Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Social-democrații danezi cer EXCLUDEREA PSD din PES: demersul ia amploare la un nivel URIAȘ

Publicat

in

PSD are tot mai multe probleme, iar atacurile cele mai dure vin din partea colegilor social-democrați din Europa. La inițiativa comunității de români din Danemarca, reprezentată de George Forlafu, social-democrații din Danemarca au acceptat să ceară excluderea PSD din familia Socialiștilor europeni. O scrisoare similară cu cea transmisă socialiștilor din Danemarca va fi tradusă în mai multe limbi și trimisă către partidele socialiste din țările europene.

Parlamentarul Orla Hav, unul dintre liderii partidului social democrat danez, a declarat că scrisoarea a fost primită, iar problema a fost discutată deja.

”Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului și suntem foarte îngrijorați despre ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (n.r. PSD din România). Principiile esențiale ale mișcării social-democrate sunt: Justiție socială și democrație. O condiție prealabilă pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate. În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului (n.r. Liviu Dragnea) este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul (n.r. PSD) încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a spus Orla Hav, informează Digi.24

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Un MIX de antivirale intră în atenția specialiștilor pentru combaterea Covid-19 – Au ÎNCEPUT deja testarea în India

Publicat

in

De

Combinația de medicamente antivirale umifenovir și favipiravir este testată într-un studiu clinic în tratamentul pacienților cu Covid-19 de către compania farmaceutică indiană Glenmark Pharmaceuticals, potrivit 360medical.ro.

Compania indiană a demarat, de asemenea, și un studiu clinic în care testează eficiența medicamentului favipiravir , neasociat cu alte medicamente, în tratamentul cazurilor de Covid-19.

“Cele două medicamente antivirale au mecanisme diferite de acțiune, iar combinarea lor ar putea demonstra o eficiență îmbunătățită a tratamentului”, a precizat compania, citată de Reuters.

Vineri, Ministerul Sănătății a introdus antiviralul rusesc umifenovir (cunoscut și sub denumirea comercială Arbidol) în protocolul de tratament pentru Covid-19 din România, pentru cazurile ușoare și medii ale bolii.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Arbidol (cun este cunoscut în Rusia) – substanța activă umifenovir – este un medicament antiviral pentru gripă dezvoltat în fosta Uniune Sovietică. În prezent, medicamentul este folosit mai ales în Rusia și în China.

Medicamentul nu este aprobat în UE și nici în America de Nord. Unele studii realizate în Rusia sugerează că umifenovir are o eficiență similară cu cea a Tamiflu, însă nu existe rapoarte independente care să confirme eficiența și siguranța.

Un alt medicament utilizat în tratamentul pacienților cu Covid-19 este favipiravir – care ar putea ajunge în România prin intermediul companiei Terapia Cluj. Totuși, medicamentul nu a fost inclus în protocolul de tratament de către Ministerul Sănătății, care îl consideră un medicament care poate fi, totuși, folosit în cazul în care nu sunt disponibile alte medicamente.

În luna martie, un oficial guvernamental chinez a anunțat că medicamentul favipiravir (denumire comercială Avigan) este eficient împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Medicamentul favipiravir/Avigan a fost dezvoltat de compania Fujifilm Toyama în 2014 și este aprobat în Japonia pentru tratamentul gripei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

O companie din Zalău produce folii de protecție pentru dispozitive mobile folosind tehnologie NASA

Publicat

in

De

O companie din Zalău produce folii de protecție pentru dispozitive mobile folosind tehnologie NASA. Folia protejează telefoane, tablete, ceasuri sau laptop-uri împotriva șocurilor și poate fi aplicată de 7 ori. Producătorul oferă o garanție pe viață, anunță MEDIAFAX.

Reprezentanții companiei Alien Surface au declarat corespondentului MEDIAFAX că noua folie de protecție ultra-rezistentă, produsă în România, dispune de tehnologia Auto-Heal activă și protejează dispozitive precum telefoane, tablete, ceasuri, laptop-uri împotriva zgârieturilor și a șocurilor ușoare.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Folia inovatoare este bazată pe o tehnologie utilizată pentru protecția anumitor dispozitive utilizate în misiunile spațiale NASA și permite până la șapte reaplicări pe un dispozitiv mobil.

„Estimăm dublarea volumului vânzărilor, la finalul anului 2020, la 1,6 milioane de euro. De asemenea, preconizăm și investiții în valoare de 400.000 de euro în retehnologizare, achiziția de utilaje, creșterea capacității de producție, extinderea echipei, automatizări, alături de achiziționarea unui spațiu de 500 de metri pătrați, cu rol de birouri, producție și depozit”, a afirmat managerul companiei, Adina Crișan.

Folia ultra-rezistentă produsă la Zalău asigură protecție 360 de grade a terminalelor, pe ecran, laterale și spate și permite o transparență de 100%, fără a influența în niciun mod calitatea culorilor.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Producătorul oferă o garanție pe viață pentru noua generație de folii, care sunt desenate in-house și tăiate cu aparatură de mare precizie.

În curând, folia va fi adaptată și pentru protejarea dispozitivelor din industria auto și cea medicală. Compania din Zalău a fost înființată în anul 2009.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend