Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sfatul unui consilier financiar: cei care au câstigat la loterie ar trebui să apeleze la un terapeut

Publicat

in

Un deţinător de bilet norocos din Maine este acum miliardar după ce a câştigat jackpot-ul la loteria Mega Millions din SUA. El are peste un miliard de dolari, dar ce ar trebui să facă acum cu banii? Robert Pagliarini, consilier financiar şi autor al cărţii The Sudden Wealth Solution: 12 Principles to Transform Sudden Wealth Into Lasting Wealth, are câteva sfaturi pentru utilizarea înţeleaptă a numerarului, scrie BBC, citat de news.ro

În primul rând, a spus Pagliarini, este important să-şi ia o echipă de experţi pentru consiliere – un avocat, un expert fiscal şi un consilier financiar.

Un terapeut ar putea fi, de asemenea, de ajutor, deoarece mulţi câştigători la loterie se confruntă cu stres sau anxietate neaşteptate dacă relaţiile lor se degradează după ce au câştigat, a spus el.

Apoi, plătiţi orice datorie, aşa cum a făcut un câştigător din India cu premiul de 10 milioane de rupii (125.000 USD) pe care l-a încasat.

A câştigat la fix – cu doar câteva ore înainte să se întâlnească cu un potenţial cumpărător pentru casa pe care o punea la vânzare pentru a-şi acoperi datoriile.

După ce ţi-ai plătit toate datoriile, cel mai bun lucru de făcut este să cumperi active – nu pasive.

„Activele sunt practic investiţii care vă returnează bani, care se apreciază ca valoare sau care vă plătesc pentru a le deţine”, a explicat Pagliarini. „Deci, dacă ai deţine un complex de apartamente, ai primi o chirie lunară de la el”.

Alte exemple ar fi acţiunile, fondurile mutuale, fondurile tranzacţionate la bursă, obligaţiunile, certificatele de depozit, bonurile de trezorerie şi imobilele.

El a avertizat să fie precaut să cumpere lucruri care ar putea fi confundate cu active, dar în realitate sunt pasive. De exemplu, cumpărarea de pământ brut este o problemă reală, potrivit lui Pagliarini.

„Crezi că cumperi proprietăţi imobiliare, dar nu – într-adevăr cumperi doar acest teren brut pe care apoi trebuie să-l dezvolţi.”

În 2009, Neal Wanless, în vârstă de 23 de ani, a câştigat 230 de milioane de dolari şi a luat o fermă de 50.000 de acri în Vale, Dakota de Sud. Optând să petreacă mai mult timp în Canada, Wanless a vândut recent ferma către J-Six South Dakota Land Holdings pentru 37,5 milioane de dolari.

Deşi a fost dublu faţă de ceea ce a plătit Wanless, nu a fost o investiţie grozavă, potrivit lui Pagliarini.

Dacă Wanless ar fi investit în bursă sau într-un bloc de apartamente, ar fi putut genera o rentabilitate mult mai mare.

Uneori, câştigurile la loterie pot schimba viaţa, dar nu suficient pentru a se pensiona. O idee pentru mai mulţi câştigători care obţin premii mai mici este un alt tip de investiţie.

În Marea Britanie, Andrew şi Paula Hancock au cumpărat un camion pentru a începe o afacere cu fish and chips, după ce au câştigat 1 milion de lire sterline cu un card răzuibil la loterie. Anterior aveau o afacere de catering şi doreau să se întoarcă în industrie.

Pagliarini, a spus că este interesat ca idee pentru că „au câştigat, dar nu au câştigat destui bani pentru a putea pur şi simplu să trăiască din venituri şi să se pensioneze”.

„Dacă au expertiza şi experienţa – şi olosesc unele dintre aceste câştiguri la loterie pentru a-şi crea, practic, o afacere pe care o vor conduce – cred că ar putea fi o idee grozavă”, a spus Pagliarini.

Desigur, a spus el, există „loc pentru distracţie”. Odată ce aţi completat elementele necesare, echipa dvs. vă poate spune cum este confortabil să cheltuiţi după ce faceţi calcule.

După ce au luat acasă o sumă forfetară de 19 milioane de dolari în 2011, John Kutey şi soţia sa Linda au donat peste 200.000 de dolari în onoarea părinţilor lor pentru a transforma un parc din New York din anii 1940 într-un parc de distracţii.

„Aşa că puteţi cumpăra maşini, puteţi ajuta familia, puteţi ajuta prietenii, puteţi merge în excursii”, a spus Pagliarini.

„Puteţi cumpăra poşete – şi toate lucrurile la care visăm cu toţii când ne gândim să câştigăm la loterie. Asta este ceea ce poţi face – aşa o faci în siguranţă”, a adăugat el.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Victimele datoriei de Eugène Ionesco, noua premieră la TNTm

Publicat

in

De

Cu noua sa premieră, Teatrul Național din Timișoara propune publicului o incursiune în subconștient. Nu pe filiera Freud, și nici pe filiera Jung, ci, poate surprinzător, pe cea a lui Eugène Ionesco. Astfel, joi, 25 aprilie 2024, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național are loc premiera spectacolului VICTIMELE DATORIEI de Eugène Ionesco, traducerea Vlad Russo și Vlad Zografi.

„Am proiectat pe scenă îndoielile, angoasele mele profunde, le-am pus în dialog și le-am întruchipat (…); scriam cu cea mai mare sinceritate; (..) am intitulat asta VICTIMELE DATORIEI”, scria Eugène Ionesco în „Note și contra-note”.

Purtând amprenta regizorală a lui Radu Iacoban, spectacolul este o tragi-comedie construită ca un joc de oglinzi care, pendulând între vizibil și invizibil, între concret și inefabil, își urmărește eroul – un om obișnuit, aparent fără identitate, interpretat de unul dintre cei mai reprezentativi actori ai Teatrului Național din Timișoara, Matei Chioariu – pe un drum bizar, comic și tragic, pe care se vede silit să îl parcurgă, în căutarea rădăcinilor răului, în ciuda (sau poate din cauza) placidității care îl supune regulilor, fără discernământ. Parcurge acest traseu, victimă, în fond, a propriilor teorii despre teatru, împins, ghidat, provocat de niște personaje la fel de caleidoscopice, interpretate de reputații actori Claudia Ieremia, Marin Lupanciuc, Ion Rizea și Iuliana Crăescu. Scenografia și visuals-urile sunt semnate de Tudor Prodan.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.tntm.ro și fizic, la Agenția de bilete Mărășești, str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, orele 11-19.

Citeste mai mult

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina – ziua 787: Țările NATO s-au înțeles privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina / UE pregăteşte a 14-a serie de sancţiuni contra Rusiei / Corespondentul de război al Isvestia, ucis în Ucraina

Publicat

in

De

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat vineri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. „NATO a verificat capacităţile existente în sânul Alianţei şi există sisteme care pot fi disponibilizate pentru Ucraina. Mă aştept aşadar în curând la noi anunţuri despre sisteme de apărare antiaeriană”, a declarat el.

Volodimir Zelenski și generalul Yuriy Sodol în zona frontului din Ceasov IarFoto: Handout/Ukrainian Presidential / Zuma Press / Profimedia

Toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 787 – LIVE pe HotNews.ro:

08:55 Ucraina și partenerii săi internaționali au discutat despre posibilitatea de a grupa viitoarele încasări din activele rusești înghețate pentru a susține vânzările de obligațiuni ale națiunii devastate de război, a declarat vineri șeful băncii centrale ucrainene, Andriy Pyshnyi, potrivit Reuters.

Premierul ucrainean Denys Shmyhal și ministrul de finanțe Serhiy Marchenko s-au întâlnit miercuri cu secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, cu liderii Fondului Monetar Internațional (FMI) și ai Băncii Mondiale, precum și cu oficiali din domeniul finanțelor din mai multe țări, în marja reuniunilor de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale de la Washington.

Discuțiile s-au axat pe o gamă largă de probleme, inclusiv pe modul de utilizare a activelor rusești înghețate în țările occidentale – estimate la aproximativ 300 de miliarde de dolari – în beneficiul Ucrainei, a declarat Pyshnyi într-un interviu acordat săptămâna aceasta.

Una dintre posibilitățile discutate a fost gruparea viitoarelor venituri din dobânzile provenite din activele rusești confiscate – estimate la o valoare cuprinsă între 3 și 5 miliarde de dolari pe an – pentru a susține emisiunea de obligațiuni.

Corespondentul de război al Isvestia, ucis în Ucraina

08:24 Semion Eremin, corespondent de război al Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu dronă în sud-estul Ucrainei, a anunțat cotidianul rusesc vineri.

Izvestia a precizat că Eremin, în vârstă de 42 de ani, a murit din cauza rănilor suferite atunci când o dronă a trecut pentru a doua oară deasupra zonei în care făcea reportaje în regiunea Zaporojie.

Izvestia a precizat că Eremin a trimis reportaje din multe dintre cele mai fierbinți bătălii din regiunile estice ale Ucrainei în timpul războiului, inclusiv din Mariupol, asediat de trupele rusești timp de aproape trei luni în 2022. De asemenea, el transmisese relatări din Maryinka și Vuhledar, orașe aflate în centrul mai multor luni de lupte grele. (Reuters)

01:07SUA vor trimite „imediat” armament în Ucraina dacă fondurile sunt aprobate în Congres, afirmă Casa Albă.

Statele Unite ar trimite „imediat” transporturi de arme în Ucraina dacă fondurile solicitate pentru a ajuta Kievul să respingă invadatorii ruși vor fi aprobate în Congres, le-a spus vineri jurnaliștilor purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean Pierre.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

—————

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend