Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Şi preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană a demisionat: Nu voi renunţa la principii pentru nimic

Avatar

Publicat

in

Preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, omul de afaceri Horaţiu Rada, şi-a anunţat demisia din această funcţie, afirmând că nu va accepta niciodată jumătăţi de măsură şi că nu va renunţa la principiile sale, notează news.ro.

Horaţiu Rada a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îşi anunţă demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021

Publicitate

”Sunt un om cu principii. Nu voi accepta niciodată jumătăţi de măsură. Întotdeauna voi miza pe legalitate, transparenţă şi corectitudine. Nu vreau lupte cu nimeni, nu pentru asta am intrat în acest proiect şi mi-am dedicat aproape doi ani din viaţă. Eu sunt un om dinamic, activ, dornic să fac mai mult şi mai bine în orice proiect mă implic. Însă nu pot face asta cu forţa şi de unul singur, ci doar în echipă, cu oameni care doresc acelaşi lucru. Iar în acest moment nu mai este posibil. Îmi dau demisia cu fruntea sus, acum, aici. Nu este un pas înapoi, este un pas înainte. Îl fac asumat, decis şi conştient. Mai am multe de făcut şi de spus, dar nu în această asociaţie şi nu pentru acest proiect. Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes! Iubesc Timişoara. Asta nu se va schimba niciodată. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Am întâlnit oameni excepţionali, am avut parte de multe lucruri bune, iar până la un moment dat chiar am fost convins că acest proiect are şansa lui incredibilă de a schimba în bine oameni, mentalităţi, percepţii”, a scris Horaţiu Rada în mesaj.

Rada a spus că cei doi ani de muncă în cadrul Asociaţiei s-au concretizat cu multe realizări, dar şi că va rămâne acelaşi om cu principii.

”Cei aproape doi ani de muncă s-au concretizat în rezultate pentru cine a avut ochi să le vadă. Pentru ceilalţi, oricât aş fi făcut, nu ar fi fost niciodată de ajuns. Cert este că a fost un adevărat efort de care nu-mi pare rău nicio secundă, fiindcă am dorit să muncesc voluntar pentru cel mai important proiect al Timişoarei. Am primit destule lovituri, am fost mult atacat pe nedrept, mi-au fost atribuite nişte fapte pe care nu le-aş face niciodată, dar este preţul plătit pentru că spun lucrurilor pe nume, asumat, aşa cum este normal şi firesc să se întâmple în orice sistem, organizaţie sau companie. Sunt neangajat politic şi aşa voi rămâne, şi de asta pot să spun că le mulţumesc tuturor politicienilor care m-au sprijinit în demersul meu, oameni de la toate partidele, care au înţeles că proiectul are nevoie de susţinere dincolo de carnetul de partid, de orgolii sau de simpatii. Am făcut pasul de a mă angaja în acest proiect cu curaj iar acum fac un alt pas cu demnitate. Nu mă voi schimba şi nu voi renunţa la principii pentru nimic. Datorită lor am reuşit să construiesc câteva lucruri importante în viaţă şi voi continua să fac asta. Voi rămâne acelaşi om cu principii. Voi aprecia valorile şi mă voi implica acolo unde este nevoie de mine”, a mai scris Horaţiu Rada.

Şi preşedintele UNITER, Ion Caramitru, precum şi medicul Mihai Gafencu de la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara şi-au anunţat demisiile din structurile de conducere ale Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 (TM2021).

Medicul Mihai Gafencu de la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” Timişoara a activat ca membru în Consiliul Director al TM 2021 ca reprezentant al scenei culturale independente şi al sectorului Industriilor Culturale si Creative.

Maestrul Ion Caramitru s-a retras din poziţia de membru în Consiliul Director, în calitate de personalitate publică din domeniul culturii, cu profil internaţional, unde activa din aprilie 2019.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mike Pompeo va semna la Varşovia un contract privind creşterea cu 1000 de militari a prezenţei militare a SUA în Polonia

Avatar

Publicat

in

De

Secretarul de stat american Mike Pompeo urmează să semneze un contract privind creşterea cu 1000 de militari a prezenţei militare a SUA în Polonia, cu prilejul vizitei sale la Varşovia, unde este aşteptat la 15 august, au indicat surse apropiate de biroul preşedintelui, citate sâmbătă de dpa.

Pompeo va semna acordul în acest sens ca reprezentant al preşedintelui Donald Trump, a precizat pentru agenţia PAP Krzysztof Szczerki, şeful de cabinet al preşedintelui Andrej Duda, potrivit agerpres.ro.

Publicitate

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

Acesta a menţionat că acordul este materializarea unei declaraţii semnate anul trecut de cei doi şefi de stat.

Documentul prevede transferul în Polonia a unei părţi din efectivele Corpului V al armatei terestre a SUA de la Fort Knox, în Kentucky. Misiunea lor va consta în planificare operaţională, monitorizarea forţelor din Europa şi coordonare cu partenerii europeni din NATO.

În prezent în Polonia sunt staţionaţi circa 4500 de militari americani.

Citește și: Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!

Pompeo efectuează săptămâna viitoare un turneu în Slovenia, Austria şi Polonia.

SUA au anunţat retragerea a 11.900 de militari din Germania, efectivele acestora urmând să se diminueze de la 36.000 la 24.000.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Dezastru ecologic: Tone de carburant dintr-o navă eșuată curge în ocean

Avatar

Publicat

in

De

Mauritius a declarat stare de urgență ecologică după ce din nava japoneză MV Wakashio a început să curgă petrol în ocean, anunță BBC. Nava a lovit un recif de corali din Oceanul Indian pe 25 iulie, echipajul său a fost evacuat, dar tone de carburant au început să se scurgă din navă, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!

Publicitate

Franța a promis sprijin și armatorul a declarat că lucrează pentru a combate deversarea.

Premierul Pravind Jugnauth a spus că națiunea nu are abilitățile și expertiza pentru a readuce pe linia de plutire navele blocate și a apelat la Franța pentru ajutor.

Mauritius are recife de corali cunoscute pe mondial, iar turismul este o parte crucială a economiei naționale.

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

MV Wakashio se află în prezent la Pointe d’Esny, într-o zonă a zonelor umede din apropierea unui parc marin.

Într-o declarație, proprietarul navei, Nagashiki Shipping, a declarat că din cauza vremii nefavorabile, unul dintre rezervoarele navei s-a spart și o cantitate de combustibil a scăpat în mare.

Nagashiki Shipping a adăugat că ia în serios responsabilitățile în materie de mediu și că va depune toate eforturile cu agențiile partenere și contractorii pentru a proteja mediul marin și pentru a preveni poluarea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend