Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SETbv: Festival dedicat științei, educației și tehnologiei din Brașov

Publicat

in

Asociația District Hub revine cu o nouă inițiativă în Brașov: SETbv (Brașov Science, Education and Technology), un proiect-pilot care vizează disciplinele STEM și mediul educațional și care se va desfășura între 14 și 17 septembrie 2022.

SETBVFoto: District Hub

SETbv 2022 le oferă participanților de toate vârstele oportunități de a lua parte la evenimente dedicate științei, tehnologiei și educației, atât la nivel practic, cât și ca problematică pentru dezbateri în cadrul „Dialogurilor SETbv” oferite de RAP Grup, aducând în prim-plan legătura dintre cele trei domenii.

În plus, organizatorii au pregătit un târg de știință și tehnologie, dar și câteva surprize.

Din programul evenimentului:

  • comunitatea este invitată să participe la dialoguri cu reprezentanți ai mediului academic, ai mediului de afaceri și cu jurnaliști din presa locală și națională;
  • un atelier de lucru tematic oferit de Waters le va da ocazia elevilor să ia contact, într-un mod aplicat, cu disciplinele STEM, și să-și descopere, poate, pasiunea pentru o carieră în acest domeniu;
  • pentru publicul de toate vârstele, târgul de știință și tehnologie va fi o oportunitate de a afla ce înseamnă o carieră în cercetare și dezvoltare – expozanții vin din rândurile companiilor partenere SETbv 2022, ale instituțiilor de învățământ preuniversitar și ale societății civile, iar fiecare stand promite să fie o experiență nouă și captivantă pentru participanți;
  • un atelier de lucru despre comunicare și încredere socială prin treatru, deschis copiilor, în special celor din mediul rural, oferit de Oana Manițiu, Asociația District Hub și Boardul copiilor susținut de UNICEF;
  • pentru ca celebrarea științei să fie completă, SETbv 2022 oferă și momente artistice – concerte susținute atât de bine cunoscutul pianist brașovean Horia Mihail, cât și de trupe de elevi și studenți din Brașov și o proiecție de film oferită de Kinedoc, Artburg și One World Romania (proiecția de film va fi urmată de o dezbatere pe tema inteligenței artificiale);
  • publicul este, de asemenea invitat la o expoziția care promite să ofere publicului noi perspective asupra abstractului, prin ochii unor fotografi locali.

Participarea publicului la toate evenimentele din cadrul festivalului este liberă. (mai multe informații pe www.districthub.ro și @District.Hub).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Venezuela: 19 funcționari au fost arestați în cadrul unei campanii anticorupție riguroase

Publicat

in

Cel puţin 19 funcţionari publici au fost arestaţi în Venezuela în cadrul „cruciadei” anticorupţie care l-a doborât pe ministrul petrolului, a anunţat marţi preşedintele parlamentului Jorge Rodriguez, în cursul unei şedinţe dedicate cazului, notează AFP, citat de Agerpres.

„Până în prezent, au fost arestate 19 persoane şi sunt sigur că vor fi mai multe”, a declarat Rodriguez, în timp ce Adunarea a votat pentru sprijinirea Poliţiei naţionale anticorupţie în „cruciada” sa care loveşte în special uriaşa companie naţională a petrolului Petroleos de Venezuela (PDVSA).

Citeste mai mult

NATIONAL

Macron încinge spiritele: afirmă că protestatarii nu au legitimitate

Publicat

in

Zeci de persoane au fost reţinute, marţi seară, în mai multe oraşe din Franţa, după noi confruntări între protestatari şi forţele de ordine, în timp ce preşedintele Emmanuel Macron afirmă că manifestanţii nu au legitimitate, anunță Mediafax.

La protestele de la Paris au participat aproximativ 3.500 de persoane, iar 11 manifestanţi violenţi au fost reţinuţi, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate citate de cotidianul Le Figaro. Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend