Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Singurul maraton din Europa care se desfășoară pe nisip, în România

Publicat

in

Maratonul Nisipului, singurul maraton din Europa care se desfășoară pe nisip, va avea loc în mai puțin de trei săptămâni (duminică 27 martie 2016), în stațiunea Mamaia. Până la ora actuală, peste 500 de sportivi din România și din alte țări s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre și alte câteva sute de susținători și-au anunțat prezența.

Evenimentul sportiv internațional, ajuns la a treia ediție, este organizat de Asociația Sportivă „SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține trei probe competitive (maraton, semimaraton și cursa de 10km) și crosul Family Run (aproximativ 1km) – care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.

Premii în valoare de 26.600 de lei

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 18 premii pentru cele 6 categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediție, de Szomyu Florin (02:45:46 – la masculine) și de Ciortan Nicoleta (03:24:37 – la feminin), în valoare de 500 de lei. În același timp, premiate vor fi și primele 5 familii clasate la crosul Family Run.

[citeste si]

Alergăm pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale

La această ediție, participanții, împreună cu organizatorii, au decis să lupte pentru o cauză nobilă și anume reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța. Prin proiectul social, intitulat sugestiv „Dăruiește primul zâmbet” și inițiat de catre Asociația Dăruiește Aripi, comunitatea sportivă „Sansport” va lupa pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanta. La nivelul județului, rata este de 3 ori mai mare decât media europeană, iar un copil moare în fiecare săptămână la Constanța, în secția de Terapie Intensivă, înainte de a împlini o lună.

„Ediția din acest an a Maratonului Nisipului este cu atât mai specială, cu cât am înțeles cu toții nevoia salvării copiilor nou născuți din cauza infrastructurii medicale precare a sistemului de sănătate din județul Constanța. Vom alerga pentru a salva vieți, vom alearga pentru sănătate și pentru a promova litoralul românesc la nivel internațional. Comunitatea sportivilor internaționali este alături de noi, a demonstrat și în edițiile anterioare că ne respectă pentru ceea ce facem. Ne bucurăm foarte mult că în acest an s-au înscris foarte mulți sportivi străini și ne dorim ca, de la an la an, să aducem pe litoralul românesc tot mai mulți pasionați ai sportului”, declară președintele Asociației Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.

Source Article from http://www.dcnews.ro/singurul-maraton-din-europa-care-se-desfa-oara-pe-nisip-in-romania_499651.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Darius Vâlcov a fost pus la ‘CLOCOTI’ de judecători – Tribunalul Dolj amână pentru 21 iulie decizia în dosarul de mare corupție

Publicat

in

De

Tribunalul Dolj urmează să se pronunțe în 21 iulie, într-un dosar de corupție în care este vizat Darius Vâlcov, potrivit portalului instanțelor.

După dezbaterile finale judecătorii stabiliseră să ia marți o decizie. Marți au stabilit însă să amâne pentru 2 săptămâni primul verdict în acest dosar.

Citește și: Starea de URGENȚĂ a fost MANĂ CEREASCĂ pentru afaceriștii din comerțul cu amănuntul: afacerile au EXPLODAT în luna mai

Darius Vâlcov este judecat pentru luare de mită, fiind acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria. E vorba de contracte pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de extindere a rețelei de apă din județul Olt.

Dosarul lui Vâlcov s-a înregistrat la Tribunalul Dolj pe 20 iulie 2017, după ce, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au admis cererea lui Bogdan Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor şi senator de Olt, de strămutare a procesului. În 26 noiembrie 2015, procurorii DNA anunţau că l-au trimis în judecată pe Darius Vâlcov pentru 2 infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă.

content-image

De asemenea, Darius Vâlcov mai așteaptă în 13 iulie sentința în dosarul în care este acuzat de instigare la dare şi luare de mită.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sibiu: peste 200 de salariaţi infectaţi cu noul coronavirus; cei mai mulţi provin din domeniul sanitar

Publicat

in

De

Judeţul Sibiu a fost de la începutul pandemiei şi până în prezent un judeţ cu un grad mediu de contagiozitate al noului coronavirus, care a afectat zeci de fabrici, firme şi instituţii publice, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Krisztina Gaal, relatează Agerpres.

Citește și: Focarul COVID-19 de la Curtea de Apel Alba: 500 de teste efectuate printre judecători, procurori, grefieri și personal administrativ

„De la începutul pandemiei şi până în prezent au fost înregistrare cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în 34 de fabrici/firme din judeţ. Obiectele de activitate ale societăţilor în cadrul cărora s-au înregistrat cazuri de COVID-19 sunt diverse, printre care, firme de: transport, industrie auto, materiale sanitare, industrie alimentară, comercializare bunuri de consum, construcţii, industrie a lemnului, firme de curierat, marochinărie, producţie articole manichiură/pedichiură, sisteme de încălzire, laborator investigaţii medicale etc.Majoritatea fabricilor/firmelor care au înregistrat cazuri de COVID-19 au sediul în municipiul Sibiu, cu câteva excepţii, cum ar fi: Cisnădie, Mârşa, Miercurea Sibiului, Gura Râului, Daia, Tălmaciu, Şelimbăr”, a arătat Krisztina Gaal.

DSP Sibiu apreciază că judeţul a avut un grad mediu de transmitere a noului coronavirus.

„Având în vedere faptul că judeţul Sibiu este puternic industrializat, iar o mare parte din persoanele testate pozitiv cu SARS-CoV-2 sunt antrenate în activităţi economico-industrial-financiare, acestea folosind şi mijloace de transport în comun (neadaptate suficient călătoriei în siguranţă) înspre/dinspre locul de muncă şi domiciliu, din mediul urban/rural, putem afirma faptul că gradul de contagiozitate a fost unul mediu. Intervenţia promptă a autorităţilor locale prin triaj epidemiologic şi impunerea măsurilor de protecţie/prevenţie şi de distanţare socială au limitat răspândirea comunitară a virusului spre un nivel îngrijorător”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Din cauza pandemiei, o fabrică a fost nevoită să îşi oprească activitatea pentru două săptămâni, iar altele au întrerupt temporar lucrul.

„Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu nu a impus încetarea temporară a activităţii societăţilor în cadrul cărora s-au înregistrat cazuri de COVID-19. Acest lucru s-a întâmplat fie, ca urmare a faptului că pentru o mare parte dintre angajaţi a fost dispusă măsura izolării la domiciliu în urma contactului cu persoane confirmate cu SARS-CoV-2, fie datorită diagnosticării cu COVID-19 a acestora. În fiecare caz în parte, conducerea societăţii a pus la dispoziţia medicilor epidemiologi un plan de măsuri avizat de un medic de medicina muncii, care stabilea cu certitudine modalităţile de prevenire a răspândirii îmbolnăvirilor în rândul angajaţilor, măsurile de distanţare socială, sprijinind specialităţii în sănătate publică pentru efectuarea anchetelor epidemiologice. Cu toate acestea, a existat o singură fabrică producătoare de produse medicale din judeţ pentru care s-a dispus izolarea la domiciliu a tuturor angajaţilor pentru 14 zile, întrucât situaţia epidemiologică o impunea”, a spus Krisztina Gaal.

Potrivit sursei citate, mai puţin de un procent din piaţa muncii din judeţul Sibiu a fost afectată până acum de pandemia de COVID-19, ceea ce înseamnă peste 200 de salariaţi infectaţi cu noul coronavirus, dintre care, cei mai mulţi provin din domeniul sanitar. În judeţul Sibiu sunt înregistrate în prezent, la Inspectoratul Teritorial de Muncă, 140.024 de contracte de muncă active, conform purtătorului de cuvânt al instituţiei, Alexandra Ţintea.

Sectorul de stat numără mai mulţi angajaţi bolnavi de noul coronavirus, faţă de cel privat din judeţul Sibiu. Pe lângă cei peste 200 de angajaţi care au fost infectaţi cu COVID-19, alte câteva mii de persoane au fost izolate.

„De la începutul pandemiei şi până în prezent au fost diagnosticaţi cu SARS-CoV-2 108 angajaţi proveniţi din mediul privat şi 11 angajaţi din instituţii publice, fiind izolate la domiciliu un număr de 2.033 de persoane care au intrat în contact cu angajaţii testaţi pozitiv din mediul privat şi 143 de persoane care au intrat în contact cu angajaţii testaţi pozitiv din instituţii publice. Pe lângă cei 11 angajaţi din instituţii publice testaţi pozitiv pentru Covid-19, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost diagnosticate cu SARS-CoV-2 şi 109 persoane din rândul personalului medico-sanitar al judeţului”, a explicat reprezentanta DSP Sibiu, Krisztina Gaal.

Cel mai afectat domeniu de activitate din piaţa muncii, de noul coronavirus, rămâne cel medical, mai ales principalul spital public unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19.

„Conform ultimelor date oferite de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în prezent, un număr de 10 persoane sunt confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, din rândul personalului din sistemul de sănătate. De la începutul pandemiei, până în prezent, în judeţul Sibiu au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 109 de persoane din sistemul de sănătate, iar dintre acestea, 99 au fost declarate vindecate şi externate. Cele 10 persoane care sunt confirmate pozitiv, provin din următoarele unităţi medico-sanitare: 6 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu; 2 din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu şi 2 din cadrul Cabinet de Medicină a Familiei. Precizăm faptul că din cadrul SCJU Sibiu, există o persoană angajată care a fost reinfectată. În prezent este internată, fiind monitorizată şi sub tratament specific”, informează un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu, remis luni.

Pe lista instituţiilor publice cu angajaţi care s-au infectat până acum, cu noul coronavirus, se află şi patru primării, cea din Sibiu, Cisnădie, Şura Mare şi Cisnădie, Finanţele Publice, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Protecţia Copilului şi şcoala din Cristian.

„De la începutul pandemiei şi până în prezent au fost înregistrate cazuri de COVID-19 în rândul personalului unităţilor sanitare din judeţul Sibiu, cât şi în câteva instituţii publice: Primăria Municipiului Sibiu – Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Primăria Şura Mare, Primăria Poiana Sibiului, Primăria Cisnădie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Sibiu, Şcoala Gimnazială Cristian, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu”, a mai declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal.

În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost confirmate pozitiv, în urma testării SARS CoV-2, 673 de persoane (dintre care 628 adulţi şi 45 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate şi externate 502 de persoane, iar 53 de persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv, potrivit celor mai recente date furnizate de către Prefectura Sibiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend