Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Simone Biles se gândește să renunțe la finalele de la Tokyo: “Trebuie să mă concentrez la sănătatea mea mintală. Am luptat cu demonii din capul meu”

Publicat

in

Simone Biles, vedeta americană a gimnasticii artistice, a declarat că nu ştie dacă va mai concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a fost înlocuită marţi în finala pe echipe, încheiată cu victoria Rusiei, transmite Reuters.

Biles a fost înlocuită după o evoluţie neaşteptat de slabă la sărituri, pentru care a primit doar 13,766 puncte. Sportiva de patru ori campioană olimpică la Rio a părăsit pentru scurt timp sala, apoi a revenit alături de coechipierele sale, de data aceasta cu statutul de rezervă.

Ea a spus că nu este sigură dacă va concura joi în finala la individual compus, potrivit Agerpres.

“După prestaţia pe care am avut-o, pur şi simplu nu am vrut să continui”, a afirmat Biles, stăpânindu-şi cu greu lacrimile la întâlnirea cu presa. “Vom vedea ce va fi joi. Încerc să mă pregătesc doar pentru următorul test”, a adăugat ea

Reuters menţionează că existau deja semnale că lui Biles îi este greu să se ridice la înălţimea standardelor pe care şi le-a impus. După trialul olimpic din SUA din luna iunie, ea a izbucnit în lacrimi când nu a reuşit să se împace cu evoluţia sa dezamăgitoare.

Presiunea cuceririi unor medalii a crescut la Tokyo, ea scriind sâmbătă pe Instagram: “Uneori mi se pare că port povara lumii pe umerii mei“.

Biles s-a calificat în toate finalele de la Tolyo, iar după individual compus ar urma în principiu să concureze în cele patru finale pe aparate. Ea poate egala recordul de nouă medalii olimpice de aur, stabilit de gimnasta sovietică Larisa Latînina.

Biles a dat de înţeles că există lucruri mai importante decât medaliile.

“De când am urcat pe podiumul de concurs, am fost doar eu şi cu mine şi am luptat cu demonii din capul meu. Trebuie să fac ceea ce este mai bine pentru mine, să mă concentrez la sănătatea mea mintală şi să nu-mi compromit starea de bine. Nu mai am atâta încredere în mine ca înainte, nu ştiu dacă nu este o chestiune de vârstă. Sunt puţin mai nervoasă când evoluez. Am impresia că nu mai am atâta plăcere în a face sport ca înainte”, a declarat Biles.

Deşi a concurat doar la sărituri, Biles a intrat în posesia medaliei de argint, care se adaugă celor cinci medalii obţinute la Rio, dintre care patru de aur. Dar visul ei de a fi gimnasta cea mai titrată la Olimpiadă, cu zece medalii de aur, s-a spulberat.

Mai mulţi gimnaşti se aşteaptă ca Biles să concureze joi, menţionează Reuters.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Fost președinte de stat care va face pușcărie pentru ultraj la adresa justiţiei

Publicat

in

De

Curtea Constituţională sud-africană a respins vineri extrem de dur o cerere a fostului preşedinte, Jacob Zuma, de a reveni asupra unei hotărâri prin care l-a condamnat la 15 luni de închisoare cu privire la un ultraj la adresa justiţiei, relatează AFP.

Această confirmare a condamnării lui Jacob Zuma nu pune în discuţie eliberarea condiţionată a acestuia, din motive medicale, la începutul lui septembrie, scrie news.ro.

”Cererea în anulare este respinsă”, a anunţat judecătoarea Sisi Khampepe, care a citit hotărârea celei mai înalte jurisdicţii din ţară, în care se cataloghează drept ”păcăleli procedurale” încercarea fostului şef de stat şi a avocaţilor acestuia de a obţine anularea condamnării.

”Majoritatea (judecătorilor Curţii) respinge în mod categoric orice idee potrivit căreia reclamanţii pot fi autorizaţi să masacreze după cum poftesc o procedură judicară care, în toate privinţele, s-a desfăşurat în cel mai mare grad de regularitate”, a continuat Khampepe.

Încarcerat în iulie cu privire la faptul că a refuzat cu încăpăţânare să se prezinte în faţa membrilor unei comisii de anchetă privind corupţia de stat, în timpul preşedinţiei sale (2009-2018), Jacob Zuma, în vârstă de 79 de ani, a fost eliberat condiţionat din motive medicale de la începutul lui septembrie.

Spitalizat în august, în afara închisorii în care a început să-şi ispăşească pedeapsa, el a fost supus unei operaţii al cărei motiv nu a fost dezvăluit.

PROCES DE CORUPŢIE DE LA 21 SEPTEMBRIE

În paralel, o realuare a unui proces împotriva lui Zuma cu privire la corupţie a fost amânată la 21 şi 22 septembrie, în aşteptarea unor noi concluzii cu privire la starea sănătăţii acestuia.

În acest dosar – vechi de 20 de ani -, fostul preşedinte este acuzat de faptul că a primit mită de la gigantul francez în domeniul armamentului Thalès, inclupat la rândul său cu privire la corupţie şi spălare de bani. El este vizat de 16 capete de acuzare de fraudă, corupţie şi şantaj.

Încarcerarea lui Zuma a declanţat un val fără precedent de violenţe şi jafuri în Africa de Sud, soldate cu peste 350 de morţi.

Actualul preşedinte, Cyril Ramaphosa, a denunţat o tentativă orchestrată de destabilizare a ţării.

În urma acestor revolte, 12 suspecţi au fost arestaţi, iar impactul economic al distrugerilor urmează să fie prezentat în mod oficial în trimestrul următor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Americanii recunosc și își cer scuze pentru EROARE. Atacul cu dronă din Kabul a ucis 10 nevinovați, nu jihadiști ai ISIS-K

Publicat

in

De

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a prezentat vineri scuze pentru eroarea forţelor americane de la Kabul, produsă cu puţin timp înaintea retragerii şi în urma căreia şi-au pierdut viaţa zece civili, informează AFP preluat de agerpres.

“Ofer cele mai profunde condoleanţe rudelor supravieţuitoare ale celor care au fost ucişi”, a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, care a recunoscut că bărbatul vizat era “doar o victimă nevinovată, la fel ca celelalte persoane ucise în mod tragic”.
“Ne cerem scuze şi vom face tot posibilul să învăţăm din această greşeală oribilă”, a adăugat el.

Tot vineri, un general american a recunoscut că atacul cu dronă din 29 august de la Kabul, care a ucis zece civili, printre care până la şapte copii, a fost “o greşeală tragică”.

“Nicio armată nu lucrează la fel de mult ca a noastră pentru a evita victimele civile. Când avem motive să credem că am luat vieţi nevinovate investigăm şi, dacă acest lucru este adevărat, îl recunoaştem”, a declarat generalul Kenneth McKenzie, şeful forţelor americane în Afganistan.

“Este puţin probabil ca vehiculul şi cei care au murit să fi avut legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan (ISIS-K) sau să reprezinte “o ameninţare directă pentru forţele SUA”, a declarat presei generalul Kenneth McKenzie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend