Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

În sfârşit o veste bună! Nu se mai scumpesc gazele

Avatar

Publicat

in

Statul român îşi rezervă dreptul de a amâna aplicarea calendarului de liberalizare a gazelor naturale pentru populaţie până la rezolvarea unui diferend cu Comisia Europeană, astfel că scumpirea programată pentru 1 octombrie 2014 nu va mai avea loc, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.

Luni, o delegaţie guvernamentală condusă de ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a avut consultări, la Bruxelles, cu reprezentanţii Comisiei Europene (Direcţia Generală Energie) în legătură cu aspecte naţionale şi regionale din domeniul gazelor naturale.

Publicitate

‘Există însă şi o divergenţă majoră cu Direcţia Generală Întreprinderi (DG Enterprise) a Comisiei Europene, referitoare la o presupusă interdicţie privind exportul de gaze naturale din România. Am cerut implicarea Direcţiei Generale Energie în soluţionarea acestui diferend, fapt care a fost acceptat. Am informat că, până la soluţionarea acestei situaţii, statul român îşi rezervă dreptul de a amâna aplicarea calendarului de liberalizare a gazului natural pentru populaţie. În consecinţă, intenţionăm să nu punem în aplicare creşterea preţului la gazul domestic agreată de Guvernul Boc cu Comisia Europeană pentru data de 1 octombrie ac’, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, citat în comunicat.

Potrivit calendarului de liberalizare asumat de România în 2012 în faţa FMI şi a Comisiei Europene, gazele pentru populaţie ar fi trebuit să se scumpească cu 3% la 1 octombrie 2014.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

AUTO

Stații de încărcare pentru mașini electrice – Combustibilul viitorului

Avatar

Publicat

in

Înainte de a cumpăra o mașină electrică, un potențial proprietar ar trebui să se familiarizeze cu o serie de caracteristici – capacitatea bateriei, rezerva de putere și principalele tipuri de stații de încărcare pentru mașini electrice și conectori pentru încărcător. Stația de încărcare pentru mașini electrice este cel mai important factor care poate influența decizia de a cumpăra o mașină electrică sau poate provoca un refuz de a o cumpăra. Acest lucru se aplică și românilor, care se confruntă adesea atât cu lipsa infrastructurii pentru stațiile electrice din afara orașelor, cât și cu compatibilitatea tehnologiilor de recuperare a bateriei. Uneori, un adaptor ajută la rezolvarea problemei – dar este mai bine să cumperi o mașină, ai cărei conectori sunt compatibili cu stațiile de încărcare.

Tipuri de stații de încărcare

Standardul de încărcare este la fel de important ca dimensiunea cabinei și specificațiile tehnice. Mai mult, este relativ ușor să alegi parametrii, cunoscându-ți în avans preferințele și capacitățile financiare. Având standardele stațiilor de încărcare potrivite pentru mașini electrice, totul este mult mai ușor. Mașinile electrice de la diferiți producători sunt echipate cu propriile opțiuni de conectare. Și nu este necesar ca o benzinărie întâlnită pe drum să fie echipată cu un tip adecvat de dispozitiv. Benzinăriile care sunt dotate cu stații de încărcare pentru mașini electrice sunt marcate cu un însemn, însă stațiile de încărcare pentru acasă sunt cele mai potrivite, deoarece îți oferă posibilitatea de a încărca bacteria mașinii mult mai ușor și mai simplu, și în plus ori de câte ori ai nevoie.

Publicitate

Clasificare europeană

În Europa, poți găsi stații de încărcare pentru mașini electrice, care sunt împărțite în 4 tipuri, nu după nivel, ci după modul:

Modul 1. Cea mai mică stație care poate fi alimentată de la o sursă de alimentare de uz casnic. Timpul pentru reîncărcare a unei mașini electrice cu acest tip de dispozitiv este de până la 10-12 ore. Corespunde tipului american de nivel 1 și aproape că niciodată nu este folosită pentru vehiculele electrice moderne.

Modul 2. Stație de încărcare standard AC, care este utilizată atât acasă, cât și la stațiile electrice. Sunt potrivite pentru aproape orice tip de vehicul electric, cu o priză tradițională și un sistem de protecție în interiorul cablului. Timpul de încărcare pentru o mașină electrică standard este de până la 8 ore.

Modul 3. Cel mai puternic mod pentru stațiile de încărcare AC. Compatibile cu conectorii de tip 1 pentru circuite monofazate și de tip 2 pentru circuite trifazate. Timpul de încărcare poate varia de la câteva minute până la 3-4 ore.

Modul 4. Încărcare de mare viteză, utilizând nu curent alternativ, ci curent continuu. Timpul de recuperare a capacității bateriei unei mașini electrice medii este de o jumătate de oră, cu o încărcare de până la 80%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CONFIRMARE – ELECTROARGEȘ SA a primit un AJUTOR DE STAT în valoare de 5,6 milioane Euro

Avatar

Publicat

in

De

Vești bune vin de la Electroargeş SA, una dintre companiile fanion ale industriei argeșene și căreia, de ceva ani, unii fie îi cântau prohodul, alții fie stăteau la pândă pentru a încerca să preia controlul. În ciuda agitației, managementul companiei și-a văzut de treabă, a continuat investițiile conform unui plan bine stabilit, iar Electroarges SA s-a transformat dintr-o fabrică dominată de mentalități învechite într-o copmpanie modernă, la standarde europene. Așa se face că în sprijinul Electroargeș SA, companie cu capital 100% românesc, a venit si statul român. Astfel, la începutul acestei săptămâni, Ministerul Finanțelor Publice prin Direcția Generală Ajutor de Stat a acordat Electroargeș SA un important ajutor de stat pentru Proiectul de investiții „Extinderea capacității de producție de componente electrocasnice în Curtea de Argeș”, aferent perioadei 2020 – 2022. Valoarea maximă a ajutorului de stat aprobat pentru Electroargeș SA este de 27.741.425 lei, asociat unor cheltuieli eligibile de 55.482.850 lei.

Potrivit conducerii Electroargeș SA, faptul că Guvernul a acordat acest ajutor de stat reprezinta o confirmare dar și o garanție că planul investițional aflat in derulare la compania argeșeană este unul performant și menit să asigure stabilitatea si dezvoltarea fabricii de la Curtea de Argeș. De asemenea, acordarea acestui ajutor de stat de arată faptul că Guvernul Orban are încredere și sprijină companiile cu capital 100% românesc, mai ales in acest context socio-economic.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend