Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Situație tensionată în estul Ucrainei – Rusia amenință cu o intervenție militară directă: ‘Ar fi începutul sfârşitului pentru Ucraina’

Publicat

in

Rusia ar putea fi obligată, în anumite circumstanţe, să-şi apere cetăţenii din estul Ucrainei şi că aceste ostilităţi militare majore ar putea marca începutul sfârşitului pentru Ucraina ca ţară, a declarat joi un oficial de rang înalt din cadrul Preşedinţiei ruse, informează Reuters, citând agenţia TASS, notează Agerpres.

Ţările occidentale au îndemnat la reţinere după ce Ucraina a alertat cu privire la o comasare de forţe militare ruse lângă frontiera ucraineană cu Federaţia Rusă. Violenţele au escaladat de-a lungul liniei de contact dintre forţele ucrainene şi cele ale separatiştilor proruşi în regiunea Donbas din estul Ucrainei.
“…Susţin afirmaţia că… “, a declarat şeful-adjunct al administraţiei prezidenţiale ruse, Dmitri Kozak, care este şi negociatorul-şef al Rusiei pentru conflictul din estul Ucrainei.

Kozak a fost întrebat dacă Rusia îşi va apăra cetăţenii din estul Ucrainei. Referindu-se în răspunsul său la Srebrenica, unde circa 8.000 de bărbaţi şi băieţi musulmani au fost ucişi de forţele sârbe bosniace în timpul războiului din 1992-1995 din Bosnia, el a spus: “Aceasta depinde de anvergura luptelor. Dacă acolo va fi, cum a spus preşedintele nostru, Srebrenica, se pare că noi va trebui să intervenim pentru a-i apăra” (pe cetăţenii ruşi din estul Ucrainei).

Citește și: Noi tensiuni în Donbas – Rusia amenință cu distrugerea Ucrainei. NATO se declară îngrijorată de intensificarea activităților militare ale ruse

Dmitri Kozak este o personalitate marcantă a echipei lui Vladimir Putin şi de-a lungul anilor a deţinut mai multe funcţii importante. Celebrul “Memorandum Kozak” a fost iniţiat de el în 2003 şi viza o soluţionare a conflictului dintre Chişinău şi regimul separatist din Transnistria, prin crearea unei federaţii asimetrice cu trei subiecţi: Moldova, Transnistria şi Găgăuzia.

În timpul unei convorbiri telefonice avute joi cu cancelarul federal Angela Merkel, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Kievul de acţiuni provocatoare în estul Ucrainei, care, potrivit lui, inflamează situaţia în regiune.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

BREAKING Eroare umană în cazul tragediei de la ‘Victor Babeș’. Două persoane au fost reținute

Publicat

in

De

Eroare umană în cazul TIR-ului de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde instalația de oxigen s-a oprit, iar trei pacienți au murit.

Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore în cazul tragediei de la Spitalul Victor Babeş, după ce trei oameni au murit sufocați într-un TIR de Terapie Intensivă. Este vorba despre șeful Serviciului tehnic și un instalator, potrivit unor surse judiciare.

Concluziile anchetatorilor arată că instalația de oxigen a fost închisă din greșeală de personalul medical.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO – Şobolani la raftul de patiserie din Mega Image, în Sectorul 1

Publicat

in

De

Mizeria din Sectorul 1 începe să se vadă şi în alte zone, nu numai în grămezile de gunoaie de pe străzi. O imagine virală pe Facebook arată doi şobolani la raftul de produse de patiserie dintr-un magazin Mega Imagine.

“Mega Image 1 Mai București, Sectorul 1, s-a adaptat la situația pieței și a adus șobolani la ofertă: iei un covrig, primești doi șobolani. Poftă bună!”, scrie persoana care a publicat imaginea.

Amintim că, în urma intenţiei de a închide toate companiile înfiinţate de fosta administraţie, actuala administraţie a Capitalei a omis etape importante din procesele de deratizare şi dezinsecţie din Bucureşti. Astfel, faţă anii trecuţi, când compania Eco Igienizare realiza o primă etapă de deratizare la începutul anului, odată cu migrarea şobolanilor din ascunzători spre spaţiile deschise, anul acesta deratizarea nu s-a efectuat la timp. Acelaşi lucru este valabil şi pentru prima etapă de dezisecţie, pentru larve, care a fost omisă.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend