Conecteaza-te cu noi

Pitesti

SINUCIDERE la SPITALUL PITEŞTI ! Un pacient s-a aruncat de la etaj şi a murit

Publicat

in

Tragedie la Spitalul Județean din Pitești. In zorii acestei zile, un pacient în vârstă de 70 de ani din comuna Albeşti a murit după ce s-a aruncat de la etajul patru al unității medicale. Era internat la Secția Chirurgie unde era tratat pentru mai multe tumori la ficat dar omul era diagnosticat şi cu cancer.

In același salon mai era un alt pacient care susține că nu știe ce s-a întâmplat. Geamul de unde a sărit bărbatul este chiar lângă un pat așa că polițiștii bănuiesc că sinucigaşul s-a urcat cu picioarele pe el și a sărit. Cadrele medicale și-au dat seama de ceea ce s-a întâmplat după ce au auzit o bubuitură puternică și s-au uitat pe fereastră.

„Am fost sesizați de incident în jurul orei 6 dimineața.La numărul de urgență au sunat chiar asistenele medicale de pe secția pe care era internat pacientul. La această oră, cercetările sunt în plină desfășurare și nu excludem nicio variantă”, a declarat Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Argeș, prezent și el la fața locului. Pacientul era vizitat de cele două fete și nu și-a anunțat intențiile sinucigașe. Bărbatul a decedat. Trupul neînsufleţit al bărbatului va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Dan Manu CONFIRMĂ – Cine vrea testare COVID plătește 280 lei, la Spitalul Județean – Gratis doar pentru cei internați

Publicat

in

De

În cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, președintele Dan Manu a confirmat stirile din ziarul PROFIT si Super TV cu privire la perceperea unei taxe de circa 300 lei pentru argeșenii care vor să fie testați CIVID 19 la Spitalul Județean. După ce, ieri, reprezentanții spitalului si ai CJ Argeș au luat foc enervați de publicarea de catre PROFIT si a dezbaterilor de la SUPER TV pe marginea taxei de testare, șeful CJ Argeș a explicat că în sistemul sanitar public există trei modalități de accesare a serviciilor paraclinice de laborator una fiind si aceea in care cetățeanul plătește. Potrivit doctorului Manu, după consultari si analize, a reiesit ca toti cei care vor sa fie testati, dar nu sunt internati in spital, vor trebui sa plateasca un tarif de 290 lei/persoană.

Astfel, după ce a precizat că doar pacienții internați în cadrul spitalului vor fi testați GRATUIT, Dan Manu a punctat faptul că, astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Argeș, va propune tariful de 290 lei. Consilierii Judeteni au luat la cunpstință de plata testului COVID si au aprobat ca tariful pentru Testul RT-PCR – Detecția directă a virusului COVID-19 sa fie de 280 lei/persoană . „Tariful propus este de 280 lei, în fișa calculației de cost fiind prezentate cheltuielile privind procesarea testului. În calcularea tarifului s-a ținut cont de materialele sanitare folosite, personalul implicat, consumabilele de testare și diagnosticare utilizate, resursele folosite pentru dezinfecție, precum și cheltuielile administrative”, a precizat Dan Manu. Acesta a ‘inut să evicențieye faptul că tariful final de 280 lei care va fi practicat la Spitalul Județean Argeș, se situează sub media tarifelor percepute în acest moment de alte laboratoare publice sau private de profil din țară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VESTE MARE! Din 2 iunie se reiau examenele pentru permisul auto, în Argeș – La TRASEU, candidații vor veni singuri, fără prieteni

Publicat

in

De

SE REIA EXAMINAREA LA PROBA PRACTICĂ, CU RESPECTAREA UNOR REGULI STRICTE

Instituția Prefectului Argeș informează că Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor va relua treptat activitatea de examinare. Din data de 2 iunie 2020 va fi reluată examinarea la proba practică pentru candidații care au fost programați anterior și pentru cei cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada stării de urgență (16 martie 2020 – 17 mai 2020). Reprogramarea candidaților se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora.

Programarea la proba practică se va face pe două intervale orare, pentru două serii de candidați pentru fiecare examinator. La locul de întâlnire comunicat candidaților pentru susținerea probei practice vor avea acces doar candidatul și instructorul auto (fără însoțitori: rude, prieteni, etc). La locul de întâlnire se vor respecta regulile de distanțare fizică.

Examinatorul, candidatul și martorul vor purta echipamente de protecție (masă de protecție), în caz contrar putând fi refuzată susținerea probei. În mașină vor fi prezente maxim trei persoane în același timp.

Școlile de conducători auto vor asigura igienizarea mașinilor cu care se susține proba practică, iar pentru ocupanții vehiculelor va fi pus la dispoziție un flacon cu substanță dezinfectantă. De asemenea, reprezentanții școlilor vor pune la dispoziție echipamente pentru măsurarea temperaturii corporale, putând fi refuzată examinarea candidatului cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.

Din listele cu candidați vor fi excluse persoanele care figurează în izolare sau carantină.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend