Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

SINUCIDERE în Prundu! S-a spanzurat in podul casei

Avatar

Publicat

in

S-a certat cu soţia şi şi-a pus capăt zilelor, aceasta este povestea unui bărbat în vârstă de 44 de ani, din cartierul Prundu. Constantin Tudor a fost găsit mort în podul casei în care locuia de către cumnata sa. Înainte să se omoare, bărbatul şi-a sunat fratele şi i-a spus ce are de gând să facă, aşa că acesta din urmă a cerut ajutorul ambulanţei. Medicii l-au resuscitat minute în şir pe sinucigaş, dar într-un final au fost nevoiţi să se declare incapabili în faţa morţii.
A ameninţat de mai multe ori că se omoară
Constantin Tudor era în divorţ cu soţia lui de ceva timp. Cei doi au împreună doi copii minori şi după fiecare termen din proces găseau câte un motiv de ceartă, fie legat de custodia copiilor, fie de bunurile pe care urmau să le împartă. Un nou episod din acest scandal s-a derulat şi marţi seara atunci când Constantin Tudor s-a certat din nou cu soţia lui. Nebun de furie bărbatul s-a hotărât să-şi pună capăt zilelor. A mers în podul casei, şi-a confecţionat un laţ dintr-o sfoară şi înainte să şi-l lege de gât şi-a sunat fratele. Constantin i-a spus că nu mai are motive să trăiască aşa că îşi va pune capăt zilelor. Bărbatul a încercat să-l cameze şi să-şi îmbărbăteze fratele. Nu era prima dată când acesta spunea că se omoară, însă niciodată nu l-a luat în serios. Chiar şi aşa după ce a pus punct discuţiei telefonice, fratele care avea ceva treabă şi-a trimis soţia să vadă ce face Constantin.
Cumnata l-a găsit spânzurat
Femeia a ajuns la casa situată pe strada Emil Racoviţeanu şi şi-a strigat cumnatul. Nu a primit răspuns, aşa că s-a apucat să-l caute prin casă. A simţit că îi fuge pământul de sub picioare în momentul în care şi-a văzut cumnatul spânzurat în podul casei şi şi-a sunat imediat soţul. La rândul lui, bărbatul a sunat la 112, iar medicii de la ambulanţa sosită la faţa locului au încercat mai bine de 45 de minute să-l resusciteze. Într-un final, au fost nevoiţi să constate decesul, pentru că inima bărbatului a refuzat să mai bată. Poliţiştii care au făcut cercetarea la faţa locului nu au găsit pe trupul bărbatului alte urme de violenţă în afara şanţului specific de spânzurare. Nu sunt suspiciuni cu privire la cauza decesului, iar trupul neînsufleţit a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru autopsie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

DE MAXIM INTERES! RACORDAREA la curent/gaze ÎN MOD GRATUIT, chiar fără act de proprietate, liberalizarea pieței și alte noutăți în domeniul utilităților

Avatar

Publicat

in

De

Toate cele mai importante noutăți pentru consumatori ale anului precedent și cu mare ecou în actualitate sunt legate de liberalizarea pieței gazelor și energiei electrice. Utilizatorii pot alege acum oferta cea mai bună de pe piață pentru factura de curent sau gaze, prețurile nemaifiind stabilite de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Pe lângă asta, consumatorii au mai primit însă și alte vești bune referitoare la racordările la utilități și nu numai.

Racordarea unei locuințe noi la curent e posibilă și fără actul de proprietate

Ordinul ANRE nr. 22/2020 prevede că cei care nu au un act de proprietate pot, totuși, să-și conecteze locuința nouă la rețeaua de curent electric. Noua regulă se referă la case care n-au mai fost legate la curent până acum – deci, locuințe nou-construite, în esență. Regula nu se aplică însă ansamblurilor de blocuri și/sau ansamblurilor de locuințe individuale. Dar proprietarul locuinței individuale trebuie să prezinte, în locul unui act de proprietate fie o adeverință de la primărie, fie o declarație pe propria răspundere. 

O nouă procedură (unică) pentru schimbarea furnizorului de gaz și curent

Anul trecut, autoritățile din domeniul energiei au stabilit o procedură mai simplă pentru schimbarea furnizorului de curent și gaze. Concret, noua procedură permite celor ce doresc să schimbe furnizorul de energie electrică sau a celui de gaze naturale să facă acest lucru foarte simplu, prin depunerea unei cereri la noul furnizor, acesta fiind cel care se va ocupa de toate detaliile, schimbarea efectivă urmând să se facă în cel mult 21 de zile. Practic, ANRE a comasat cele două proceduri ce erau folosite pentru schimbarea furnizorilor de energie înainte. 

Din vara lui 2020, piața gazelor a fost liberalizată

Liberalizarea pieței înseamnă că prețurile nu vor mai fi reglementate de către ANRE, ci sunt stabilite în funcție de mecanismele pieței (în funcție de cerere și ofertă). În acest context, consumatorii au avut și au, în continuare, posibilitatea să își schimbe contractele cu furnizorii de gaze și să aleagă oferte mai bune. 

Liberalizarea pieței energiei electrice

Similar, dar ulterior liberalizării pieței gazelor, a intervenit și liberalizarea în piața energiei electrice, în 2020. În mod distinct însă, liberalizarea pieței energiei a dus la mult mai multe discuții și controverse în spațiul public, unde numeroase voci au acuzat ba că furnizorii au crescut sau plănuiesc să crească nejustificat de mult prețurile, ba că liberalizarea s-a făcut în condiții care avantajează furnizorul mult în detrimentul consumatorului. Cert e că, la acest moment, situația consumatorilor în privința schimbărilor contractuale necesare (alegerea unor oferte mai avantajoase) beneficiază de o perioadă mai lungă de clarificare.

Racordarea la gaze, gratuită pentru clienții finali casnici. Costurile sunt suportate, în primă instanță, de operatorii de distribuție

Ca să nu se mai perceapă viitorilor utilizatori sume uriașe, dintr-un foc, pentru racordare, ANRE a decis că e preferabilă varianta în care costurile sunt suportate inițial de operatorii de distribuție și se regăsesc apoi pe factura celui care s-a racordat (însă fără să depășească 1% din tariful de distribuție).

nici.

O procedură nouă pentru soluționarea neînțelegerilor cu furnizorul la încheierea contractelor de gaze sau curent

Tot anul trecut a apărut și o nouă procedură de soluționare a neînțelegerilor ce ar putea apărea la momentul încheirii contractelor între consumatori și furnizorii de energie. Ordinul ANRE nr. 128/2020 prevede că soluționarea neînțelegerilor se face, la început, la nivelul furnizorului, unde consumatorul și furnizorul se vor întâlni pentru soluționarea neînțelegerii. Abia dacă acest lucru nu se întâmplă, se va putea merge mai departe, în vederea soluționării problemei, la nivelul ANRE. 

Pe perioada stării de alertă, furnizorii esențiali de utilități n-au voie să debranșeze clienții

Furnizorii de curent, gaze, apă, canalizare și salubritate nu au voie să debranșeze clienții, pe perioada stării de alertă, se arată în OUG nr. 70/2020. 

ICCJ: factura de apă și canalizare e titlu executoriu chiar dacă e emisă unei asociații de proprietari

Anul trecut, ICCJ a decis că o factură fiscală pentru serviciul de alimentare cu apă și de canalizare, ce este emisă de furnizor pe numele unei asociații de proprietari, este considerată titlu executoriu. Cu alte cuvinte, chiar și o factură fiscală colectivă este considerată titlu executoriu, nu doar una individuală. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Avatar

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. La două săptămâni după ce a promis că va renunța la delegări și că va sprijini sistemul de ocupare a funcțiilor prin concurs, ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a răzgândit și a sistat, temporar, două concursuri: cel pentru ocuparea funcției de șef al DGPI, urmașa fostului serviciu de informații „Doi și-un sfert”, și cel pentru ocuparea funcției de director general al Direcției Generale Anticorupție (DGA). Practic, „Revoluția lui Bode” a durat doar două săptămâni.

Motivul? Lucian Bode ar pregăti execuția numărului 2 în MAI, chestorul Bogdan Despescu. De aceea, șeful Internelor încearcă să taie din influența pe care Bogdan Despescu o are în interiorul ministerului.

Pentru a înțelege mai bine jocurile din Ministerul de Interne, în cele ce urmează, vă vom explica totul cronologic:

La 15 decembrie 2020, Bugetul.ro vă dezvăluia că se vor face pune „șefi plini” în Ministerul de Interne, în ianuarie 2021, după cum scriam AICI. La acea dată anunțam că Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs posturile de director general al Direcției Generale de Protecție Internă, urmașa fostului serviciu de informații „Doi și-un sfert”, și cel de director general al Direcției Generale Anticorupție (DGA). Ambele funcții-cheie fuseseră scoase la concurs la 9 decembrie 2020. Termenul-limită de înscriere în concurs era chiar 15 decembrie.

Vezi și Document. Mutări la vârful Ministerului de Interne, în ianuarie 2021! Vor fi puși șefi ‘plini’ la ‘Doi și-un sfert’ și DGA

La 18 decembrie anul trecut, surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că în concurs a intrat și actualul șef al DGPI, generalul de brigadă Tiberiu Silviu Dumitrache, ceea ce în Sistem a dat naștere la o serie de controverse, anume că jocurile ar fi deja făcute în privința câștigătorului.

Vezi și SURSE Șeful ‘Doi și-un sfert’ intră în concurs! Au fost zarurile aruncate deja?

La 24 decembrie, la preluarea mandatului de ministru al Internelor, Lucian Bode anunța că va continua munca lui Marcel Vela și aici „mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi”.

Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, să avem o echipă completă, funcţională la MAI, mă refer la secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de structuri. Voi continua toate proiectele de reformă demarate de ministrul Marcel Vela şi aici mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi şi foarte important şi asta va comunica domnul preşedinte astăzi, suntem implicaţi în campania naţională de vaccinare şi în aceste condiţii le-am cerut colegilor să depună toate eforturile, să contribuie cu tot ce au la dispoziţie pentru reuşita acestei campanii”, a spus Lucian Bode, în Ajunul Crăciunului 2020.

Tot la acea dată aveam informații că Lucian Bode pregătește destituirea secretarului de stat în MAI, chestorul general de poliție Bogdan Despescu, după cum am scris AICI.

Marea REFORMĂ a durat 2 săptămâni

6 ianuarie 2021După doar două săptămâni de când a promis că va continua munca lui Marcel Vela, Lucian Bode a sistat brusc concursul pentru pentru ocuparea postului de conducere vacant de director general la Direcția Generală de Protecție Internă, confirmând, practic, dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, la 18 decembrie 2020, anume că jocurile privind numirea unui șef plin la „Doi și-un sfert” ar fi fost deja făcute.

7 ianuarie 2021. Ministrul Bode sistează și concursul pentru ocuparea funcției de șef al DGA.

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că cele două concursuri au fost amânate, cel puțin, până în vară.

14 ianuarie 2021. După doar o săptămână, la urechile noastre ajungea o nouă informație privitoare la „execuția” lui Bogdan Despescu și la cum i-a atras „informal” atenția Lucian Bode. De altfel, Bugetul.ro a publicat, la momentul respectiv, informația AICI.

Vezi și SURSE Lucian Bode ar urma să dea startul la ‘execuții’! Bogdan Despescu ar avea zilele numărate în fruntea MAI!

La 18 ianuarie 2021 se anunță că, din 22 ianuarie, Ștefania Gabriella Ferencz, fost secretar general al lui Lucian Bode la Ministerul Transporturilor, va fi detașată ca secretar general la Ministerul de Interne.

Vezi și Lucian Bode își ia secretara după el! ‘Blonda lui Boc’ ajunge la Ministerul de Interne!

Practic, prin aducerea Ștefaniei Ferencz la Ministerul de Interne, Lucian Bode începe operațiunea de a-și numi propriii oameni la MAI și de a-i scoate din joc pe cei din vechea tabără. 

Ce înseamnă asta? Că mult promisa reformare a Ministerului de Interne și a instituțiilor din subordinea sa nu se mai face și că vom avea din nou șefi numiți politic în fruntea Poliției Române.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend