Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

ŞOC ! Se cere DEMITEREA primarului PANŢURESCU şi a CONSILIULUI LOCAL – SE STRÂNG DEJA SEMNATURI

Publicat

in

– Conform legii primarul poate fi demis la initiativa cetatenilor

Argesenilor le-a ajuns cutitul la os vazand ca orasul lor, in loc sa evolueze,  a lauat-o la vale ! Satui să vada cum nimic nu s-a miscat in ultimul an de mandat, satui de un primar care l-a depasit rapid pe Nicut ajungand in doar un an sa fie cautat de cetateni prin restaurantele urbei,  satui de consilierii locali muti, mestecatori de guma sau incompatibili, argesenii au rabufnit ieri de Ziua Internationala a Copilului cand, alaturi de copii lor, s-au simtit jigniti de consilierii locali in frunte cu primarul Panturescu si directorii intitutiilor de cultura din oras. A fost singurul oras din Romania in care ziua Copilului nu a fost sarbatorita iar parintii au fost nevoiti sa ia calea altor orase pentru a le oferi micutilor un dram de bucurie din portia altora, nu a orasului in care traiesc iar parintii lor platesc taxe !

Mai mult, halul in care Panturescu tine orasul sub ocupatia buruienilor si, mai nou, a serpilor a infuriat la fel de multa lume aratand astfel ca edilului PSD si nici macar consilierilor locali nu le pasa nici cat negru sub unghie de cei care i-au votat cu doar un an in urma. Asa ca ieri s-a facut primul pas: un grup de tineri parinti a propus demararea procedurilor legale de demitere a primarului, incompetent in opinia lor. Motivele au fost asternute pe o lunga lista de probleme si care, din aceasta saptamana, va fi distribuita tuturor locuitorilor pentru a semna ca sunt de acord cu demiterea primarului Panturescu. Iata doar cateva din lista lunga a neregulilor ce i se imputa primarului si consilierilor locali:

– Mizeria din oras si faptul ca intreg orasul se afla sub imperiul buruienilor, inclusiv in parcuri – Exemple: Parcul Fantana lui Manole plin de ierburi si mizerii in care turistii se minuneaza cand ajung aici sau Parcul de langa Vidraru, abandonat dricurilor si masinilor firmelor din zona

– Ignoranta fata de copiii orasului prin neorganizarea nici macar a unuui eveniment de Ziua Internationala a Copilului

– Lipsa de interes fata de refacerea Strandului Municipal, si in acest an argesenii fiind nevoiti sa ia calea Mioveniului, Budesei sau a judetului vecin, Valcea

– Halul in care arata intrarile in oras din toate directiile

– Strazile care arata ca dupa bombardament, mai ales strada Valea Iasului, Progresul si Rm.Valcea

– Dezastrul de la Stadionul Municipal, acolo unde oamenii nu sunt lasati sa faca sport din diverse motive

– Neonorarea nici macar a unei promisiuni din campania electorala

– Starea de incomatibilitate a viceprimarului si a altor 6 consilieri locali

Acestea sunt doar cateva din reprosurile bine intemeiate ale argesenilor dintr-o lunga lista care pun intr-adevar punctul pe I: actualul Consiliu Local in frunte cu primarul Panturescu au tinut in loc orasul in ultimul an in timp ce in alte orase, chiar daca nu au existat realizari majore, grija fata de cetatean a primat si a sporit si s-a venit cu proiecte importante, palpabile, ce au garantia primirii de fonduri guvernamentale sau europene. Nu este cazul si la Curtea de Arges acolo unde intr-un an de zile nici macar o schita de proiect de importanta majora pentru oras cu finantare europeana nu a fost promovat.

Asadar, din aceasta saptamana, va incepe campania de strangere de semnaturi pentru demiterea primarului Panturescu si a Consiliului Local Curtea de Arges. Tot ceea ce trebuie sa faceti  este sa semnati ca sunteti de acord cu referendumul pentru demitere.

CE SPUNE LEGEA – CUM POATE FI DEMIS UN PRIMAR INOMPETENT DE CATRE CETATENI

Demiterea unui primar se poate face prin organizarea unui referendum local.

Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de către locuitorii comunei, orașului sau municipiului, în cazul în care acesta a nesocotit interesele generale ale colectivității locale sau a nu a exercitat atribuțiile ce îi revin. Cererea trebuie să cuprindă motivele ce au stat la baza propunerii de demitere, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătura olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului. Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot.

Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localitățile componente ale comunei, orașului sau municipiului.

Ce spune legea 215/2001 (Legea administrației publice locale) Art. 73. (1) Mandatul primarului inceteaza, de asemenea, inainte de termen ca urmare a rezultatului unui referendum local, organizat in conditiile legii.  (2) Referendumul pentru incetarea mandatului primarului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii comunei sau orasului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale sau neexercitarii atributiilor ce ii revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.  (3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele si prenumele, data si locul nasterii, seria si numarul buletinului sau ale cartii de identitate si semnatura olografa ale cetatenilor care au solicitat organizarea referendumului.  (4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei sau orasului.

Art. 74. (1) Dupa primirea cererii prefectul va proceda la analizarea temeiniciei motivelor invocate, a indeplinirii conditiilor prevazute la Art. 73, precum si la verificarea veridicitatii si autenticitatii semnaturilor, in termen de 30 de zile.  (2) Dupa verificare prefectul va transmite Guvernului, prin Ministerul Administratiei Publice, o propunere motivata de organizare a referendumului.  (3) Pe baza propunerii motivate a prefectului, avizata de Ministerul Administratiei Publice, Guvernul se va pronunta, prin hotarare, in termen de 60 de zile de la solicitarea prefectului. Hotararea Guvernului va stabili data organizarii referendumului si va fi adusa la cunostinta locuitorilor comunei sau ai orasului prin grija prefectului.  (4) Cheltuielile necesare in vederea desfasurarii referendumului se suporta din bugetul local.

Art. 75. (1) Referendumul local se organizeaza, in conditiile legii, prin grija prefectului, cu sprijinul secretarului si al aparatului propriu de specialitate al consiliului local respectiv.  (2) In acest caz procedurile prevazute de lege privind campania pentru referendum nu se mai aplica.  Art. 76. (1) Referendumul este valabil daca s-au prezentat la urne cel putin jumatate plus unul din numarul total al locuitorilor cu drept de vot.  (2) Mandatul primarului inceteaza inainte de termen daca s-a pronuntat in acest sens cel putin jumatate plus unul din numarul total al cetatenilor cu drept de vot.  Referendumul local se organizează în patru cazuri diferite: consultarea cu privire la unele probleme de interes local deosebit; consultarea cu privire la modificările unităților administrativ-teritoriale; consultarea cu privire la demiterea primarului; consultarea cu privire la demiterea consiliilor locale.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Mînzînă, șeful PSD Argeș: În timp ce Orban plantează prin Argeș copaci deja înrădăcinați, Guvernul său își bate joc de țară

Publicat

in

De

COMUNICAT DE PRESA PSD – „În timp ce premierul Ludovic Orban plantează prin Argeș copaci deja înrădăcinați, Guvernul său își bate în continuare joc de țară. Marele “strateg” de la Finanțe, Florin Cîțu, împrumută pe bandă rulantă sume uriașe la dobânzi astronomice.

Guvernul lui Iohannis se împrumută, în medie, cu 77 de milioane de euro ÎN FIECARE ZI. Unde se duc însă acești bani? Nu vedem sprijin pentru mediul de afaceri, veniturile românilor sunt lovite de scumpiri, alocațiile copiilor nu le majorează, deși Parlamentul a dat lege în acest sens, pensiile nu le cresc, mari proiecte de infrastructură nu se fac.

Și atunci, pentru ce se cheltuiesc aceste sume împrumutate la dobânzi de trei ori mai mari decât Polonia (1,34%), dublu față de Ungaria (1,88%) ori Grecia (1,84%) și de 20 de ori mai mult decat Bulgaria?

Răul produs de guvernarea PNL în economie se numără în sute de mii de joburi dispărute, dar și în afaceri dubioase ale celor aflați la putere. Nu sunt bani pentru țară, dar sunt pentru partid și pentru oamenii apropiați de acesta! Un ultim tun: Monica Anisie, ministrul Educației, face o mega-achiziție scandaloasă – pe site-ul Ministerului Educației a fost publicat anunțul privind achiziția a 17 milioane de măști faciale de uz medical de tip II R, valoarea acestui contract ridicându-se la suma de 50 milioane lei, adică 10 milioane euro! O nouă achiziție cu dedicație, așadar, în stilul în care ne-a obișnuit PNL!

E treaba lui că se umple de ridicol când se face că plantează copaci. Problema noastră e că premierul Orban și Guvernul lui îngroapă, de fapt, România!”

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

În Argeș, Paștele în reluare, ca la Constanța ? Anunțul Arhiepiscopiei Argeșului

Publicat

in

De

De ieri, în Arhiepiscopia Tomisului a început postul bisericesc de trei zile instituit de IPS Teodosie în toată eparhia. În noaptea de 26 spre 27 mai (marţi spre miercuri), la mizeul nopţii, ierarhul va oficia slujba Învierii, din nou – într-o premieră în Biserica Ortodoxă Română. Cum Patriarhia Română nu a obstrucționat decizia IPS Teodosie, luată pe plan local, de a se ține o nouă slujbă de Înviere, mulți argeșeni și-au exprimat seperanța că și la bisericile din Argeș se va ține slujba de Înviere in seara zilei de marți, 26 mai. Contactați de redactorii PROFIT, reprezentanții Arhipeiscopiei au ținut să precizeze clar că în nicio biserică din Argeș NU se va oficia slujba Învierii în noaptea de 26 spre 27 mai (marţi spre miercuri) , așa cum se va întampla in Dobrogea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend