Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sezonul în Erste Liga a debutat cu victorii pentru SC Miercurea Ciuc şi HC Gheorgheni

Publicat

in

Sport Club Miercurea Ciuc şi HC Gheorgheni au obţinut victorii, vineri, în ziua de debut a noului sezon al competiţiei regionale de hochei pe gheaţă Erste Liga, în timp ce Braşov Wolves a pierdut acasă.

Sport Club Miercurea Ciuc a dispus de Fehervar Titanok cu 6-1 (1-1, 2-0, 3-0), pe patinoarul ”Vakar Lajos”. Oaspeţii au deschis scorul prin Maxim Veşutkin, dar harghitenii au punctat de şase ori, prin David Stach, Istvan Sofron, Tihamer Becze, Vojtech Polak, Tamas Laday şi Norbert Rokaly.

HC Gheorgheni a surclasat-o pe Dunaujvarosi Acelbikak cu 10-4 (2-2, 7-1, 1-1), pe patinoarul propriu, prin golurile reuşite de Brance Orban, Peter Vincze (două), Robert Ferenc Csibi, Christopher Bodo, Pal Krisztian Szabo, Akos Szigeti (două), Gergo Vincze şi Sebastien Sylvestre. Pentru oaspeţi au punctat Viktor Torok, Istvan Gabor Szucs, Mark Pozsar şi Igor Bobcek.

Braşov Wolves a fost întrecută de UTE cu scorul de 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0), după prelungiri, pe Patinoarul Olimpic de sub Tâmpa. Zsombor Molnar a deschid scorul pentru ”lupi”, Riley James Stadel a egalat cu zece minute înainte de finalul regulamentar, iar Andras Benk a adus victoria oaspeţilor.

Sâmbătă, cele trei echipe româneşti vor juca tot acasă: Sport Club Miercurea Ciuc – UTE (18:30), HC Gheorgheni – Titanok (18:30), Braşov Wolves – Dunaujvarosi Acelbikak (18:30), informează Agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Columbia pregăteşte extrădarea în SUA a baronului drogurilor Otoniel

Publicat

in

De

Guvernul de la Bogota a anunţat duminică că pregăteşte extrădarea în Statele Unite a lui Otoniel, şeful celei mai puternice bande de traficanţi de droguri din ţară, capturat cu o zi înainte în cursul unei operaţiuni în nord-vestul Columbiei, notează AFP preluat de agerpres.

“Împotriva lui Otoniel există un mandat de extrădare (în Statele Unite) (…) care este încă în desfăşurare”, a declarat ministrul apărării Diego Molano într-un interviu acordat ziarului El Tiempo.
Dairo Antonio Usuga, alias Otoniel, 50 de ani şi lider al Clan del Golfo a fost arestat în cursul unei operaţiuni militare şi poliţieneşti în jungla din nord-vestul Columbiei, acţiune la care au participat aproximativ 700 de bărbaţi susţinuţi de 18 elicoptere.

Statele Unite şi Columbia au oferit recompense de peste 5 milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la arestarea sa. Statele Unite au oferit o recompensă de 5 milioane de dolari pentru capturarea sa.

“Este cea mai importantă lovitură a acestui secol pentru traficul cu droguri, dar nu ne vom opri aici”, a spus preşedintele columbian Ivan Duque cu prilejul omagiului adus unui poliţist care a murit în operaţiunea împotriva lui Otoniel.

Guvernul acuză alte grupuri armate, ca Armata de Eliberare Naţională (ELN), ultima gherilă activă din ţară, şi disidenţii gherilei FARC, care a depus armele după procesul de pace din 2016, că se finanţează cu veniturile din traficul de droguri şi mineritul ilegal.

În cinci decenii de război împotriva drogurilor sprijinit de SUA, Columbia a ucis sau capturat mai mulţi baroni ai drogurilor, printre care Pablo Escobar, împuşcat de forţele de ordine în 1993. Cu toate acestea, ţara rămâne cel mai mare producător de cocaină din lume, iar Statele Unite cel mai mare cumpărător.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Simona Halep, la sosirea la Transylvanian Open: Mare păcat că nu vom avea spectatori în sală

Publicat

in

De

Simona Halep a ajuns duminică seara la Cluj Napoca, unde va participa la turneul de tenis Transylvanian Open, ce se defășoară la BT Arena. Ea a fost primită la aeroport de directorul turneului, Patrick Ciorcilă.

La sosirea pe aeroport, Simona Halep a declarat: „Sunt fericită să fiu aici, la Cluj, și să particip la Transylvania Open. Am văzut pe rețelele sociale că turneul arată foarte bine. Este mare păcat că nu vom avea spectatori în sală. Abia așteptam să mă întâlnesc cu fanii din România! Dar sunt fericită să mă întorc la Cluj, unde mă simt întotdeauna bine.”

Simona Halep va debuta în primul tur al turneului, marți, în compania Gabrielei Ruse, informează News.ro.

Turneul Transylvanian Open se va desfășura fără spectatori, organizatorii fiind puși în situația de a returna banii pe biletele vândute în avans, chiar dacă au respectat toate condițiile sanitare impuse.

Un număr mare de spectatori care și-au rezervat bilete vin din alte orașe și chiar din străinătate, aceștia fiind nevoiți să anuleze bilete de avion și rezervările de cazare făcute pentru turneu, după ce autoritățile au dispus că începând de luni evenimentele sportive să se desfășoare fără spectatori.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend