Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Şocant! Şi-a bătut tatăl până l-a băgat în comă iar apoi a desfigurat o femeie care trecea pe stradă

Publicat

in

Şi-a lăsat tatăl inconştient, într-o baltă de sânge şi apoi a desfigurat-o în bătaie pe o femeie care a avut ghinionul să-i iasă în cale. A făcut-o aseară un tânăr din Piteşti, care ar avea probleme psihice, spun vecinii.

Tânărul fugea de poliţişti! Cu câteva minute înainte se certase cu tatăl său şi a pus mâna pe o sticlă cu care l-a lovit în cap pe bărbat. Omul s-a prăbuşit inconştient pe podea, iar fiul său a fugit. S-ar fi îndreptat spre locuinţa unei prietene, spun vecinii săi. Înainte să ajungă însă la aceasta s-a năpustit asupra unei femei pe care n-o mai văzuse.

Cealaltă victimă a tânărului, tatăl său, a ajuns la spital într-o stare şi mai gravă.

Ce anume l-a făcut pe fiul său să atace cu atâta violenţă nu-şi poate explica nimeni. Vecinii spun că băiatul era mai retras, dar niciodată nu a fost violent.

La puţin timp după ce a desfigurat-o pe femeia pe care a întâlnit-o din întâmplare pe stradă tânărul a fost pus la pământ de un echipaj de poliţie. Şi dus în cătuşe la secţie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Șeful statului, Klaus Iohannis: ‘Mă bucur să văd că la nivelul Guvernului s-au făcut pași concreți în ceea ce privește realizarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România’

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care a precizat că este nevoie ca autorităţile să răspundă cu fermitate la pericolele reprezentate de creşterea tendinţelor populiste, extremiste sau şoviniste.

„Cu prilejul Zilei Naţionale de Comemorare a Holocaustului, aducem un pios omagiu memoriei victimelor uneia dintre cele mai teribile perioade ale istoriei recente. Autorităţile regimului condus de mareşalul Ion Antonescu au condamnat la o moarte cumplită comunităţile evreieşti din teritoriile aflate sub administrarea României. Prin aşa-zisa operaţiune de „curăţare a terenului”, sute de mii de vieţi au fost nimicite, iar destinele evreilor români au fost schimbate pentru totdeauna. În urmă cu 81 de ani, statul român s-a folosit de toate mijloacele pentru a-i marginaliza pe evrei şi a-i lipsi de drepturi şi libertăţi.

Au fost comandate asasinate comise în plină zi, pe străzi, în timp ce alţi semeni au fost ucişi în propriile cămine sau îşi găseau sfârşitul în „trenurile morţii”, în timpul deportărilor în Transnistria sau în lagărele de concentrare. Cutremurătoarele mărturii ale supravieţuitorilor reprezintă preţioase dovezi pe care avem responsabilitatea să le transmitem mai departe, din generaţie în generaţie”, a transmis Klaus Iohannis, în mesajul prezentat de către consilierul de stat Cătălina Galer, la ceremonia organizată la Memorialul Holocaustului.

El a adăugat că „pentru a preveni asemenea atrocităţi trebuie, înainte de toate, să acceptăm trecutul în întreaga sa veridicitate”.

„Adevărul despre istoria României dintre anii 1941-1944 este unul brutal şi dureros, însă doar prin asumarea deplină a acestuia vom putea asigura o democraţie matură şi stabilă. Educaţia despre Holocaust nu se rezumă doar la relatarea evenimentelor desfăşurate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ci oferă tinerelor generaţii oportunitatea de a reflecta asupra valorilor care ne definesc societatea şi pe care este fundamental să le apărăm, pentru a trăi cu demnitate şi integritate. Este esenţial să conştientizăm şi să înţelegem cum s-a ajuns în acel punct în care comunităţi întregi au fost sistematic distruse, cum a fost posibil ca o astfel de tragedie să se desfăşoare sub ochii întregii societăţi.

În contextul complicat în care ne aflăm, trebuie să fim atenţi la semnalele de alarmă reprezentate de creşterea tendinţelor populiste, extremiste sau şoviniste. Autorităţile trebuie să răspundă acestor pericole cu vigilenţă, verticalitate şi fermitate”, a completat şeful statului. 

Preşedintele Iohannis a mai spus că „faptul că cei care au pus la cale în România Holocaustul sunt încă elogiaţi, că se neagă sau minimalizează oroarea acestei tragedii şi că se propagă în societate idei extremiste şi antisemite este revoltător şi inadmisibil”.

„Reiterez angajamentul nostru de a crea o societate solidară, empatică, ataşată valorilor democratice şi unită în respingerea oricărui derapaj. În România mai trăiesc puţini supravieţuitori ai Holocaustului. Avem o mare responsabilitate atât faţă de ei şi de cei care nu mai sunt printre noi, cât şi faţă de comunităţile evreieşti din România de a preţui şi a transmite mai departe mărturia suferinţei şi a învăţămintelor Holocaustului, ca pe un cutremurător tezaur de conştiinţă! Mă bucur să văd că la nivelul Guvernului s-au făcut paşi concreţi în ceea ce priveşte realizarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

Totodată, îmi exprim convingerea că toţi actorii implicaţi vor depune energie şi eforturi pentru ca acest proiect deopotrivă memorial şi educaţional să fie realizat cât mai repede posibil, pentru că societatea are nevoie de o instituţie modernă, în care adevărul istoric – exact aşa cum a fost – să fie cunoscut şi transmis tinerelor generaţii. Ne-am asumat lecţiile trecutului şi suntem angajaţi pe drumul adevărului, iar România va rămâne puternic ataşată principiilor şi valorilor democratice! Fie ca memoria victimelor să rămână veşnic în inimile noastre!”, a mai subliniat Preşedintele României, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul de Interne, Lucian Bode, trece la amenințări: ‘Toți cei care mă vor acuza că am secretizat teza de doctorat, cu toți mă voi întâlni  în instanță, pentru că prea mult și-au bătut joc de munca mea și de ceea ce ei numesc ascunderea tezei’

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că plagiatul este furt şi furtul se pedepseşte, însă a precizat că demisia ministrului Sorin Cîmpeanu i-a surprins pe liberali. În privinţa tezei sale de doctorat, Bode a subliniat că nu a fost secretizată şi că poate fi consultată la bibliotecă şi a anunţat că se va întâlni în instanţă cu toţi cei care îl vor mai acuza că şi-a secretizat teza de doctorat.

Întrebat joi seară la Digi 24, dacă pentru PNL acuzaţiile de plagiat sunt o vulnerabilitate, Lucian Bode a explicat că Legile educaţiei nu au ajuns încă în Parlament.

”În legătură cu declaraţiile domnului preşedinte Klaus Iohannis, atât la deschiderea anului universitar, cât şi astăzi, la Praga, ele sunt  foarte bune, mai ales că vin de la un om care la bazp are meseria de profesor, aşadar un om din sistem. Cred că este îndreptăţit să emită o opinie avizată. Legile educaţiei nu au ajuns încă în dezbaterea Parlamentului. Sunt convins că după dezbateri vom avea un pachet de legi necesare pentru educaţie”, a declarat Lucian Bode.

După ce i s-a atras atenţia că legislaţie există şi acum în privinţa plagiatului, Bode a spus că plagiatul este un furt.

”Plagiatul este un furt, furtul se pedepseşte, indiferent că este sau nu o vulnerabilitate pentru un partid sau pentru un om. Acest lucru nu trebuie să existe. Această părere mi-am exprimat-o şi în interiorul PNL şi cred că o dată cu adoptarea noului pachet al legilor educaţiei şi acest aspect va fi clarificat”, a declarat Bode.

Lucian Bode a mai precizat că Sorin Cîmpeanu a făcut o treabă excepţională la Ministerul Educaţiei şi că demisia acestuia i-a surprins pe liberali.

”Nu aş vrea să îl introduc  în această discuţie pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu care  a făcut o treabă excepţională la minister. Demisia domniei sale ne-a surprins pe toţi. O respectăm, îi respect şi eu personal opţiunea, este un act unilateral, dar trebuie să spun că în PNL această demisie a surprins aproape pe toată lumea. În consecinţă am procedat urgent la nominalizarea altui candidat. Doamna Ligia Deca sunt convins  că va face faţă rigorilor acestei funcţii, iar PNL îi acordă tot sprijinul”, a spus Bode.

Întrebat dacă lucrarea sa de doctorat va fi publicată la o editură, Lucian Bode a explicat că nu şi-a secretizat teza de doctorat, aşa cum s-a spus în spaţiul public.

”Vorbesc pentru prima dată public despre acest lucru şi nu am făcut-o fiindcă am văzut afirmaţiile absolut mincinoase din spaţiul public, restogolite, cum că lucrarea mea de doctorat este secretă, că a fost secretizată. Este o aberaţie să afirmi aşa ceva că o lucrare susţinută public în 2018 poate fi secretizată în Romţnia. Totul a pornit de la un titlu pe care un jurnalist l-a dat unui articol care pe fond era corect şi prezenta cronoligia tezei de doctorat, dar titlul era Bode şi-a secretizat teza de doctorat. Daţi-mi voie să demontez această minciună public aici, minciuna cu secretizatul.

Editura a publicat. O găsesc la bibliotecă. În 2018 am susţinut teza de  de doctorat la Universitatea Babes Bolay la Cluj-Napoca. În 2018 am  aici în faţă şi vă prezint adeverinţa de la Bibilioteca centrală universitară Lucian Blaga, adeverinţa prin care se spune clar că am predat un exemplar din lucrare. este documentul la dosar trimis la Ministerul Educaţiei, lucrarea este publică. În urmă cu doi ani, jurnalişti au spus că lucrarea poate fi consultată la bibliotecă, în format print şi la Biblioteca Naţională a României atât în format print, cât şi electronic”, a menţionat Bode.

Ministrul de Interne le-a atras atenţia celor care vor mai spune că lucrarea sa de doctorat a fost secretizată, că se va întâlni cu ei în instanţa de judecată.

”Toţi cei care mă vor acuza că am secretizat teza de doctorat, cu toţi mă voi întâlni  în instanţă, pentru că prea mult şi-au bătut joc de munca mea şi de ceea ce ei numesc ascunderea tezei. Au citit-o de nu mai are coperţi şi jurnaliştii şi nejurnaliştii”, a precizat Lucian Bode, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend