Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

„Și-au dat din nou mâna pentru a vota împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor”, acuză USR

Publicat

in

USR acuză PSD și PNL că „și-au dat din nou mâna pentru a vota împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor”, proiect care a fost scos de pe ordinea de zi a plenului reunit a Camerei Deputaților și Senatului.

„Acum. PSD și PNL și-au dat din nou mâna pentru a vota împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, care trebuia să fie votat astăzi în plenul reunit de la ora 13:00.

Publicitate

Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi cu voturile PSD, PNL, UDMR, Pro România. Domnule Ciolacu, domnule Roman, cum le explicați românilor?

Chiar dacă ieri s-a votat impozitarea pensiilor speciale în plată, pe viitor ele pot eliminate, dar parlamentarii nu vor să renunțe la privilegii.

De 3 ani și jumătate, proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor așteaptă un vot în plenul reunit, dar toate solicitările USR au fost respinse. Amintiți-vă la următoarele alegeri cine vrea cu adevărat și cine doar mimează că vrea eliminarea privilegiilor pentru parlamentari”, se arată pe pagina de Facebook a USR.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

E oficial! Au fost aprobate noile reguli

Publicat

in

De

Noile reguli pentru terasele din Centrul Istoric al Capitalei au fost aprobate, miercuri, de Consiliul General al Municipiului București, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.

Între localurile vecine vor trebui montate separatoare din sticlă sau jardiniere înalte, iar perimetrul terasei va fi trasat de Municipalitate în aşa fel încât să se poată respecta un culoar de trecere de patru metri pe mijlocul străzii. De asemenea, televizorul va fi permis la terase la marile evenimente cultural-sportive.

În regulamentul din 2016 se cerea respectarea culoarului de 4 metri, însă majoritatea comercianților nu respectau acest lucru, iar folosirea televizorului pe terasă era interzisă, notează Hotnews.

Noul regulament prevede că terasele nu pot fi amplasate în dreptul clădirilor care au faţadele degradate sau cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative şi a tencuielii. Constatarea va fi făcută de către o comisie stabilită prin dispoziție a primarului general.

Stelian Bujduveanu, consilier general PNL, susţine că această prevedere figura şi în vechiul regulament, mai puțin comisia care să stabilească starea fațadei. Liberalul este de părere că această comisie ar putea face abuzuri.

– amplasamentul teraselor va fi trasat de Administrația Străzilor și delimitat de agentul comercial astfel încât să fie lăsat un culoar de trecere de 4 m. Și până acum trebuia asigurat un culoar de 4 m pentru trecere, dar prevederea nu era respectată.

”La avizare și amplasare se vor utiliza dungile de ghidaj/delimitare ce vor fi figurate pe planurile anexă la prezentul regulament astfel încât să asigure pe axul străzii o distanță (culoar) liberă de 4 m. Este obligatia agentului economic să aibă terasa delimitată. În situaţia în care nu este delimitată avizul nu este valabil. Operatiunea de trasare se va face de către Administrația Străzilor.”, se arată în regulamentul propus.

– terasele trebuie separate între ele și față de stradă cu geam securizat sau jardiniere din lemn și metal.

”Între terase se va putea realiza o separare faţă de vecini si maximum 2,5 m față de stradă exclusiv din elemente de mobilier urban din: a) Sticlă (geam securizat) clară, dimensiune maximă L= 1,25m, H=1,50m, montată în cadre metalice, negre, sprijinită pe tălpici şi nefixată în pavajul străzii, nedepăşind suprafața spațiului închiriat. b) Jardiniere de lemn/metal, dimensiuni maxime L=1,25m, H=1,50m, 1=0,50m, simplu aşezate pe pavajul străzii.”, se arată în regulamentul propus.

– terasele nu pot fi amplasate în dreptul clădirilor cu faţade degradate, cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative, tencuieli etc. Constatarea va fi făcută de către o comisie stabilită prin Dispoziție a Primarului General.

– aprovizionarea unităților se va desfăşura zilnic între orele 06:00 şi 10:00. Accesul în afara acestui interval se va putea face cu plata unui tarif în valoare de 300 lei/acces. Plata se va face către Administraţia Străzilor Bucureşti. Mijloacele auto care asigură aprovizionarea vor avea acces în Centrul istoric astfel: intrare pe str. Doamnei şi str. Lipscani şi ieşire pe str. Şelari şi str. Căldărari.

– pe terasele sezoniere sunt interzise: mobilierul pentru servire, inclusiv automatele de vânzare, instalaţiile frigorifice, de preparare a produselor sau de spălare a veselei, standurile/vitrinele de prezentare a produselor şi aparatura electronică de tip TV, plasmă, LCD, LED, video-proiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrică a acestora, cu excepţia marilor evenimente cultural sportive.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO – Miuțescu, palmă dureroasă! Primarul liberal Boncea, susținere totală pentru PMP și candidatul Virgil Baciu

Publicat

in

De

Invitat la emisiunea “Chestiuni Arzatoare” de aseară, de la SUPER TV, candidatul PMP la șefia Consiliului Județean Argeș, Virgil Baciu, a anunțat că va fi sprijinit necondiționat in alegeri si de câțiva primari PNL. “Am discutat cu multi primari si voi avea sprijinul si al unor primari de la PNL. Adică, ma vor susține pe mine si nu candidatul PNL. Nu ma feresc sa o spun public, pentru ca am acceptul sau, printre acestia se afla si primarul de la Poienarii de Argeș, Bogdan Boncea”, a declarat Virgil Baciu candidatul PMP la sefia CJ Arges. El a detaliat și de ce primarii PNL il vor sustine pe el si nu pe candidatul liberal la șefia CJ Arges.

De la minutul 25, anunțul privind sutinerea primarilor liberali.

Publicitate
LIVE, CHESTIUNI ARZATOARE – FIERBE ȚARA! LEGEA CARANTINĂRII – MANIPULARE, PROSTEALĂ SAU NEVOIA DE LEGE! REVINE STAREA DE URGENȚĂ? ESTI DE ACORD ? SUNA SI TU la 0348 410 318 ȘI SPUNE-ȚI PĂREREA!

LIVE, CHESTIUNI ARZATOARE – FIERBE ȚARA! LEGEA CARANTINĂRII – MANIPULARE, PROSTEALĂ SAU NEVOIA DE LEGE! REVINE STAREA DE URGENȚĂ? ESTI DE ACORD ? SUNA SI TU la 0348 410 318 ȘI SPUNE-ȚI PĂREREA!

Publicată de Profit 24 TV pe Marţi, 14 iulie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend