Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șoc în lumea tenisului! Elina Svitolina se retrage din competițiile sportive: motivul este unul neașteptat

Publicat

in

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina a anunțat că face o pauză în competițiile sportive deoarece vrea să acorde prioritate „misiunii” de a ajuta Ucraina devastată de război, relatează Mediafax.

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina spune că are „misiunea” de a-și ajuta țara și vrea să se folosească de platforma sa pentru a oferi speranță națiunii devastate de război.

Jucătoarea în vârstă de 27 de ani, care este în contact permanent cu familia și prietenii ei din Ucraina, a luat o pauză de la tenis pentru a-și concentra eforturile pe strângerea de fonduri și pe conștientizarea situației dificile din țara sa.

„Este extrem de greu pentru că ei [familia ei] își spun poveștile. Vorbesc cu bunica mea în fiecare zi pentru a ști cum se simte. Este destul de greu pentru ea, deoarece pentru persoanele în vârstă este cel mai important să aibă o rutină și, chiar acum, sunt multe bombardamente și împușcături în Odessa, în orașul meu natal. Este important să păstrez legătura în fiecare zi cu ea pentru a o sprijini în orice fel pot. Unul dintre cele mai importante lucruri, de asemenea, este să le menținem moralul ridicat”, a declarat Svitolina pentru CNN Sport.

Svitolina s-a născut în Odessa, un oraș-port de importanță strategică, care a fost blocat de forțele rusești de la începutul războiului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

New Israeli ambassador to Romania Reuven Azar arrives in Bucharest

Publicat

in

De

The newly appointed ambassador of the State of Israel to Romania, Reuven Azar, has arrived in Bucharest, a press release of the diplomatic mission reported on Thursday.

A career diplomat, Reuven Azar has until recently held the position of director of the Israel-US-China working group within the Israeli Foreign Ministry.

Until September 2021, Azar was deputy adviser to national security and foreign policy at the National Security Council, at the same time being a foreign policy adviser to the Prime Minister of the Government of Israel.

From 2014 to 2018, Reuven Azar was a Deputy Ambassador to Washington D.C., USA. Prior to this mandate, he was head of the Middle East Research Department at the Israeli Foreign Ministry, as well as deputy ambassador to Jordan, in Amman.

Throughout his activity, the diplomat has also dealt with aspects of cooperation and negotiation with the Palestinian Authority. He was also the head of the Economic Mission of the Israeli Embassy in Cairo, Egypt (1996-2000), as well as an adviser for political affairs, for four years, in Washington, USA (2003-2006).

Reuven Azar was born in Argentina in 1967, graduated from the Hebrew University of Jerusalem (with a master’s degree in International Relations), is fluent in English, Spanish and Arabic and is currently studying Romanian.AGERPRES(

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Purtătorul de cuvânt al PNL: Nu de la ministrul Energiei a venit propunerea reducerii plafonului pentru compensarea prețului la energie

Publicat

in

De

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat joi, la Antena 3, după ședința de coaliție în care s-au discutat posibile scenarii legate de prețurile la energie, că propunerea de reducere a plafonului pentru compensarea tarifului la energie electrică nu a venit de la ministrul Energiei, Virgil Popescu. Amintim că surse guvernamentale susțin contrariul, anume că ideea a fost avansată de Virgil Popescu.

„Pana una alta exista OUG 26 care se aplica pana in martie 2023. Ideea ca ministrul Energiei ar fi propus un plan mai mic pentru compensarea facturilor este un fake news. Nu de la ministrul energiei a venit o asemenea propunere. Se discuta mai multe scenarii, dar propuse de ANRE”, a afirmat Ionuț Stroe.

Întrebat în mod repetat cine a propus măsura în coaliție, dacă nu a propus-o Virgil Popescu, liberalul nu a răspuns.

„Este nedrept sa spui ca ministerul Energiei doreste o diminuare a schemei atata timp ca Ministerul Finantelor se ocupa de bugetare”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

„In momentul de fata nu s-a luat o decizie, se analizeaza mai multe scenarii pe care se lucreaza. In acest moment, premierul vrea sa dea asigurari tuturor romanilor ca vor plati strict aceeasi suma pe care o platesc acum”, a adăugat Ionuț Stroe.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend