Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SIEMION, SUPRAVIETUIREA LUI CIUCA

Publicat

in

Ne asteapta o iarna dificila, frustrarea sociala va fi in crestere si este nevoie ca acest fapt sa fie contrabalansat de solutii reale. Pana la acest moment, lucrurile sunt pe jumatate facute si fara o rezolvare definitiva, Romania nu va arata bine. Tot acest bagaj, cu bune sau rele, va fi decontat de Ciuca. Popescu este profund nepasator, visul lui de benzinar de Severin fiind cu mult depasit in aceasta viata. El are un viitor asigurat de sofer de tir la Omv sau la vreo multinationala americana, date fiind serviciile oferite in aceasta perioada, cu largul concurs al ignorantei serviciilor de forta.

In cazul lui Ciuca, lucrurile sunt mai complexe. Este clar ca perceptia despre el este legata ombilical de cea a presedintelui Iohannis, care cu fiecare luna care trece este mai singur si mai departe de sinecurile visate. Forta lui de influenta politica se diminueaza vizibil pentru ca acesta este destinul nefericit al oricarui presedinte ajuns la final. Oportunismul politic al PNL este ridicat, fiecare din baietii care azi ling clantele, fiind pregatiti sa iasa in cor la criticat. Este modelul clasic aplicat in politica, asa ca nu ar trebui sa aiba vreo asteptare sau deziluzie. In fapt, analizand comportamenul lui nici nu cred ca are.

Ciuca va rezista ca presedinte al PNL, doar daca acest partid va iesi din iarna nevatamat electoral. In caz contrar, acuzatiile despre plagiat si alte scandaluri vor tine capul de afis, netezind locul pentru urmatorul Bratianu. In Bucuresti, PNL sta prost deoarece a avut lipsa de inspiratie sa parieze pe niste neterminati, pentru care aceste posturi sunt doar o joaca lipsita de responsabilitate. In afara de cateva centre de putere care au livrat in permanenta succes politic, precum Cluj sau Oradea, restul organizatiilor sunt destul de rarefiate.

Sansa lui Ciuca este ca aceasta toamna sa fie acaparata mediatic de AUR si alti nationalisti vopsiti la ceas de seara. Sansa PNL este ca ei sa urle zilnic despre facturi si alte probleme, atat de tare incat sa ingroape orice urlet propagandist al USR. Sansa liberalilor este ca Siemion sa se autodepaseasca in rolul distribuit pentru acest sezon toamna-iarna. In lipsa lui, se vor face auziti neterminatii trotinetari, care vor musca cu ardoare din halca de dreapta a liberalilor. Este evident ca trebuie sa fii lobotomizat sa mai inghiti inca o data aberatiile hashtagiste, doar ca memoria alegatorului este pe termen scurt si orice imbecilitate peste care se asterne timpul, este uitata aproape definitiv.

Un alt factor important al supravietuirii este dat de intelegerea contextului geopolitic prezent. Sa nu ne aruncam ca pestele dupa momeala si sa asteptam tacuti. Daca sezonul doi din Netflix pe razboi va debuta cu Taiwan, interesul american se va muta cu arme si bagaje in Asia de sud-est. Miza americana in Europa de est este redusa, validarea acestei teze fiind data de simpla analiza a marilor investitii “lipsa” din zona. Nu mergeti pe fenta cu gigantii tehnologici prezenti pe aici, pentru ca acolo sunt alte cauze rupte de contextul regional. In cazul lor, conteaza doar costurile scazute si productivitatea, nimic altceva. Si daca maine, alta zona a lumii poate sa livreze la acelasi nivel, se vor muta pe repede inainte acolo. Simpla plecare a Exxon poate fi o cheie a deslusirii interesului american in zona. Daca Germania si Europa vor intelege capcana in care au intrat, trecand la o reevaluare a Rusiei cauzata de lipsa gazelor, Sua va pierde controlul aici aproape definitiv. Chiar daca pare neverosimil, supravietuirea lui Ciuca depinde de talentul nationalist a lui Siemion.

un comentariu de Dana Budeanu pentru Verdict App

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă: Deşi a fost învinsă de ACSHC Fenestela 68, ACSH Gheorgheni a revenit pe primul loc

Publicat

in

De

ACSH Gheorgheni a revenit pe primul loc în clasamentul Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă, deşi a fost învinsă de ACSHC Fenestela 68 cu scorul de 6-5 (1-1, 1-2, 3-2, 0-0, 1-0), după şuturile de departajare, vineri, pe propriul patinoar, anunță Agerpres.

Zsombor Molnar (2), Matyas Biro, Serghei Paior şi Vilmos Gergo Danalizi au înscris golurile echipei covăsnene, victoria fiind adusă de Vitali Karamnov.

Pentru formaţia din Gheorgheni au punctat Daniel Trancă (2), Peter Vincze, Hunor Csaszar şi Brance Orban.

Clasament

  • 1. ACSH Gheorgheni 31 puncte (15 jocuri)
  • 2. Steaua 30 (13)
  • 3. ACSHC Fenestela 29 (18)
  • 4. CSM Galaţi 23 (12)
  • 5. SC Miercurea Ciuc 20 (11)
  • 6. Corona Braşov 20 (10)
  • 7. ACS Sapienţia U23 6 (15)
  • 8. Sportul Studenţesc 0 (12)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Țara în care toți locuitorii vor întineri peste noapte: planul ingenios pus la cale de autorități

Publicat

in

De

Coreea de Sud a adoptat legi pentru renunţarea la metoda sa tradiţională de a calcula vârsta şi adoptarea standardului internaţional, o schimbare care îi va face pe toţi cetăţenii săi cu un an sau doi mai tineri în documentele oficiale, potrivit The Guardian.

Coreenii sunt consideraţi că au vârsta de un an când se nasc, iar un nou an este adăugat la fiecare 1 ianuarie. Această vârstă este cea menţionată de coreeni cel mai des în viaţa de zi cu zi.

Există şi un alt sistem, separat, pentru recrutare şi pentru calcularea vârstei legale pentru a consuma alcool şi a fuma, în care vârsta unei persoane este calculată de la zero la naştere şi se adaugă un an la 1 ianuarie.

Totuşi, de la începutul anilor 1960, Coreea de Sud a folosit, pentru documente medicale şi legale, şi norma internaţională de a socoti de la zero la naştere, adăugând un an la fiecare aniversare a naşterii.

Acest şir derutant de sisteme va dispărea – cel puţin din documentele oficiale – din iunie 2023, când noile legi care stipulează folosirea doar a metodei internaţionale pentru calculul vârstei vor intra în vigoare.

”Schimbarea are ca scop reducerea costurilor socio-economice nenecesare, întrucât disputele legale şi sociale, dar şi deruta persistă din cauza modurilor diferite de a calcula vârsta”, a declarat Yoo Sang-bum, din partea partidului Puterea Poporului, aflat la guvernare, în faţa Parlamentului.

Jeong Da-eun, o angajată într-un birou, în vârstă de 29 de ani, se bucură de această schimbare şi spune că mereu a trebuit să se gândească de două ori când a fost întrebată în străinătate despre vârsta sa.

”Îmi amintesc că străinii se uitau miraţi la mine pentru că îmi lua atât să răspund ce vârstă am”, a spus ea.

”Cine nu s-ar bucura să devină cu un an sau doi mai tânăr”, a adăugat ea.

Originile acestui sistem sunt incerte. O teorie este aceea că la naştere o persoană are un an ţinând cont de timpul petrecut în pântece – nouă luni fiind rotunjite la 12. Alţii leagă acest sistem de un străvechi sistem numeric asiatic, care nu avea conceptul de zero.

Explicaţiile pentru adăugarea câte unui an la 1 ianuarie sunt şi mai complicate.

Unii experţi indică teoria conform căreia vechii coreeni îşi plasau anul naşterii în calendarul chinezesc cu un ciclu de 60 de ani, dar, într-o perioadă în care nu existau calendare obişnuite, îşi ignorau ziua naşterii şi adăugau pur şi simplu un an întreg în prima zi a calendarului lunar. Acel an în plus la 1 ianuarie a devenit o banalitate, în timp mai mulţi sud-coreeni au început să respecte calendarul occidental.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend