Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19

Roxana BURCEA

Publicat

in

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 0;
-persoane ieșite din carantină instituționalizată: 1.500;
-persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 1.811, dintre care 821 în carantină la domiciliu și 990 în izolare;
-persoane ieșite din izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 38.099;
-persoane internate în spital: 259 (ieri 260);
-persoane internate la ATI: 31 (ieri 29);
-persoane vindecate: 18.086 (ieri 18.013);
-persoane diagnosticate pozitiv: 19.664 (ieri 19.616);
-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 48 (ieri 52);
-număr teste RT-PCR efectuate în spitalele publice: 80.448 (330 în ultimele 24 de ore);
-număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19: 204 (în ultimele 24 de ore, prima administrare)
-persoane decedate de la începutul pandemiei: 588 (ieri 588).

Datele despre incidența pe localități, prezentate sub forma unei hărți interactive, sau prin grafice, precum și multe alte informații utile, despre situația epidemiologică și despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt disponibile accesând site-ul: https://www.covidarges.ro/

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Diana Șoșoacă sare în apărarea lui Traian Berbeceanu! L-au demis pentru că s-a opus!

Avatar

Publicat

in

De

Diana Șoșoacă, senator independent, sare în apărarea lui Traian Berbeceanu. Șoșoacă susține că fostul șef al BCCO Alba a fost demis din funcția de prefect pentru că s-a opus carantinării Capitalei.

Mai mult, ea susține că Bucureștiul a intrat în scenariul roșu pentru a fi împiedicat prostestul din 7 martie, din Capitală.

Lumea a început să se adune, am vorbit la emisiunea doamnei Bahmuțeanu și le-am spus oamenilor: ieșiți cu toții, ieșiți milioane!

L-au demis pe domnul Berbeceanu din funcția de prefect pentru că el s-a opus carantinării Bucureștiului și l-au pus pe Alin Stoica.

Astăzi (n.r. – vineri) vedem știri că Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Știți de ce este în scenariul roșu? Nu pentru că e COVID, ci pentru că se adună sute de mii de oameni la București pe 7 martie.

Comisia Europeană a precizat că vaccinarea nu va putea să fie obligatorie, că nu se poate impune un pașaport al vaccinării.

Am înțeles că în Parlamentul European avem aceeași problemă a inculturii juridice, în fabrica de legi a UE este masivă incultura juridică și foarte mulți de acolo nu au ce căuta.

Atâta timp cât există Convenția de la Oviedo, tu nu poți adopta nicio lege care să oblige pe cineva la un act medical”, a declarat Diana Șoșoacă.

Vezi și

După Irina Alexe, Lucian Bode mai aduce un pensionar special la șefia Ministerul de Interne! Pe filieră PNL, un fost comisar-șef de la Pașapoarte ajunge secretar MAI!

EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Un vânzător de produse din aloe, șef la Apele Române!

‘Blonda lui Boc’, ‘furată’ de Bode, a rupt norma! Peste 10.000 de euro pe lună, pentru secretara MAI!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu răstoarnă ceea ce se știa! Elevii vor putea merge la școală, indiferent de scenariu, pentru ore remediate

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț care răstoarnă ceea ce se știa până acum.

Cîmpeanu a declarat că elevii vor putea merge la școală pentru ore remediale, indiferent de clasă și indiferent de scenariu, până la pragul de 6 la mie.

„E nevoie să ne referim la rata de infectare care va fi făcută public în fiecare zi de vineri pentru a vedea în ce scenariu funcţionează fiecare şcoală în săptămâna următoare.

La peste 6 la mie, întreaga localitate intră în carantină, se suspendă orice activitate, inclusiv cele didactice. Până la 6 la mie, se aplică scenariul în care se încadrează localitatea şi s-au apropiat mult scenariul galben de cel roşu.

Singura diferenţă e că în scenariul roşu, prezenţa fizică a celor din anii terminali e permisă dacă efectivele sunt până la maximum jumătate.

Analiza pe cele patru săptămâni de şcoală ne-a arătat că prezenţa fizică pentru elevii din clasele VIII-XII a fost sub jumătate, deci ele vor putea continua în scenariul roşu la fel cum au venit la şcoală şi în scenariul galben”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, sâmbătă, la Antena 3.

„Ce s-a pierdut din cauza predării on-line nu poate fi recuperat tot prin predare online, e nevoie de prezentă fizică.

Indiferent de sceneriu, cei care trebuie să recupereze orele trebuie să vină fizic la şcoală.

E nevoie de prezenţă fizică cu respectarea măsurilor de protecţie pentru COVID.

Prezenţă fizică şi pentru simulări, şi pentru ore remediale, examenele naţionale cu respectarea tuturor normelor de distanţare.

Aş vrea să sperăm că examenele naţionale ne vor prinde într-o perioadă când nu vor fi localităţi în carantină”, a msi spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu anunță printr-un comunicat de presă că elevii vor putea merge la școală pentru ore remediale, indiferent de clasa și indiferent de scenariu, până la pragul de 6 la mie.

Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:

– toți preșcolarii și elevii din învățământul primar,
– elevii din clasele a VIII-a, a XII-a , a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale;

La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

Este permisă organizarea cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a:
– simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali;
– evaluărilor naționale;
– orelor remediale pentru toate clasele.

Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare.

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare.

Vezi și

După Irina Alexe, Lucian Bode mai aduce un pensionar special la șefia Ministerul de Interne! Pe filieră PNL, un fost comisar-șef de la Pașapoarte ajunge secretar MAI!

EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Un vânzător de produse din aloe, șef la Apele Române!

‘Blonda lui Boc’, ‘furată’ de Bode, a rupt norma! Peste 10.000 de euro pe lună, pentru secretara MAI!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend