Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Şi Tăriceanu s-a lansat oficial în cursa pentru Cotroceni – Argeşeanul Andrei Gerea i-a fost alături

Publicat

in

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a lansat, vineri, la Palatul Parlamentului, candidatura la Președinția României, în prezența mai multor invitați din țară și din străinătate.
Delegația Argeșului, condusă de deputatul Andrei Gerea și președintele interimar Daniel Crișan, a fost una dintre cele mai numeroase, cu peste 200 de simpatizanți, dintre care peste 60 de consilieri locali și mai mulți viceprimari.
Înaintea lansării, au avut loc și ședințele Organizațiilor de Femei și de Tineret, la care au participat și Lavinia Rizescu și, respectiv, Andreea Udrescu.

România, a șaptea putere a Europei
Călin Popescu Tăriceanu, care candidează ca independent, cu susținerea PLR, și-a lansat și proiectul său de țară. “Proiectul meu se intitulează ‘România, a șaptea putere a Europei’. Vreau, pentru țara mea, mai mult. Vreau, pentru cetățenii mei, să trăiască mai bine, vreau să fim respectați, să fim o țară demnă, o țară privită cu respect și de care oamenii să fie mândri. Vreau o țară care să fie caracterizată prin bunăstare, dar aceste lucruri nu se pot realiza decât cu multă muncă, cu multă seriozitate și politica trebuie privită altfel, nu ca până acum — o activitate derizorie, o activitate care, în final, nu reușește să câștige încrederea cetățenilor. Președintele trebuie să fie cel care oferă siguranță, nu doar speranță. Promisiunile electorale nu țin de foame. Funcția prezidențială trebuie ferită cât mai mult de demagogie. Președintele nu poate fi decât arbitru, nu și jucător. El trebuie să respecte legea, nu să facă legea. Aceste alegeri nu trebuie doar să îl schimbe pe Traian Băsescu, românii sunt chemați la urne pentru a schimba nu un om, ci un regim. Am avut un președinte care s-a jucat cu o țară, după toanele și interesele sale”, a declarat Tăriceanu, vineri, la Palatul Parlamentului. El a spus că evenimentele din ultimele zile reprezintă dovada “nebuniei” și a “agoniei” sfârșitului de mandat al unui președinte care s-a “jucat cu legile”.

Am dovedit că se poate!
Vicepreședintele PLR, deputatul de Argeș Andrei Gerea, consideră că proiectul lui Călin Popescu Tăriceanu poate aduce România pe calea bunăstării și poate aduce România pe locul pe care îl merită în Europa. “Călin Popescu Tăriceanu a venit în fața românilor cu proiectul ‘România, a șaptea putere a Europei’. Am încredere că acest proiect poate ajunge realitate, pentru că dintre toți candidații la Președinție, Călin Popescu Tăriceanu este singurul care a dovedit, ca prim-ministru al României, că poate pune împreună toate resursele necesare pentru a aduce bunăstare în casele oamenilor. În guvernarea Tăriceanu, pensiile și salariile au crescut exponențial. A fost singura dată când Educația a avut 6% din PIB, în guvernarea Tăriceanu s-au construit cei mai mulți

 

kilometri de autostrăzi, au fost cei mai mulți bani alocați Sănătății, iar Apărarea a avut un buget care i-a permis să reprezinte România cu demnitate în misiunile internaționale. Sub guvernul Tăriceanu, reformele au modernizat statul român, permițându-i un statut demn în Europa.
Nu putem fi o țară bogată și respectată, dacă avem oameni săraci. Resursa umană este cea mai importantă. În guvernarea Tăriceanu, românii au cunoscut ceea ce înseamnă bunăstarea. Călin Popescu Tăriceanu a fost cel mai bun premier al României, a fost singurul premier liberal de după Revoluție. Acum, românii au șansa să aleagă primul președinte liberal pentru a fi respectați în Europa și în lume”, a arătat Andrei Gerea.

Bunăstare și respect
La rândul său, liderul PLR Argeș, Daniel Crișan, s-a arătat convins că argeșenii nu vor uita că cele mai importante investiții de după Revoluție în județ au fost făcute în perioada guvernării Tăriceanu. “Sunt convins că argeșenii îl vor vota pe Călin Popescu Tăriceanu pentru Președinție. Am și argumente cât se poate de solide. Când spui Călin Popescu Tăriceanu, spui cea mai de succes privatizare din România, cea a uzinei Dacia, spui Fabrica de cutii de viteze de la Mioveni, spui Centura ocolitoare a Piteștiului. La toate acestea se adaugă investiții în zeci de școli pentru a da o șansă generațiilor viitoare, kilometri de canalizare și alimentare cu apă pentru o viață mai bună în mediul rural. Am dovedit că putem avea grijă de Educație, de Sănătate, că pot fi sprijinite agricultura și economia care generază prosperitate, locuri de muncă. Ca președinte, poate uni energiile pentru a readuce prosperitatea, pentru ca oamenii să nu mai ducă grija zilei de mâine. Din aceste motive, sunt convins că argeșenii nu vor uita ce a însemnat Călin Popescu Tăriceanu și că este singurul om politic care și-a respectat cuvântul dat”, a menționat președintele interimar al PLR Argeș, Daniel Crișan.

De menționat că evenimentul a început prin intonarea imnului României de către artistul argeșean Marcel Pavel. Printre cei care au luat cuvântul pentru a-și manifesta susținerea pentru candidatura sa, s-a numărat și Sir Graham Watson, dar și Lucia Hossu Longin, celebra realizatoare TV, care a vorbit despre faptul că prin alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu în funcția de președinte se va pune capăt definitiv celor 10 ani de “domnie haotică” a lui Traian Băsescu și a subliniat relația strânsă a liderului PLR cu Regele Mihai I și Casa Regală.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ludovic Orban atrage atenția: ‘România chiar are nevoie de îmbunătățirea calitativă și cantitativă în domeniul diplomației’

Publicat

in

De

 România are nevoie de „îmbunătăţirea calitativă şi cantitativă” în domeniul diplomaţiei, iar reprezentarea ţării trebuie să se facă la toate nivelurile de interacţiune şi comunicare, a declarat joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, la a cea de-a VIII-a ediţie a Conferinţei Bucharest Model NATO.

„În lumea modernă, orice ţară, ca să conteze, are nevoie să fie reprezentată de oameni foarte bine pregătiţi, are nevoie să fie reprezentată de oameni care au inteligenţă socială deosebită, de oameni care să înţeleagă echilibrele, jocul de interese, care să aibă capacitatea să influenţeze deciziile care se iau la diferitele niveluri. Diplomaţia în mare parte se bazează pe capacitatea celor care reprezintă o ţară de a construi punţi, de a-şi face prieteni de a dezvolta relaţii personale cât mai bune, de a înţelege diferitele momente, diferitele obiective, interese”, a afirmat liderul PNL.

Potrivit acestuia, diplomaţia este o ştiinţă, o artă şi pentru foarte mulţi oameni este chiar „o adevărată vocaţie”, iar în acest domeniu foarte importantă este cunoaşterea partenerului, precum şi capacitatea de a lega prietenii.

„Capacitatea de a influenţa deciziile depinde de calitatea oamenilor şi de foarte buna pregătire pe care o au oamenii noştri care ne reprezintă. (…) Noi trebuie sa ne pregătim viitori diplomaţi încă de pe băncile şcolii. Cel mai important lucru este să poţi comunica cu ceilalţi.. (…) În funcţie de tipul de diplomaţie, care poate fi politică, economică, (…), reprezentarea intereselor ţării trebuie să se producă multi-strat, pe toate nivelurile de interacţiune şi de comunicare. (…) România chiar are nevoie de îmbunătăţirea calitativă şi cantitativă în domeniul diplomaţiei, de diplomaţi care să aibă cu adevărat toate calităţile necesare pentru a putea reprezenta interesele României pe plan internaţional”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu a venit, astăzi, în Argeș – A mers să viziteze un militar argeșean rănit în Afghanistan

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a ales să își petreacă în Argeș ziua de astăzi, Ziua Eroilor, acasă la un adevărat erou. Împreună cu Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean, Marcel Ciolacu a mers acasă la Ionuț Butoi, în Leordeni, pe care l-a caracterizat drept „un adevărat INVICTUS!”

Nimeni și nimic nu l-au doborât vreodată pe Ionuț. A privit moartea în față, a rămas paralizat de la brâu în jos și s-a îmbolnăvit pe fond de stres. Dar a continuat să lupte. Mai mult și mai mult în fiecare zi. S-a întors în Afganistan ca să-i îmbărbăteze pe militarii români și a devenit campion național și internațional paralimpic la tir cu arcul compound. Este un model de curaj, demnitate și onoare! Un adevărat patriot! Ionuț este unul dintre puținii eroi adevărați ai României! El și cei ca el sunt oamenii care merită cu adevărat respectul nostru, al tuturor! Mulțumesc, Ionuț, pentru această zi minunată!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend