Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Situație dramatică la pârtiile din Harghita: peste 100 de accidente de la începutul sezonului de schi; salvamontiştii recomandă atenţie sporită

Avatar

Publicat

in

Peste 100 de accidente au fost înregistrate pe pârtiile din Harghita de la începerea sezonului de schi, salvatorii montani recomandând atenţie sporită şi purtarea echipamentului de protecţie corespunzător, informează Agerpres.

Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a declarat pentru AGERPRES că în cele mai multe cazuri schiorii au suferit entorse, luxaţii şi fracturi, în urma unor căzături, şi a fost nevoie de primul ajutor acordat de salvamontişti.

Potrivit sursei citate, principalele cauze care au dus la producerea unui număr atât de mare de accidente sunt necunoaşterea echipamentelor de schi şi reglarea lor necorespunzătoare, experienţa redusă, neatenţia şi alegerea unei pârtii care depăşeşte nivelul de pregătire fizică al schiorilor.

Fekete Örs le-a cerut iubitorilor sporturilor de iarnă să aibă răbdare, întrucât toate cele aproximativ 30 de pârtii din judeţ sunt arhipline, în condiţiile în care cei care plecau, de obicei, în staţiunile de schi din Europa au rămas să schieze în Harghita.

“E foarte, foarte important să avem răbdare. Toate pârtiile sunt supraaglomerate şi din această cauză oamenii sunt mai nervoşi şi, din când în când, îşi mai pierd răbdarea. Trebuie să avem răbdare unii cu ceilalţi, trebuie să înţelegem că mai vine ambulanţa, mai trebuie oprită instalaţia, trebuie să luăm accidentaţii de pe pârtie şi de asta e important să avem răbdare. Acum, toată lumea schiază aici, nu se duce în Austria sau Franţa”, a declarat Fekete Örs, pentru AGERPRES.

El le-a cerut celor care merg să schieze să fie atenţi unii cu alţii, să aleagă pârtii corespunzătoare, să nu consume băuturi alcoolice înainte de a intra pe pârtie şi să folosească echipament corespunzător şi bine reglat.

Citește și: Tensiune la Guvern! Ministrul Culturii acuză că a făcut treaba Ministerului Economiei: ‘Am blocat practic jumătate din personal’

Fekete Örs le-a transmis şi iubitorilor de drumeţii să dea dovadă de prudenţă maximă şi să parcurgă trasee scurte şi uşoare, în această perioadă în care stratul de zăpadă depăşeşte un metru în zona montană.

De asemenea, aceştia trebuie să folosească echipament corespunzător, să fie pregătiţi din punct de vedere fizic, să aibă la ei ceai cald, mâncare, lanternă şi aibă grijă de acumulatorul telefonului mobil, pentru a putea cere ajutor, dacă au nevoie.

“Zăpada e mare, pe munte e vânt şi frig, se întunecă foarte repede. Nicicum să nu mergem pe trasee mai lungi, în perioada asta nu trebuie să ne aventurăm”, a conchis Fekete Örs.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Joe Biden s-a făcut mic în fața lui Vladimir Putin: Nu a avut curajul să discute despre Crimeea

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, nu a abordat tema Crimeii în timpul convorbirii telefonice cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov. În același timp, Peskov a declarat că nu a avut loc o anexare și că trebuie recunoscută aderarea Peninsulei la Rusia, scrie ”Kommersant”.

Publicația amintește că Joe Biden a afirmat că SUA nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii. Potrivit spuselor sale, Washingtonul lucrează la o modalitate de a trage Rusia la răspunere pentru anexarea Peninsulei.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

”Înțelegeți, este, într-adevăr, chiar imposibil ca anexarea Crimeii să fie recunoscută, a declarat Peskov adresându-se jurnaliștilor. Pentru simplul motiv că nu a existat nicio anexare a Crimeii. A existat reunificarea Crimeii cu Rusia, în conformitate strictă cu toate normele de drept internațional… Pur și simplu, trebuie recunoscut actul de reunificare a Crimeii cu Rusia și faptul că, slavă Domnului, Crimeea a dobândit de destul de mult timp statutul de una dinte regiunile Federației Ruse”.

”Kommersant” menționează că Biden și Putin au discutat telefonic la 26 ianuarie. Întrebat dacă pe durata convorbirii președintele SUA a ridicat problema Crimeii, Dmitri Peskov a răspuns: ”Nu”, scrie vestidinrusia.ro.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze ,

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

STATISTICĂ Aproape 60% dintre persoanele decedate de COVID-19 în România sunt bărbați, iar cei mai mulți sunt din București

Avatar

Publicat

in

De

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat marţi că 33% din totalul deceselor la persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate, în săptămâna 22 – 28 februarie, în Bucureşti şi în judeţele Maramureş, Timiş, Arad, Constanţa.

Potrivit raportului săptămânal, 39,7% din totalul cazurilor de infectare sunt din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Ilfov.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

De la începutul pandemiei până în prezent, unul din 62 de cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Conform INSP, 85,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,6% la bărbaţi.

Acelaşi raport arată că 95,2% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend