Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ŞOC ! Argeşenii s-au trezit peste noapte cu regimul terenurilor schimbat ! Din extravilan în intravilan ! 

Avatar

Publicat

in

– “Vom face plangeri la Parchet”, ameninţă oamenii

E agitaţie mare printre argeşenii de la periferiile orasului Curtea de Argeş. Aceştia au constatat cu stupoare că terenurilor lor le-a fost schimbat regimul fără ca cineva din Primărie să îi întrebe. Astfel, în ultimul PUZ actualizat al municipiului Curtea de Argeş hectare întregi de teren nu mai sunt extravilane, ci intravilane. Curios , sau nu, multe dintre acestea erau situate in zona Noapteş, adică exact pe unde trece autostrada dar si in zona in care marii oameni de vază ai orasului – politicieni, sefi de institutii, fosti sau actuali alesi locali- au fost improprietăriţi cu terenuri, mai mult sau mai puţin pe merit.
Ce se află în spatele acestei afaceri ? ” Se va face puşcărie pentru manevra asta”, spun oamenii
Potrivit mai multor argeşeni, transformarea pe tăcute a unor suprafete semnificative din extravilan in intravilan, ar avantaja unii proprietari din zona, acei oameni de vază de care vorbeam mai sus, dar ar dezavantaja altii care nu au niciun interes acolo, adică oamenii simpli. Curios este ca aceasta modificare a terenurilor vine inainte de Ordonanta de Urgenta care va da startul exproprierilor pentru autostrada Pitesti – Sibiu. Mai exact, statul ofera un pret mai mare pe un teren intravilan, decat pe unul extravilan.Iar cum sunt unii care au ajuns proprietari de terenuri acolo mai pe gratis, e normal sa castige acum cat mai mult. Pe de altă parte, probleme au oamenii simpli care de acum vor trebui sa plateasca alte taxe la primărie pentru aceleasi teren, taxe mai mari, de intravilan. ” Ceea ce a făcut primăria este un grav abuz şi , alaturi de alţi cetăţeni, vom sesiza organele abilitate ale statului, procurorii. Vor intra unii în puşcărie pentru asta!” , ameninţă M.G, proprietar de teren extravilan in zona dar, mai nou, de intravilan .

Publicitate

Care este diferenţa între extravilan şi intravilan ?

Există multe diferențe între un teren intravilan și unul extravilan, pe care mulți argeşeni nu le au la cunoștință. De obicei, un teren intravilan este mai scump decât un teren extravilan și, de obicei, se află într-o poziție mai bună în oraș. De cealaltă parte, un teren extravilan este situat la marginea orașului și nu se poate construi pe el, doar să se cultive cereale sau pomi fructiferi. Totuși, față de un teren intravilan, cel extravilan poate fi chiar de 10 ori mai ieftin. Trecerea unui teren extravilan în teren intravilan de către un cetăţen, de obicei, presupune achitarea unei taxe ce poate fi chiar de câteva ori mai mare decât prețul de achiziție. Diferența de preț este calculată în funcție de calitatea solului unde se află terenul respectiv. De regulă, pentru un teren mai mare va fi nevoie de un plan urbanistic aprobat de Consiliul local, în care să se specifice viitoarea destinaţie a construcţiilor. Prin planul de urbanism zonal (PUZ) se extinde intravilanul localităţii prin cuprinderea terenului respectiv. De asemenea, pe un teren extravilan nu se poate construi. Pentru construcția pe un teren intravilan vei avea nevoie de autorizație de construcție și de un proiect cu termen de finalizare, semnat de un diriginte de șantier. In fine, o diferenţă de care oricine ţine seama este simţită din plin la achitarea taxelor si impozitelor, acestea fiind cu mult mai mari in cazul terenului intravilan.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ACUM! Mașină în flăcări, în Argeș

Avatar

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un incendiu a izbucnit la o autoutilitară in Mioveni, strada Petre Zugravu, parcarea bl. L3. Potrivit primelor informații, flăcările au fost generate de un scurtcircuit la instalația electrică a autovehiculului.
La fața locului intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Incidente la vot în două comune Argeș – Au intervenit mascații

Avatar

Publicat

in

De

Nici nu a inceput bine procesul de votare ca au și apărut primele probleme în ziua votului, în Argeș. Astfel, după cele 800 de buletine de vot care s-au ”evaporat”, în acest caz fiind notificat Biroul Electoral Judeţean, comunele Bradu și Bârla au apărut situații în care a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine iar la Bârla si cu o anchetă și un dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale. La Bârla, mai mulți bărbați au intrat într-un cabinet medical și au luat adeverințe în scop electoral. Imaginile cu incidentul care a avut loc sâmbătă seara au fost făcute publice pe o reţea de socializare.

Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş, a declarat:

Publicitate

”Din verificări s-a stabilit că medicul a eliberat mai multe adeverințe medicale, în baza unor cereri care ar fi fost formulate în cursul aceleiași zile, de pacienți aflați în evidența medicului de familie în cauză, fapt pentru care bărbatul care a sesizat aceste aspecte la 112, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, pentru apelarea nejustificată.
Cu ocazia verificărilor s-a mai stabilit că persoanele care au pătruns în incinta cabinetului medical și-ar fi însușit mai multe adeverințe medicale, în condițiile în care termenul pentru depunerea cererilor pentru urna mobilă era ora 20:00, iar în acest fel, persoanele în cauză nu au putut formula aceste solicitări.
Cu privire la cele petrecute, cadrul medical și o altă persoană au formulat plângere prealabilă, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire a unui cadru medical, prevăzută de Legea 95/2006, respectiv de art. 193 din Codul Penal, iar un alt bărbat aflat în aceeași incintă, a formulat plângere prealabilă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.
Totodată, alături de aceste infracțiuni, în cauză se mai desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, prevăzută de art. 385 din Codul Penal.

La finalizarea cercetărilor, dosarul cauzei va fi înaintat, cu propuneri legale, către unitatea de parchet care supraveghează activitatea de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești.”

Nici la Bradu nu a fost liniste. In aceasta dimineata au venit mascaţii , la solicitarea preşedintelui secţiei de vot 246, din comună! Potriviti informaţiilor oferite de martorii la incident, se pare că alegătorii prezenţi în secţia de vot se consultau între ei, cu cine să voteze.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend