Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

ŞOC ! Magistraţii au decis: afaceristul Gheorghe Boncea condamnat intr-un dosar penal

Publicat

in

Decizie şoc a magistraţilor Judecătoriei Curtea de Argeş ! După a aproape trei ani de la primul termen, cunoscutul om de afaceri Gheorghe Boncea, fost consilier PSD, a primit zilele trecute sentinta in dosarul penal in care a fost judecat pentru infracţiuni la legea societăţilor comerciale. Astfel, judecatprii de la Curtea de Arges au decis condamnarea acestuia la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 15.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de „folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, în folosul propriu”.

Decizia magistratilor nu este definitiva. Intre timp atat Gheorghe Boncea, acuzatul,  cat si Parchetul, acuzatorul,  au făcut apel in termenul prevăyut de lege.

Iata deciyia magistratilor argeseni:

„În baza art. 272 alin.1) lit. b) din legea nr. 31/1990 Rep., cu aplicarea art. 63 C.pen. din 1969, condamnă pe inculpatul BONCEA GHEORGHE, la pedeapsa amenzii penale în sumă de 15.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de „folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, în folosul propriu”. Executarea sancţiunii se va face în condiţiile art. 63 alin.1 C.pen. din 1969 Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 63 ind.1 C.pen. din 1969 privitoare la înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii. Admite acţiunea civilă formulată de S.C. ISDUM IMPEX S.R.L. CURTEA DE ARGEŞ şi, pe cale de consecinţă: Obligă inculpatul la plata în favoarea persoanei vătămate a sumei de 2211 lei, cu titlu de despăgubiri materiale. Admite în parte cererea formulată de Cabinetul Individual Practician în Insolvenţă Ionescu Nicolae şi pe cale de consecinţă stabileşte onorariul definitiv pentru Cabinetul Individual Practician în Insolvenţă Ionescu Nicolae la suma de 5000 lei. În baza art. 276 alin.6 Cod procedură penală obligă pe inculpat să plătească Cabinetului Individual Practician în Insolvenţă Ionescu Nicolae suma de 5000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, onorariu reprezentare S.C. ISDUM IMPEX S.R.L. CURTEA DE ARGEŞ. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă pe inculpat să plătească statului suma de 2500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO – PREFECTUL DE ARGEȘ ÎN CONTROL: A GĂSIT JALE MARE la SPITALUL JUDEȚEAN și în TRANSPORTUL DE CĂLĂTORI

Publicat

in

De

Verirficările dispuse de prefectul Emanuel Soare, la operatorii de transport, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Astăzi, echipe mixte, formate din jandarmi și polițiști, au verificat mijloacele de transport în comun și taxiurile la una dintre intrările în municipiul Pitești, în prezența prefectului.

Echipele de control și prefectul Emanuel Soare au verificat apoi dacă se respectă prevederile Legii 55/2020 într-una dintre cele mai mari piețe din Pitești, dar și la Spitalul Județean de Urgență, unde se crează cozi în special la ambulatoriul de specialitate. Au fost depistate nereguli la agenții economici, o parte dintre aceștia plângându-se de nefuncționarea sistemului de climatizare, deși piața din cartierul respectiv a fost modernizată de curând. Administratorul pieței (directorul SPEP Pitești) și primarul Cornel Ionică au discutat cu prefectul Emanuel Soare și s-au angajat să remedieze defecțiunile de la sistemul de climatizare al clădirii în cel mai scurt timp.

La Spitalul Județean de Urgență Pitești, mai exact la ambulatoriul de specialitate, pacienții au fost surprinși așteptând în număr mare pe scările spitalului, nerespectându-se distanțarea fizică. Prefectul Emanuel Soare și reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi au discutat cu angajații firmei de pază, care erau printre pacienți. Aceștia au fost îndemnați să ia atitudine și au fost asigurați de tot sprijinul, din partea Poliției și Jandarmeriei, dacă întâmpină probleme cu anumiți pacienți, care nu respectă indicațiile.

Prefectul Emanuel Soare îndeamnă argeșenii să poarte masca de protecție în spațiile închise, să respecte distanțarea fizică și să evite zonele aglomerate. Controalele vor continua, în condițiile în care județul Argeș se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de infectări cu noul coronavirus. În același timp, forțele de ordine anunță că vor renunța să mai dea avertismente și vor acorda doar amenzi, dacă cetățenii nu înțeleg să respecte prevederile Legii 55/2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

FURT ÎNTRE FEMEI LA BRĂDULEȚ – O tânără s-a ales cu dosar penal

Publicat

in

De

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Brăduleț au continuat cercetările în cazul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt și au recuperat prejudiciul.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 9 iulie a.c., o femeie de 27 de ani, din comuna Bughea de Jos, ar fi sustras telefonul mobil al unei femei, în timp ce se aflau la o stână de pe raza localității Brăduleț. Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend