Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Social-democrații fug de responsabilitate? Liviu Dragnea: ‘Ce nu înțeleg este de ce PSD, cel mai mare dintre cele trei partide care au depus moțiunea, nu cere guvernarea acum, să și-o asume’

Publicat

in

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea a declarat, că nu înțelege de ce PSD nu își asumă guvernarea. Acesta consideră că este doar o cacialma politică și că cei de la PSD au vrut să dea jos guvernul doar pentru ca să arate că pot s-o facă. 

„Au investit foarte mult în războiul intern ca să îl scoată președinte și nu au cum să meargă cu altă variantă la Iohannis. Nu spun că e bine sau rău, ci că, politic, pentru ei nu există altă variantă. Câte prevederi și decizii ale CCR nu au fost încălcate de președintele Iohannis. Nu știu ce decizie va lua, dar este într-o situație destul de încurcată. Și Iohannis și partidele, pentru că ambele părți au ieșit cu declarații ultimative și foarte radicale.

Ce nu înțeleg este de ce PSD, cel mai mare dintre cele trei partide care au depus moțiunea, nu cere guvernarea acum, să și-o asume. În martie nu se pot face alegeri anticipate în martie, este mult prea devreme. Pe de altă parte, să lași țara acum în mâinile unui guvern de specialiști, care nu au putere politică…Niciun om care ajunge astfel ministru nu se poate angaja la măsuri serioase când știe că are câteva luni mandat, 6 sau 9 luni.

Este o cacialma politică. Au vrut să dea jos guvernul doar pentru ca să arate că pot s-o facă, e bine că a căzut acest guvern, dar nu poți să spui, am dat jos guvernul, iar apoi să spui, nu știm ce vom face. Anticipatele sunt o abordare cinică, nu una care arată responsabilitate politică. Ei spun că stau bine în sondaje, hai să-i mai lăsăm, ca să fie lumea și mai supărată și să se chinuie și mai mult, iar în primăvară să avem noi un procent mai mare și să luăm noi guvernarea.

Nu poți să judeci așa, ca partid. Trebuie să-ți asumi și costuri politice, dacă ești sincer atunci când spui că te interesează țara. Au amânat moțiunea pe baza unei înțelegeri cu Cîțu, în schimbul unor fonduri pentru aleșii locali ai PSD. Ceea ce s-a și ântâmplat, mai puțin faptul că Florin Cîțu i-a păcălit și nu le-a mai dat banii promiși. Acum suntem în situația în care toate partidele sunt încurcate, dar fiecare își urmărește obiectivul electoral”, a declarat Liviu Dragnea, conform realitatea.net

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Cristian Diaconescu: ‘Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziție’

Publicat

in

De

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că un guvern condus de Nicolae Ciucă, ministru al Apărării în guvernele Orban şi Cîţu, poate fi o bună variantă atâta vreme cât poate asigura o majoritate parlamentară.

„Dacă nu-şi poate asigura o majoritate, nominalizarea nu-şi are rostul. Reamintesc, există decizia 85 a Curţii Constituţionale care spune foarte clar că în această nominalizare trebuie să existe spirit de loialitate constituţională. Adică să aplici norma de drept în aşa fel încât să produci efecte. Nominalizarea în sine nu are valoare atât timp cât nu are majoritate pe primul ministru, guvern şi programul de guvernare. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla, altfel problema devine din ce în ce mai gravă”, a afirmat preşedintele PMP, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

El a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că era de aşteptat ca guvernul propus de USR PLUS să cadă la votul din Parlament.

„Guvernul Cioloş a căzut în Parlament. Era de aşteptat. Practic s-au pierdut două săptămâni pentru un rezultat anticipat în Parlamentul României”, a susţinut Diaconescu.

În opinia liderului PMP, România se confruntă în prezent cu un paradox politic fără precedent.

„Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziţie. Este un paradox politic aproape fără precedent. Această lipsă de disponibilitate, ca să fiu amabil, în ceea e priveşte asumarea este de-a dreptul jenant pentru o clasă politică ce ar trebui să aibă soluţii pentru orice situaţie de criză. În propunerile, ideile care se vehiculează public, este conţinut practic un singur mesaj: ‘nu suntem capabili şi nu dorim să preluăm administrarea României în acest moment’. Restul sunt teme de comunicare prin care se încearcă cosmetizarea a unei atitudini laşe care nu are absolut niciun fel de raţionalitate în condiţiile în care nimeni altcineva decât o clasă politică nu-şi poate asuma gestiunea situaţiei societăţii româneşti”, a mai spus Cristian Diaconescu.

În opinia sa, consecinţele crizei politice pot fi devastatoare în continuare, dincolo de aspectele care ţin de sănătate. În acest sens, el cataloghează această criză politică drept cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm.

„Aş vrea să amintesc că un guvern de administrare nu poate adopta un buget. În egală măsură, un guvern de administrare nu poate da un mandat miniştrilor să intre în proiectele de prefinanţare prin PNRR. Din acest punct de vedere, nu numai că riscăm să pierdem proprii bani, dar riscăm în egală măsură să compromitem finanţările din fondurile europene. Este inadmisibil, dacă ar fi să privim doar spre aceste zone”, a mai spus liderul PMP, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Bazinul de înot de la Curtea de Argeș s-a ÎNCHIS – VEZI MOTIVUL și ÎN CE AN SE VA REDESCHIDE – DAN PETRESCU ACUZĂ

Publicat

in

De

Sunt iar probleme mari la bazinul de înot din Curtea de Argeș, motiv pentru care de aproape o săptămână acesta a fost închis și va mai sta nefuncțional cel putin o lună de zile. Potrivit directorului SPGC, firma subordonată primăriei care administreaza bazinul de înot, bazinul este nefunctional deoarece s-a stricat o importanta piesa care asigura climatizarea.

” E vorba de o piesa importanta care asigura functionarea in parametri normali. Fara aceasta nu putem deschide bazinul. Am facut solicitare la firma care se ocupa si ni s-au dat asigurări că vom primi aceasta piesa in jurul datei de 5 noiembrie. Apoi, dupa ce o primim, aceasta ar trebui si montata in locul celei defecte dar ca data nu va pot spune cand va fi asta pentru ca depindem de acea firma, intreaga instalatie a bazinului fiind in garantie”, ne-a declarat Ioan Ghiță. Acesta spune ca este posibil ca in acest an bazinul sa nu mai fie deschis, date fiind si restrictiile care ar putea fi anunțate ca urmare a evoluției pandemiei de Covid-19. “Sincer, nu stiu, nu garantez daca anul acesta vom putea redeschide bazinul”, a spus Ioan Ghiță.

Suprinzator, sau nu, majoritatea conilierilor locali nu aveau habar ca, de mai bine de o săptămână, bazinul este inchis publicului. Singurul care stia de probleme a fost Dan Petrescu. ” E a nu stiu cata oara cand bazinul se inchide din motive tehnice, deși e in garantie… Păi să cheme dom` primar pe domnul Jubleanu și Drăghici, cei care s-au ocupat de acest bazin care putea fi facut cu banii de la Guvern așa cum au facut alti primari. Uite, cel de la Mioveni e modelul standard facut de Guvern si nu a avut problemele ăstuia al nostru care a tocat atatia bani ca așa au vrut unii mofturosi. Ăla de la Mioveni funcționează non stop, al nostru stă mai mult inchis”, a declarat consilierul Dan Petrescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend