiale, numeroase incendii forestiere şi de vegetaţie continuă să ardă în sud şi pe insule, conform Agerpres.

Brigăzile de pompieri din vecinătatea capitalei Siciliei, Palermo, au luptat cu mai multe incendii pe timpul nopţii. Vântul şi solul uscat din cauza secetei contribuie la extinderea flăcărilor. Multe dintre incendii sunt premeditate sau declanşate ca efect al neglijenţei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend