Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sistemul de pensii sud-coreean ar putea fi văzut ca o schemă Ponzi de către generațiile tinere

Publicat

in

​Sistemul Național de Pensii din Coreea de sud, în starea actuală, ar putea fi văzut ca o schemă Ponzi, în special de către generațiile tinere care vor trebui să-l facă să meargă în continuare, potrivit lui Lee Chang-soo reprezentant al Asociației de Pensii din Coreea de Sud, scrie Korea JoongAng Daily.

Pe măsură ce populația Coreei îmbătrânește rapid, cererile fondului de pensii devin atât de mari, încât se așteaptă să se epuizeze complet la începutul anului 2053.

„La un moment dat, va fi o rebeliune a generațiilor viitoare”, a spus Lee Chang-soo, actual vicepreședinte al asociației.

Asociația de Pensii este o grupare de experți care face cercetări și dezvoltă politici alternative pentru sistemele public și privat de pensii.

Îmbătrânirea populației coreene este o problemă fundamentală, a spus Lee.

„I-a luat 157 de ani Franței să ajungă de la îmbătrânită (cu o populație de peste 65 de ani care să depășească 7% din populația totală) la o societate super-îmbătrânită (depășind 20%) – dar este de așteptat să-i ia doar 27 de ani Coreei de sud. Societatea noastră va experimenta sentimentul de a fi într-un roller coaster”, a precizat Lee.

Când Guvernul a calculat finanțele pensiilor în 2018, se aștepta ca rata fertilității să fie cuprinsă între 1,24 și 1,38 până în 2040, iar fiecare persoană care muncește să susțină 0,9 seniori de peste 65 de ani în 2065.

Prognoza a fost prea departe. Rata fertilității a fost de 0,84 persoane în 2020 și se așteaptă să scadă la 0,7 în acest an.

„Chiar și dacă rata ar fi de 1,05 persoane (cum era în 2017), o persoană care muncește trebuie să susțină cel puțin un vârstnic”, a spus Lee.

Dacă rata fertilității ar fi de 1,05, deficitul ar crește de la 109 miliarde dolari, spune Lee, la 210 miliarde, când se epuizează fondul de pensii, probabil în 2057.

În 2065, 22,8% din bugetul de stat va trebui cheltuit pentru a acoperi deficitul de la sistemul de pensii și alte sisteme publice, inclusiv cele pentru învățători, oficiali guvernamentali și soldați.

Lee spune că actualul sistem de pensii este ca o schemă Ponzi care mută povara pe generația următoare, iar liderii nu s-au străduit destul pentru o soluție pe termen lung.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Scurgerile de gaze din conductele Nord Stream sunt cauzate de acțiuni deliberate, spune premierul Danemarcei

Publicat

in

De

n. onofrei • HotNews.ro

Scurgerile detectate în Marea Baltică de la gazoductele Nord Stream au fost în mod clar cauzate de acțiuni deliberate și nu ar fi putut fi rezultatul unor accidente, a declarat marți premierul Danemarcei Mette Frederiksen, relatează Reuters.

Mette FrederiksenFoto: Mads Claus Rasmussen / AFP / Profimedia

„Acum este o evaluare clară a autorităților că acestea sunt acțiuni deliberate. Nu a fost un accident”, a declarat Mette Frederiksen la o conferință de presă la Copenhaga.

„Nu există încă informații care să indice cine ar putea fi în spatele acestei acțiuni”, a spus ea, adăugând că autoritățile nu văd incidentele ca pe o amenințare militară directă împotriva Danemarcei.

Europa investighează scurgeri majore de gaz de la două conducte rusești în Marea Baltică, lângă Suedia și Danemarca, în timp ce Suedia a lansat o anchetă preliminară pentru un posibil sabotaj. Scurgerile, raportate pentru prima dată luni, au fost în apele internaționale, dar în zona economică exclusivă a Danemarcei și Suediei.

Autoritățile daneze evaluează că pagubele au fost cauzate de explozii, a declarat ministrul Energiei, Dan Jorgensen, în cadrul briefingului. El a adăugat că dimensiunea găurilor din conducte indică faptul că scurgerile nu ar fi putut fi cauzate de un accident, cum ar fi lovitura unei ancore.

Conductele deteriorate se află la o adâncime de 70-90 de metri sub nivelul mării, a spus Jorgensen.

Mette Frederiksen a fost marți la inagurarea Baltic Pipe, unde a zis că este „dificil de imaginat” că cele trei scurgeri concomitente de pe cele două conducte de gaz subacvatice Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică au fost „accidentale”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Secretarul general al Comitetului Olimpic Rus ar fi fugit din țară

Publicat

in

De

Anastasia Davydova, secretarul general al Comitetului Olimpic Rus (ROC) și de cinci ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a fugit din țară, potrivit presei de stat ruse, citată de mai multe surse jurnalistice europene.

Plecarea lui Davydova din Rusia are loc în urma unei mobilizări parțiale a rezervelor militare pentru a lupta în războiul din Ucraina și a ordinului dat de Ministerul Sporturilor organismelor naționale de conducere de a suspenda taberele de antrenament din străinătate.

Agenția de știri de stat TASS relatează că Davydova a anunțat personalul de la baza sa de înot artistic din Moscova că nu intenționează să se întoarcă în Rusia.

Davydova este secretar general al ROC, după o carieră remarcabilă ca sportivă.

Cele cinci medalii olimpice de aur ale lui Davydova – câștigate la înot sincron la Atena 2004, Beijing 2008 și Londra 2012 – reprezintă o performanță depășită doar de compatrioata Svetlana Romashina.

În timp ce Comitetul Internațional Olimpic a recomandat ca sportivii și echipele naționale rusești să fie interzise din competițiile internaționale din cauza războiului din Ucraina, ROC nu a fost suspendat.

Conform Ria Novosti, Comitetul Olimpic Rus a declarat că nu știa despre plecarea Anastasiei Davydova și a membrilor familiei sale din Rusia, precum și de cererile de demisie din atribuția de secretar general al organizației.

Marți, Tatyana Pokrovskaya, antrenorul principal al echipei naționale ruse de înot sincron, a declarat pentru RIA Novosti că Davydova a părăsit Rusia.

„Comitetul Olimpic rus nu știe în prezent despre Anastasia Davydova că ea sau vreun membru al familiei sale a părăsit țara noastră și că nu intenționează să se întoarcă în Rusia. ROC nu a primit nicio autorizație de la secretarul general de a comuniica ceva în acest sens”.

Reuniunea olimpică, în cadrul căreia va fi aleasă noua conducere a ROC, este programată pentru 20 decembrie.

„ROC își desfășoară activitatea planificată, inclusiv raportarea Adunării Olimpice și pregătirile pentru alegeri. A fost stabilită o dată, a început procesul de nominalizare a candidaților pentru funcțiile de conducere. Aparatul ROC funcționează într-un mod avansat, eficiența operațională a organizației nu depinde de situația personală a secretarului general.”

ROC a subliniat că, dacă va fi necesar, deciziile privind viitorul lui Davydova vor fi luate în conformitate cu statutul organizației și numai pe baza unor date verificate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend