Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ȘOC! Viceprimarul Jubleanu tras pe linie moartă de PSD pentru a-i face loc traseistului Șerban

Avatar

Publicat

in

PSD Curtea de Argeș ne arată ca, de fapt, o cursă electorală nu este o cursa pentru binele comunitășii, pentru interesul cetățenilor ci una pentru interesele de grup. Organizația din Curtea de Argeș a decis ca pe lista de consilieri, actualul viceprimar, Gabriel Jubleanu, să fie plasat abia pe locul 8, loc care ii da putine sanse de a mai prinde inca un mandat de consilier, caci de viceprimar nici nu mai poate fi vorba, postul fiind deja promis liberalului Mitrofan. PSD l-a dat la o parte pe Jubleanu pentru a-i face loc, pe locul 5, traseistului politic pensionar Ion Șerban, fost si la PRM și la PAM, demisionarul de serviciu si omul scos in suturi de organizatiile PNL si PMP, acolo unde ai incercat sa se aciueze. Trompetistului Serban i s-a mai promis si o functie pe la serviciul Piețe doar, doar, nu o mai umbla cu reclamatii la adresa lui Panturescu pe la diverse instituții ale statului.

Iata lista depusă de PSD la Borul Electoral Local

 1. Constantin Panţurescu
 2. Ştefan Dumitrache
 3. Ionuţ Andrei
 4. Ana Răduţu
 5. Ion Şerban
 6. Viorel Popescu
 7. Marius Deaconu
 8. Gabriel Jubleanu
 9. Răzvan Bădescu
 10. Loredana Stancu
 11. Florian Badea
 12. Silviu Popescu
 13. Cristian Pungă
 14. Ana Maria Rovenţa
 15. Bogdan Socaciu
 16. Sanda Maria Ungurenuş
 17. Maria Dicu
 18. Ştefan Pîrvu
 19. Gheorghe Bodoc
 20. Cătălin Arsene
 21. Lucian Sterioi
 22. Maria Preda
 23. Daniela Milea
 24. Florin Achim

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Întâlnire importantă privind soarta centurii de vest a Piteștiului

Avatar

Publicat

in

De

Prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, împreună cu reprezentanți din partea CNAIR și cu administrația locală au susținut astăzi (18 mai 2021) o ședință cu privire la Varianta de Ocolire Pitești Vest.

În urma studiului de prefezabilitate, au fost luate în considerare 5 variante de traseu pentru acest drum. Alternativele propuse de proiectant diferă în funcție de numărul de kilometri traversați și de punctele importante pe care le pot afecta. S-a estimat că cele 5 alternative propuse variază între 20 și 30 de km.
Scopul ședinței a fost acela de a discuta condițiile în care se poate realiza fiecare dintre variante.

Conform discuțiilor purtate astăzi, s-a concluzionat că următorul pas este acela de a stabili cele mai bune 3 variante pe care să se axeze pentru un studiu mai amănunțit. La finalul acestuia, se va alege o singură variantă, cea optimă.

Varianta de Ocolire Pitești Vest are drept scop decongestionarea traficului de tranzit (greu), astfel încât să fie evitate blocajele pe drumurile locale și pe cele naționale. Oricare ar fi varianta aleasă, este exclusă posibilitatea demolărilor. De asemenea, minimalizarea exproprierilor se va face într-un studiu mai amănunțit.

Proiectul se află într-un stadiu incipient, însă se așteaptă să producă schimbări importante în ceea ce privește degrevarea traficului și în ceea ce privește viețile cetățenilor.

Prefectul menționează că în cadrul ședinței s-a discutat despre o posibilitate prin care operatorii economici din Pitești să poată accesa mai ușor drumul expres Pitești-Mioveni. În acest sens, prefectul a efectuat și o vizită pe teren.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Încă o țară din Europa renunță definitiv la vaccinul AstraZeneca. Populația se teme de cazurile foarte rare de tromboze

Avatar

Publicat

in

De

Austria va deveni a treia țară din Europa care va înceta să mai utilizeze vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca.

„Vom continua probabil să administrăm prime doze până la începutul lunii iunie, dar asta este tot. (…) AstraZeneca va fi abandonat”, a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein, într-o emisiune de televiziune difuzată luni seară de postul privat Puls 24.

În plus faţă de întârzierile persistente ale livrărilor, care au determinat Comisia Europeană să deschidă o procedură judiciară împotriva companiei britanico-suedeze, ministrul Muckstein a evocat totodată reticenţele populaţiei austriece legate de cazurile foarte rare de tromboze pe care acest vaccin poate să le provoace.

Pe marginea acestui subiect, ministrul austriac, care este medic de profesie, a spus că este vorba despre „un vaccin sigur, care oferă o protecţie ridicată”, în concordanţă cu punctele de vedere ale Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care consideră că beneficiile aduse de acest ser sunt mai mari decât riscurile.

Austria, o ţară în care o treime din populaţia sa de 8,9 milioane de locuitori a primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, a plasat deja comenzi de milioane de doze de vaccinuri pentru 2022 şi 2023 şi mizează în principal pe serurile produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia ARN mesager.

Danemarca a decis la jumătatea lunii aprilie să nu mai folosească vaccinul AstraZeneca, devenind prima ţară din Europa care a renunţat la acest ser. Ea a fost urmată în luna mai de Norvegia, care a adoptat o decizie similară.

Cele mai multe dintre ţările europene continuă să folosească vaccinul AstraZeneca, iar unele dintre ele au condiţionat utilizarea acestui ser de anumite grupe de vârstă, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend