Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Sezon de viroze respiratorii în Argeş

Publicat

in

A începout sezonul de viroze respiratorii a căror incidenţă este din ce în ce mai mare mai ales în rândul copiilor.Potrivit datelor furnizate de DSP Argeş, în perioada 3 -9 octombrie au fost înregistrate 31 cazuri, pentru ca în săptămâna 10 -16 octombrie, numărul cazurilor de viroză respiratorie, pentru această categorie de vârstă, să ajungă la 447 iar până pe 23 octombrie nu mai puţin de 528 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani să fi contactat deja această boală.

La toate categoriile de vârstă se manifestă o crestere a numărului de viroze respiratorii.

Dacă în prima săptămână a lunii octombrie medicii de familie au raportat Direcţiei de Sănătate Publică , 948 de cazuri, în present numărul bolnavilor de viroze respiratorii a ajuns la peste 1544.

Săptămâna trecută, odată cu sosirea vaccinului, a început şi campania de vaccinare antigripală. Beneficiază de vaccinare gratuită toate persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţă cu afecşiuni medicale cornice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau HIV, gravidele, medicii şi asistenşi medicali, personalul auxiliar din spitale şi unităţi sanitare ambulatorii, persoanele aflate în instituţii de ocrotire socială precum şi toate persoanele trecute de 65 de ani.Medicii vă recomandă, ca în măsura în care acest lucru este posibil, să evitaţi spaţiile aglomerate, să aveţi mare grija la igiena personală, la alimentaţie având în vedere că organismul are mare nevoie de un aport de vitamine provenite din consumul de fructe şi legume şi de odihna suficientă.

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorel Cataramă reacționează după declarația premierului: Nu poate exista o infracțiune mai gravă din partea unui demnitar

Publicat

in

De

Viorel Cataramă, fost vicepreşedintele PNL şi actual preşedinte al Partidului Dreapta Liberală, reacţionează dur la afirmaţiile premierului Ludovic Orban despre deciziile CCR. 

„Primul Ministru al României instiga populația la nerespectarea hotărârilor CCR!

Nu poate exista o infracțiune mai gravă din partea unui demnitar.

Pe cale de consecință, și noi, simplii cetățeni putem cere sau instiga la nerespectarea legilor?

Iar în acest context, spre ce se îndreaptă țara noastră? Nici cele mai opresive și totalitare regimuri nu și-au permis să facă asemenea declarații vreodată!

Ce fac instituțiile statului român? De ce lasă România să intre în beznă?”, scrie Cataramă pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a recomandat cetățenilor să nu țină cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri din epidemie, ci să acționeze responsabil. „CCR nu e la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a sănătății și vieții cetățenilor”, a spus Orban, într-un interviu la Digi24. „E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, să acționeze responsabil, ca până acum și chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde și de Parlament”, a afirmat premierul. În momentul în care moderatorul l-a întrebat dacă a vrut să spună ca oamenii să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, premierul a răspuns: „Să țină cont de regulile normale și firești în astfel de situații”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, nou atac la adresa premierului: Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie

Publicat

in

De

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a scris sâmbătă pe Facebook că Ludovic Orban devine ”toxic” și ”principala amenințare la stabilitatea statului”. 

”Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie. Domnule Iohannis, treziți-l și spuneți-i că țara nu e o crâșmă! Șeful Guvernului devine principala amenințare la adresa stabilității statului în plină pandemie, după îndemnul aberant ca românii să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Când era în opoziție, Orban lăuda Curtea la orice verdict împotriva Guvernului PSD. Acum, când CCR spune Executivului PNL că a fost incompetent, judecătorii sunt practic învinuiți pentru răspândirea COVID în România. De fapt, Orban poate fi acuzat că zădărnicește ordinea constituțională și statul de drept. Este un anti-model absolut și le-o arată românilor cu insistență”, a scris, sâmbătă, Ciolacu pe Facebook.

Liderul interimar al PSD continuă critica dură la adresa premierului și a PNL legându-se de pozele în care a fost surprins fumând și bând în birou alături de alți miniștri, dar și de prezența lui în anumite restaurante.

”Pentru Orban și PNL, normal și firesc în pandemie este să poți petrece când ai chef, la Guvern, în restaurante sau corturi – fără restricții. Pentru Orban și liberali, normal și firesc este să cheltui miliarde cu gașca fără să dai socoteală despre asta. Pentru Orban, normal și firesc este să aplici doar ce fragment de lege îți convine, și numai dacă poți câștiga ceva de pe urma ei. Am crezut că episodul cu băuta de la Guvern a fost un caz nefericit, dar îmi dau seama că aceasta este atitudinea normală a premierului față de români și față de lege. Poți să-l scoți pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoți cârciuma din el!”, a mai scris Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend