Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SITUAȚIA COVID ÎN JUDEȚUL ARGEȘ, ASTĂZI– încă 43 de persoane infectate cu noul SARS-COV-2

Publicat

in

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 5;
-persoane ieșite din carantină instituționalizată: 1.507;
-persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 600, dintre care 246 în carantină la domiciliu și 354 în izolare;
-persoane ieșite din izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 41.872;
-persoane internate în spital: 117 (ieri 119);
-persoane internate la ATI: 27 (ieri 26);
-persoane vindecate: 19.841 (ieri 19.798);
-persoane diagnosticate pozitiv: 20.831 (ieri 20.790);
-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 43 (ieri 31);
-numar teste RT-PCR efectuate în spitalele publice: 89.025 (56 în ultimele 24 de ore);
-număr teste antigen efectuate în spitalele publice: 1900 (100 în ultimele 24 de ore);
-număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu prima doză: 18.049 (393 în ultimele 24 de ore);
-număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu a doua doză (rapel): 13.288 (488 în ultimele 24 de ore);
-persoane decedate de la începutul pandemiei: 636 (ieri 636).

Datele despre incidența pe localități, prezentate sub forma unei hărți interactive, sau prin grafice, precum și multe alte informații utile, despre situația epidemiologică și despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt disponibile accesând site-ul: https://www.covidarges.ro/

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Florin Cîțu, ieșire pe cai mari: ‘Această guvernare în jurul PNL a arătat că poate să stabilizeze economia într-o perioadă de criză, să aibă încasări mai bune’

Publicat

in

De

Premierul interimar, Florin Cîțu, a reacționat după ce agențiile de evaluare financiară Moody’s și Standard&Poor’s au anunțat reconfirmarea calificativelor pentru România.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, Cîţu a anunţat că Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României şi a îmbunătăţit perspectiva din „negativă” în „stabilă”, iar Standard & Poor’s a decis să reconfirme rating-ul de ţară precum şi perspectiva „stabilă”.

„Eu înţeleg îngrijorarea agenţiilor de rating, am discutat despre acest lucru. Foarte mici şanse să vedem un derapaj datorită acestei crize politice, pentru că bugetele sunt făcute, cheltuielile sunt făcute, sunt deja în buget, nu ar exista. Doar un guvern nou şi dacă cumva România ar intra pe mâna populiştilor, a demagogilor, care 30 de ani au promis reforme şi nu au făcut, atunci am avea o problemă, pentru că ar putea să schimbe politicile pe care le-am adoptat. Deci, în acest moment, nu există acest risc”, a afirmat Florin Cîţu.

El a adăugat că „depinde ce guvern vom avea”.

„Această guvernare în jurul Partidului Național Liberal a arătat că poate să stabilizeze economia într-o perioadă de criză, să aibă încasări mai bune. Riscul este dacă apare o guvernare populistă, care doar pe baza unor promisiuni va începe să cheltuiască, fără să aibă nicio bază”, a subliniat premierul interimar, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Dan Vîlceanu, ieșire triumfală: ‘Reconfirmarea ratingului României reprezintă o dovadă a încrederii partenerilor noștri externi în capacitatea Guvernului’

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

CTP, ieșire necontrolată la adresa ÎPS Teodosie: ‘Minte ca un porc! Acest ins de ce nu este el arestat acum și urmărit penal în stare de reținere pentru zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit Codului penal?’

Publicat

in

De

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a lansat un atac extrem de dur, după declarațiile pe care Înalt Prea Sfințitul Teodosie le-a făcut cu privire la vaccinare.

IPS Teodosie a spus că vaccinul nu trebuie să fie obligatoriu, „mai ales că nu este asumat de nimeni” şi ar avea urmări negative. Arhiepiscopul a declarat că nu este de acord cu restricţiile pentru persoanele nevaccinate și i-a sfătuit pe oameni să se adreseze justiţiei în cazul în care vor fi introduse restricţii.

„Instigă, asta face dl. Mache (ÎPS Teodosie – n.r.), instigă. Hai să facem un compromis, în stilul politicienilor: vă convine (să-l numim – n.r.) ÎPS Mache?” a spus CTP cu referire la numele laic pe care Securitatea i l-a dat prelatului. „Dar să comentăm ce spune dl. Teodosie”, a continuat gazetarul.

CTP: De ce spunem „minte ca un porc”?

„Întâi aș vrea să fac o precizare: n-o să folosesc o expresie, dar întotdeauna m-a nedumerit expresia asta în limba română, care nu se găsește în alte limbi: minte ca un porc! Nu o folosesc acum, dar fac o analiză filologică, e o paranteză, am o nedumerire: de ce minte porcul, domnule? Cum adică ‘minte ca un porc’? Dacă vrem să luăm un animal care să se potrivească cât de cât: minte ca o vulpe, că vulpea poate să înșele, nu? Este un simbol al vicleniei. Punem ‘minte ca o vulpe’. Sau ‘minte ca o cioară’. Ciorile sunt extrem de inteligente, printre cele mai inteligente animale, care pot să te păcălească foarte ușor. Dar de ce ‘minte ca un porc’? Ați văzut vreun porc înșelând pe cineva cu ceva? N-am înțeles această expresie și de aceea n-o folosesc.

Dar să revenim de la analiza filologică la cea teologică.

Diferența dintre fals și minciună

Dl. Teodosie zice așa: ‘Vaccinul nu este asumat de nimeni și sunt atâtea urmări negative’. Arhiepiscopul acesta – înțeleg că are niște studii și pe afară, a fost trimis să studieze, nu știu ce a studiat – dar să nu știe lucrurile acestea cu privire la ce se întâmplă în lume?! (că vaccinul este asumat de producători, de Agenția Europeană a Medicamentului, de cea din Statele Unite, care l-au aprobat în baza unor studii, și în cele din urmă de statele care l-au pus la dispoziția cetățenilor – n.r.). E de luat în considerare o asemenea ipoteză? Nu! Și-atunci, el NU face o afirmație falsă. Este o minciună.

Falsul nu se confundă cu minciuna. Perechile sunt așa: adevărat/fals, care sunt categorii logice, și minciună/sinceritate, care sunt categorii psihologice. Cineva poate să producă o propoziție falsă cu bună-credință: așa știe el, nu gândește bine și spune un lucru fals, care își are contrariul într-un lucru adevărat.

Dar aceasta este o minciună. Minciuna este un proces deliberat, psihologic, prin care se pronunță o propoziție care, pe lângă faptul că e falsă, este și deliberat falsă. Asta este diferența între fals și minciună.

Aceasta este o minciună, pentru că omul acesta știe foarte bine. Nu poate fi nicio supoziție. Cum să spui că nu este asumat de nimeni? Asta este o minciună, nu este un fals. Un fals ar fi fost să spui că vaccinul face ca oamenii să aibă consecințe grave în viitor, peste cinci ani se vor îmbolnăvi grav și le va crește un cap de maimuță. Așa știe și crede el și omul spune un lucru fals. Dar ca să spui că vaccinul nu este asumat de nimeni, aceasta este o minciună.

Câți morți din cauza vaccinului sunt în România?

Și (arhiepiscopul) continuă: „Și sunt atâtea urmări negative!”

Câți morți din pricina vaccinului au fost și sunt în România? Și câți morți din pricina COVID au fost/sunt în România? Avem două cifre, da? Morții sunt vreo 40 și ceva de mii de când a început pandemia, sunt vreo trei mii și ceva de morți de când a început criza politică, în vreme ce numărul persoanelor care au murit – dovedit clar – din pricina vaccinului este ZERO în România.

„Am citit clar că Uniunea Europeană a anunțat că vaccinul va înceta” (CTP citează din declarațiile lui IPS Teodosie – n.r.). Nu este o afirmație falsă, este o minciună! A, dacă spunea știu eu, am eu sursele mele că o să înceteze vaccinul acesta, au venit niște porumbei albi de la Dumnezeu și mi-au spus că încetează vaccinul, aia era o afirmație falsă. Dar să spui că ai citit tu că Uniunea Europeană a anunțat – verb! – a anunțat Uniunea Europeană, asta este o minciună ordinară!

CTP: Pe cine reprezintă individul acesta?

Dacă BOR, dacă Patriarhia, spune că îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total și ferm dezavuat de Biserică, vă întreb: pe cine reprezintă individul acesta? Acest ins de ce nu este el arestat acum și urmărit penal în stare de reținere pentru zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit Codului penal?

Nu este urmărit penal de ce? Pentru că are niște materiale textile pe el, are pe cap, și are o barbă foarte lungă. Dacă i le dai la o parte pe toate, ce rămâne, pe cine reprezintă în afară de cei care se uită în gura lui din parohie?” a încheiat Cristian Tudor Popescu, conform Digi24.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend