Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Sfaturi de luat în considerare în achiziţionarea unui nou set de anvelope de iarnă

Avatar

Publicat

in

Legislaţia aflată în vigoare în România la momentul actual cere conducătorilor auto să circule în condiţii corespunzătoare cu autoturismul. Astfel, atunci când temperaturile scad sub 7 grade Celsius, şoferii romani trebuie să-și doteze autoturismul cu anvelope de iarnă pentru a circula în deplină legalitate şi siguranţă.

De asemenea, cauciucurile de iarnă şi all season ar trebui înlocuite cu anvelope noi după un rulaj de şase ani, chiar dacă par intacte sau dacă nu şi-au atins încă limitele uzurii.

Criterii de care șoferii trebuie să ţină cont în alegerea celor mai bune anvelope de iarnă

Achiziţionarea unui set de anvelope de iarnă depinde de foarte multe lucruri. În primul rând, trebuie să se țină cont de dimensiunile roţilor, specificate în cartea tehnică a maşinii, eticheta acestora oferind informaţii despre caracteristicile de mediu şi de siguranţă pe baza a trei criterii importante:

·  Frânarea pe suprafeţele umede

Această caracteristică este marcată cu o literă de la A la G. În condiţii de ploaie sau de ninsoare, distanţa de frânare poate fi cu până la 18 metri mai scurtă pentru anvelopele de iarnă clasa A, comparativ cu anvelopele din clasa G.

·  Consumul de carburant

O altă caracteristică importantă a anvelopelor de iarnă ține de consumul de carburant şi de economia de combustibil, care sunt evaluate cu aceleaşi litere. Diferenţa de consum între anvelopele clasa A şi clasa G este de 7.5%.

·  Nivelul de zgomot

Pentru anvelopele de iarnă, nivelul optim de zgomot trebuie să se situeze sub 70 de decibeli.

Cum trebuie pregătită maşina pentru iarnă?

Pentru a pregăti maşina pentru sezonul rece, pe lângă schimbarea obligatorie a anvelopelor, conducătorii auto trebuie să acorde atenţie unor aspecte foarte importante:

·  verificarea bateriei auto şi a sistemului de încărcare al bateriei;

·  verificarea consistenței antigelului, care trebuie să reziste la temperaturi de până la -30 de grade Celsius;

·  verificarea termostatului, care trebuie să funcţioneze în parametri optimi şi să poată încălzi habitaclul;

·  verificarea nivelului de ulei de motor şi respectarea intervalului recomandat de revizie;

·  rezolvarea problemelor ambreiajului, care este una din cele mai solicitate piese pe timp de iarnă;

·  evitarea folosirii simultane a mai multor consumatori, pentru a menaja bateria.

Îmbătrânirea şi durata de viaţă a anvelopelor de iarnă

Anvelopele de iarnă sunt compuse din diferite tipuri de materiale şi din amestecuri de cauciuc cu proprietăţi esenţiale pentru o bună funcţionare, proprietăţi care se schimbă în timp. Aceste schimbări depind de o serie de factori pentru fiecare anvelopă în parte, cum ar fi condiţiile de depozitare şi de utilizare la care sunt supuse anvelopele pe parcursul duratei lor de viaţă.

Din acest motiv, după o perioadă de utilizare a anvelopelor de 5 ani, acestea pot fi supuse unui control anual efectuat de către un specialist. Specialiştii recomandă înlocuirea anvelopelor cu unele noi, chiar dacă acestea par încă bune sau că nu au atins încă limita legală de uzură.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Scandal în interiorul PSD. Fiul lui Cristian Popescu Piedone, loc eligibil la alegerile parlamentare

Avatar

Publicat

in

De

Un scandal de ultim moment a izbucnit la nivelul Organizației PSD Suceava, după ce conducerea centrală a PSD a luat decizia de a-l pune pe Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, pe un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaților.

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, vicepreședinte al organizației județene PSD Suceava, se declară „extrem de dezamăgit și extrem de nemulțumit”, spunând că „este o premieră de la Revoluție și până acum ca o listă cu parlamentari să nu le fie adusă la cunoștință membrilor de partid și să fie impusă”: „La Fălticeni nu-l voi susține pe Agamiță Dandanache, indiferent cum se va numi el, indiferent că e trimis de la București sau din altă parte.

„Sunt foarte dezamăgit în primul rând de listele pe care le-am văzut în presă. Total atipic și total nestatutar pentru că în cadrul organizației județene nu s-au discutat aceste liste decât în ordinea alfabetică, în totală bătaie de joc pentru statutul și pentru membrii acestui partid”, a declarat Coman pentru News Bucovina.

El spune că nu este posibil ca organizația județeană să aibă o listă de candidați care vine de la București cu niște persoane pe care, în parte, nici nu le cunoaște și că „este o premieră de la Revoluție și până acum ca o listă cu parlamentari să nu le fie adusă la cunoștință membrilor de partid și să fie impusă”.

Primarul din Fălticeni a estimat că în această situație PSD va avea cel mai slab scor din istorie în județul Suceava.

„Suntem ca într-o > și va trebui să-l susținem pe Agamiță Dandanache. La Fălticeni nu-l voi susține pe Agamiță Dandanache, indiferent cum se va numi el, indiferent că e trimis de la București sau din altă parte pentru că aici, în Suceava, noi trebuie să decidem și nu Bucureștiul”, a adăugat Cătălin Coman, conform HotNews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

BOR, demers pentru organizarea pelerinajului de Sfântul Dimitrie! Solicitare către Nicușor Dan

Avatar

Publicat

in

De

Biserica Ortodoxă Română face un demers pentru organizarea pelerinajului de Sfântul Dimitrie. Patriarhia Română a făcut o solicitare scrisă către primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan.

Activenews a publicat, în exclusivitate, document. Conform sursei citate, Patriarhia Română a înaintat Primarului General al Bucureștilor, Nicușor Dan, Programul-Sinteză al manifestărilor ce urmează să se desfășoare, potrivit tradiției, de hramul Catedralei Patriarhale, cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, în perioada 25 – 27 octombrie 2020.

Conform Programului intrat în posesia redacției ActiveNews în exclusivitate, Sfintele Moaște ale Ocrotitorului Bucureștilor vor fi scoase din Catedrală și așezate spre închinarea credincioșilor în baldachinul de pe Colina Bucuriei, Duminică, 25 octombrie, la orele 7.00, urmând apoi oficierea Sfintei Liturghii în aer liber, din Altarul de vară dispus în curtea Catedralei. Seara, între orele 18 și 22 va avea lor slujba de priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Totodată, EvZ transmite, potrivit informațiilor exclusive ale directorului Dan Andronic, că marți seara a avut loc și o întâlnire între Patriarhul Daniel și premierul Ludovic Orban, la care s-au discutat detaliile necesare pentru marea sărbătoare a bucureștenilor și tuturor românilor.

În documentul Arhiepiscopiei Bucureștilor semnat din încredințarea Preafericitului Părinte Daniel de Vicarul Patriarhal Aurel Mihai, se solicită sprijinul Primăriei pentru buna desfășurare a evenimentelor.

Vezi și

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend