Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Sfatul psihologului: de ce atragem uneori oameni „deranjanţi”?

Publicat

in

În creşterea şi dezvoltarea noastră, ne întâlnim cu diferite situaţii mai mult sau mai puţin plăcute, din care câştigăm experienţă.
Pentru a ne satisface nevoi precum acceptarea şi aprecierea societăţii, „găsim” anumite modalităţi de adaptare la cerintele celor din jur, şi nu în ultimul rând modalităţi de evitare a suferinţei. Una dintre cele mai frecvente modalităţi de apărare întâlnite într-o societate modernă este politeţea.

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, amabilitatea este şi principalul motiv care ne atrage de oamenii pe care i-am putea considera deranjanţi. Mai mult decât atât, specialistul consideră că personalitatea umană cuprinde mult mai multe trăsături decât ne-am putea imagina, iar proiecţia este o altă formă prin care atribuim trăsăturile noastre negative altor persoane. De altfel, proiecţia a devenit un mijloc obişnuit de trai într-o societate din ce în ce mai numeroasă, complexă şi diversificată şi este unul dintre cei mai frecvenţi factori generatori de frustrare.

În toată experienţa noastră, nu există trăiri, comportamente, gânduri, stări pe care să le fi trăit exclusiv. Toate acestea sunt părţi ale trăsăturii umane, iar lucrurile “deranjante” la alţii, le posedăm şi noi, numai că nu suntem conştiente de ele. De multe ori, fără să ne dăm seama, deci este un proces inconştient, folosim proiecţia noastră asupra altora. Cel care “proiectează” manifestă în lumea exterioară gânduri, sentimente şi dorinţe pe care nu le ştie şi pe care şi le refuză din diverse motive, atribuindu-le în mod eronat altor persoane sau lucruri din mediul său înconjurător.
Când nu ne place de cineva, tocmai acel cineva ne aminteşte de o trăsătură din noi înşine, pe care nu o acceptăm din diverse motive. Când spunem că cineva e rău de fapt proiectăm propria noastră răutate în acea persoană. Proiecţia constă în principal în atribuirea celorlalţi a propriilor intenţii, tendinţe, pulsiuni şi dorinţe”, declară psihologul Laura Maria Cojocaru.

Persoanele „deranjante” ne comunică inconştient ceea ce ne deranjează la noi.
Mai mult decât atât, specialistul este de părere că, din cauza unui ecou al inconştientului propriu, atunci când cineva critică pe altul îşi critică, de fapt, propriile slăbiciuni, neîndrăznind să-şi recunoască aceste trăsături, percepe la cei din jur ceea ce nu poate recunoste în el însuşi.
Persoană dominată de acest mecanism de apărare este o persoană bănuitoare, orgolioasă, sensibilă şi pare de asemenea, un fel de colecţionar al greşelilor celor din jur. “Ceilalţi, pe care îi judecăm şi îi respingem cât se poate de vehement, lucrurile pe care le resimţim ca iritare, prejudecată, critică, minciună, trădare, nedreptate, trezesc tocmai acea parte din noi care are nevoie de ajustări.

Înainte de a-i izola pe cei care ne fac să suferim ar fi bine să ne oprim puţin şi să ne gândim dacă nu cumva ar trebui să le mulţumim pentru că ne-au oferit ocazia unei auto-examinări benefice dacă ne hotărâm să schimbăm ceva la noi”, conchide psihoterapeutul Laura Maria Cojocaru.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

Documente. Clotilde Armand combate ‘știrile false’ cu informații eronate

Publicat

in

De

De când a preluat mandatul de primar, Clotilde Armand a acuzat o așa-zisă mafie care funcționează în Sectorul 1 și care-i pune bețe-n roate. La 25 iulie, după instaurarea stării de alertă în Sectorul 1 și după semnarea contractului cu operatorul de salubritate BRAI-CATA, Armand făcea o postare pe Facebook, pentru „combaterea știrilor false”, susținea edilul.

Concret, ea dezvăluia: „Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate: – 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL; – 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest”.

Numai că, potrivit documentului făcut public două zile mai târziu (n.r. – vezi captura foto de mai jos), BRAI-CATA s-a angajat „să efectueze, pe durata contractului, activitatea de colectare, transport, depozitare/eliminare deșeuri dispersate de pe suprafața SPAȚIULUI VERDE-ALINIAMENTE STRADALE, administrat de către ADP Sector 1, pentru o cantitate de 100 de tone”.

Vezi și Ana Birchall o desființează pe Clotilde Armand: ‘Un lucru rușinos pentru orice persoană care știe sau ar trebui să știe minime noțiuni de drept’

Practic, BRAI-CATA poate să curețe doar spațiul verde și aliniamentele stradele. Cel puțin, asta reiese din contractul semnat între ADP Sector 1 și BRAI-CATA SRL.  

Paradoxal, deși contractul se referă strict la spații verzi și aliniamente stradale, Clotilde Armand vorbește în postarea sa de „coșuri stradale”.

Vezi și Operatorul de salubritate Brai-Cata răstoarnă ce a anunțat Clotilde Armand: ‘Serviciile contractate de ADP vizează doar deșeurile de spațiile verzi și de pe aliniamentele stradale’

Pentru corecta informare a cetățenilor din Sectorul 1 și pentru combaterea știrilor false care circulă în anumite publicații:
Vineri, 23.07.2021, Administrația Domeniului Public Sector 1 a achiziționat servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deșeurile necontrolate cât și coșurile de gunoi stradale.
Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de șantajul operatorului delegat de salubrizare și achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.
Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest.
Pentru coșurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat (!). În factură, preluarea gunoiului din coșuri stradale se numește „întreținere curățenie” pentru a împiedica comparația cu alte UAT și alte firme. Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri din coșuri stradale:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 4796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata.
Atașat aveți factura Romprest pentru salubrizarea stradală în perioada 16-31 martie 2021, pe care o puteți vedea integral la adresa de mai jos:
https://bit.ly/RomprestMartie2021
PS: V-am mai spus și cu alte ocazii: matematica învinge mereu.
PPS: Săptămâna viitoare pregătim demersurile juridice pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de Euro de la Romprest în urma deciziei emise de Ministerul Finanțelor”, spunea Clotilde Armand, pe Facebook, la 25 iulie.

Vezi și Polițiștii cer demisia Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, după declarația lui Dan Barna: ‘Constatăm cu stupoare că este pe altă lume’

De altfel, imediat după intrarea stării de alertă în vigoare, în data de 24 iulie, Clotilde Armand posta, pe Facebook, o filmare cu operatorul de salubritate care se pusese pe treabă și ridica gunoiul coșurile stradale. Însă, conform contractului, BRAI-CATA nu avea dreptul să ridice gunoiul din coșurile stradale. Rămâne de văzut cum va factura noul operator de salubritate din Sectorul 1 acest serviciu.

Clotilde Armand s-a lăudat că instanța i-a dat dreptate, când, de fapt, a pierdut procesul

O altă postare, cel puțin, ciudată a lui Clotilde Armand se referă la procesul pe care îl are, în calitate de primar, cu Romprest.

Armand s-a lăudat că instanța i-a dat dreptate, când, de fapt, magistrații i-au respins demersul.

<<Instanța a decis și mi-a dat dreptate:
Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după ședința de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanța a hotărât: „Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.„>>, a transmis Clotilde Armand.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a taxat-o pe Clotilde Armand

Birchall spune că decizia instanței este clară și că edilul Sectorului 1 a prezentat o altă situație juridică decât cea reală și că spune „negru pe alb că, de fapt, nu ai câștigat nimic, ba ai pierdut”.

Eu chiar sunt ingrijorata de avocatii si sfatuitorii doamnei Armand daca nu cunosc ce stie orice student in anul I de drept si anume ca este mai mult decat rusinos sa ti se respinga o actiune pe exceptia lipsei calității procesuale active!
In realitate, strict juridic „Tribunalul București a respins cererea primarului Sectorului 1 Clotilde Armand de a accesa și controla contabilitatea Romprest pentru a vedea ce cheltuieli și profit are compania și pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele, potrivit deciziei instanței.
Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.”

In ceea ce priveste rezilierea contractului cu Romprest, asa cum am mai spus, legal vorbind, doamna Armand, impreuna cu consilierii locali, trebuie sa fie extrem de atenta /atenti la pasii legali, inclusiv procedurali ( a se vedea avizul dat de juristii din primarie, juristi angajati de dna Armand)… si sa aiba avocati care sa stie carte!

Mai mult, si doamna Armand si ADP, trebuie sa explice credibil cum noul contract cu firma Brai-Cata a fost încheiat pe 23.07 la ora 17:00, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a stării de alertă pe 24.07 ora 00:00 cand tocmai starea de alertă justifică acest contract? E legal? Sau cum se justifica, credibil, ca intre publicarea ofertei și atribuirea noului contract catre Brai-Cata au trecut 3 fix ( TREI) minute?
E transparent? Tine cont de cerinta legala a concurentei, etc?
Rog comentarii strict la subiectul postarii, argumentate!
A se citi si documentele atasate plus link-ul din primul meu comentariu.
P.S. In ceea ce priveste rezilierea contractului cu Romprest, d-na primar si avocatii domniei sale ar trebui sa stie si prevederile legii nr. 51 si a legii nr. 101/2006 , plus prevederile art 22 din contractul cu Romprest! Asa cum am spus in acest litigiu cu Romprest, nu e loc de heirupism juridic ci de stiinta de carte!”, este mesajul Anei Birchall.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Nereguli grave descoperite de ANPC la un supermarket Auchan!

Publicat

in

De

UPDATE ora 18:00

Drept la replică – Auchan Retail România, 29.07.2021

Ca urmare a controlului ANPC, câteva raioane au fost închise temporar, printre care și cel de băuturi, restul magazinului rămânând deschis pentru clienți. În momentul de față, pregătim întreaga documentație și informațiile necesare pentru a le transmite în cursul zilei de mâine la ANPC cu scopul reluării activității în raioanele în cauză în cele mai bune condiții.

În ceea ce privește cei câțiva paleți de apă aflați în curte, aceștia au fost recepționați aseară și urmau să fie transportați în depozitul magazinului în decursul zilei de astăzi. Am realizat, de asemenea, o igienizare suplimentară în cazul celorlalte raioane indicate de ANPC și am retras toate produsele care au făcut obiectul controlului, urmând să facem analizele necesare.

Ne pare rău pentru situația intervenită și vă asigurăm că am colaborat îndeaproape cu autoritățile implicate. Asigurăm clienții că vom crește și mai mult gradul de vigilență și control, cu deosebire în această perioadă, astfel încât să nu mai apară astfel de situații în viitor.

Reprezentanții Auchan

ȘTIREA INIȚIALĂ

Rebranduit în anul 2013, în loculul fostului supermarket Real, Auchan Vitan a fost închis astăzi, în urma unor nereguli grave descoperite de către ANPC.

Contactat de Bugetul.ro, comisarul-șef Sorin Susanu ne-a confirmat închiderea unității Auchan din zona Vitan.

Auchan Vitan a fost închis de noi acum, cu propunere de suspendare a activității până la 6 luni, pentru deficiențe care pot pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Sub coordonarea directorului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Claudiu Dolot, la nivel național, se desfășoară o amplă operațiune de control. La această acțiune au participat și directorul general al ANPC, Paul Anghel, precum și comisarul-șef Sorin Susanu.

Anterior, Sorin Susanu a afirmat, pentru Bugetul.ro, că au fost descoperite mari probleme în zona București-Ilfov. La Doraly, ANPC-ul a avut nevoie de sprijinul Poliției Române, pentru a-și putea încheia acțiunea de control. 

Discutăm despre zeci de tone de băuturi ținute în soare. După cum se poate observa într-o filmare intrată în posesia Bugetul.ro, temperaturile la care sunt păstrate băuturile la Auchan Vitan ajung și la 50 de grade Celsius.

Comisarul Sorin Susanu: „Vorbim despre elemente care pot fi, inclusiv, de natură cancerigenă”

Sorin Susanu atenționează că produse expuse direct la razele soarelui pot descompune elemente chimice din structura sticlei, inclusiv, de natură cancerigenă.

„Vorbim despre o acțiune amplă. Au fost probleme în Ilfov, la Doraly. Colegii au fost nevoiți să solicite sprijinul Poliției, pentru că am întâmpinat probleme când am vrut să ne desfășurăm controlul. Au intervenit foarte prompt și le mulțumim pentru asta!

Pentru că, în urma intervenției lor, am putut să ne continuăm controlul. Discutăm despre zeci de tone de băuturi oprite de la comercializare, vorbim în toată țara și acțiunea continuă.

Este îngrijorător faptul că la Auchan am găsit cantități enorme în soare. Tot ceea ce înseamnă expus în directele raze ale soarelui poate descompune elemente chimice din structura sticlei, care ajung în lichid. Vorbim despre elemente care pot fi, inclusiv, de natură cancerigenă. Luând în calcul că se poate face și laptele unui sugur cu apa respectivă, e o problemă foarte delicată.

În contextul actual al vânzărilor crescute, au comandat mult mai mult decât au ei capacitatea legală de depozitare”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend