Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Situație DRAMATICĂ într-un centru județean pentru protecția copiilor: Opt copii și 5 angajați sunt infectați

Publicat

in

Încă cinci copii din centrul rezidențial al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj au fost confirmați, marți, cu noul coronavirus. În total, opt copii și cinci angajați ai centrului au fost diagnosticați cu COVID-19, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Focarul de la centrul rezidențial din subordinea DGASPC din Târgu-Jiu se extinde în rândul copiilor.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

„În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj la nivelul centrului rezidențial subordonat DGASPC Gorj, unde au fost confirmate cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului, s-au confirmat cazuri pozitive și în rândul beneficiarilor. DSP Gorj ne-a transmis, în această după-amiază, și ultimele rezultate la cei 36 de copii testați, astfel că, pe lângă rezultatele pozitive ale celor trei copii, confirmate de dimineață, ne-au mai fost comunicate încă cinci rezultate pozitive, totalul copiilor infectați ajungând la opt. Toți copiii sunt asimptomatici. Ei vor fi internați la Spitalul COVID, secția Pediatrie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Starea de sănătate a celor 13 persoane, copii și adulți, este bună, potrivit medicilor. Niciunul dintre pacienți nu prezintă simptome specifice noului coronavirus.

Cei opt copii diagnosticați cu COVID-19 au vârste cuprinse între patru luni și 20 de ani.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Victor Ciutacu, replică tăioasă pentru Raed Arafat: ‘Aveţi un comportament absolut despotic, dezgustător şi ruşinos’

Publicat

in

De

Jurnalistul Victor Ciutacu îi dă o replică dură lui Raed Arafat, după ce a fost criticat public de şeful DSU pentru că a abordat în emisiunea sa de la România TV anumite subiecte critice la adresa măsurilor luate în timpul pandemiei. Ciutacu afirmă că, deşi l-a susţinut în alte momente cheie pe Arafat, în această perioadă secretarul de stat a ajuns să aibă un comportant despotic.

„Vreau să-i transmit un mesaj domnului Raed Arafat. Domnule secretar de stat şi comandant al acţiunii, pe vremea când actualii dvs. parteneri media vă călcau în picioare, vă demonizau, cereau arestarea dvs. şi, dacă se putea, expulzarea din România, în urma tragediei de la Colectiv, un imbecil, numit Victor Ciutacu, s-a pus cu pieptul în faţa loc şi atâta cât a putut el, cât a reuşit postul ăsta de televiziune să convingă, v-a susţinut cauza. Dintr-un motiv foarte simplu, domnu’ Arafat: pentru că nu am făcut nici afaceri împreună, nici nu ne-am vizitat, nici nu ne-am frecventat. Eu şi postul pe care îl reprezint şi al cărui lider de audienţă sunt, fie că vă place să credeţi sau nu, am crezut în onestitatea dvs., în priceperea dvs., în dorinţa de a vă face bine. Şi ştiam şi dedesubturile din spatele, partea nevăzută a acţiunii care urma să vă execute. Dvs. aţi supravieţuit, aşa cum aţi făcut de fiecare dată, miraculos, şi aţi ajuns, printr-o ironie a sorţii, comandantul acţiunii celor care au vrut să vă bage în puşcărie, să vă dea afară din serviciu şi, dacă se poate, să vă expulzeze. Acum sunteţi de parte lor şi, cu tot regretul v-o spun, domnule Arafat, fără a vă contesta priceperea, buna-credinţă şi nici măcar bunul-simţ, că în această perioadă aţi avut, aveţi şi mi-e teamă că veţi continua să aveţi un comportament absolut despotic, dezgustător şi ruşinos pentru un om de talia celui care sunteţi”, a afirmat Ciutacu, în emisiunea sa de la România TV.

Secretarul de stat Raed Arafat a mers joi seara la Antena 3, special pentru a-i da o replică jurnalistului Victor Ciutacu, de la România TV. În emisiunea lui Ciutacu au fost prezentate informaţii despre un control al Curţii de Conturi la structurile din coordonarea lui Arafat.

„Vazand atacul lansat in seara asta la emisiunea dlui Ciutacu de la Romania Tv. si minciunile care se incearca sa fie raspandite, am decis sa raspund la mai multe din aceste acuzatii la orele 22:00 la sinteza zilei!”, a scria Arafat pe Facebook, iar la scurt timp a intrat în direct din studioul Antena 3.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

RAJA SA Constanța a iniţiat licitația privind achiziţia contractului de lucrări: CL 31 – Staţie tratare apă, rezervoare şi conductă transport Hȃrşova

Publicat

in

De

RAJA SA Constanța, în calitate de Entitate Contractantă, a iniţiat procedura de ,,licitație deschisă” privind achiziţia contractului de lucrări: CL  31 – “Staţie tratare apă, rezervoare şi conductă transport Hȃrşova; Gospodării de apă Năvodari; Reabilitare staţie pompare Ovidiu; Reabilitare staţii pompare ape uzate şi conducte de refulare Mamaia Sat; Gospodărie de apă Valu lui Traian; Reabilitare rezervor Medgidia; Staţie de clorare Vadu Oii prin publicarea în SICAP a anunţului de participare nr. CN1021942 și în JOUE a anunțului de participare nr. 2020/S 117-284882, având ca termen limită de depunere a ofertelor data de 19.08.2020.

Lucrările constau în lucrări de alimentare cu apă în zona Hȃrşova, staţie de clorare Vadu Oii, lucrări în gospodării de apă din zona Năvodari, reabilitare stație de pompare SP1 în Gospodăria de Apă Cota 20 Ovidiu, lucrări de reabilitare SPAU-uri și conducte de refulare în zona Mamaia Sat, lucrări în gospodării de apă din zona Năvodari, lucrări de alimentare cu apa în zona Valu lui Traian, lucrări de reabilitare gospodării de apă în Medgidia.

Valoarea estimată a contractului este de 34.812.051,00 lei, fără TVA.

Acest Contract face parte din Proiectul major: Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Aria de Operare a RAJA S.A. CONSTANȚA, în perioada 2014-2020” și se înscrie în ”Proiectul prioritar strategic privind Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor”, sprijinit financiar de Comisia Europeană.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend