Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Serviciul de Ambulanţă şi UPU Timiș, supraaglomerate de pacienţii COVID

Avatar

Publicat

in

Şeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Timiş, dr. Iancu Leonida, a declarat, miercuri, că în ultima lună numărul solicitărilor pacienţilor s-a dublat, 70% din activitatea serviciului concentrându-se pe cazurile COVID, anunță AGERPRES.

Întrucât Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) sunt deja pline, SAJ a fost nevoită, în ultimele zile, să achiziţioneze tuburi de oxigen pe care să le monteze în autosanitare pentru pacienţii cu insuficienţă respiratorie acută, care ar putea fi obligaţi să rămână aici ore în şir, până se eliberează un loc într-un spital.

“Zilele trecute am achiziţionat în plus tuburi de oxigen pentru a le putea transporta în ambulanţe, în cazul în care vor rămâne ore în şir cu pacienţii în autosanitare. Au fost câteva ore pe muchie de cuţit, putem spune că ne-a trecut glonţul pe lângă ureche şi nu am vrea să se mai întâmple aşa ceva. Sperăm să reuşim să scădem trendul (infectărilor cu SARS-CoV-2 – n.r.), pentru că altfel vom trăi momente de groază, nu cine să trăiască şi cine să moară, ci cine să mai ajungă la spital şi cine nu”, a spus Iancu Leonida, după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş în care s-a decis prelungirea carantinării zonale cu şapte zile pentru Timişoara.

Citește și: Florin Roman s-a săturat de Vlad Voiculescu: ‘Ori ești solidar cu oamenii și cu deciziile Guvernului, ori pleci’ .

Şeful UPU de la Spitalul Judeţean Timişoara, dr. Mihai Grecu, a declarat, în acelaşi context, că apariţia testelor rapide, pe care oamenii şi le pot face acasă, are şi o faţetă negativă, întrucât o parte dintre cei care se depistează pozitivi nu se adresează medicului de familie sau Direcţiei de Sănătate Publică pentru a putea începe o analiză epidemiologică de identificare a contacţilor apropiaţi, iar aceşti pozitivi se plimbă liberi prin oraş şi împrăştie boala.

“Trebuie să înţeleagă toată lumea că orice măsură iei pe partea de epidemie îşi arată efectele după aproape două săptămâni. Pacienţii pe care-i avem acum internaţi sunt cei care s-au infectat în urmă cu trei-patru săptămâni. (…) Noi avem acum în spitale rezultatul infectărilor de acum 21 de zile. Ceea ce facem şi decidem acum se va vedea peste alte două săptămâni. Este păcat să pierdem acum ceea ce am câştigat prin cele două săptămâni de restricţii suplimentare. Nu ar trebui măsuri în plus, ci să fie respectate cele care sunt”, a subliniat Mihai Grecu.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Obligaţia Statelor Unite cu privire la reluarea acordului nuclear cu puterile occidentale, abandonat de Washington

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a declarat sâmbătă că Statele Unite au obligaţia să ajute la reluarea acordului nuclear din 2015 convenit cu puterile occidentale, pe care Washingtonul l-a abandonat, după ce preşedintele Joe Biden a afirmat că nu este clar cât de serios este Teheranul în legătură cu discuţiile referitoare la acord, transmite Reuters.

Statele Unite şi-au exprimat disponibilitatea de a ridica multe dintre sancţiunile impuse Iranului, la discuţiile nucleare de la Viena, dar Teheranul cere mai mult, a declarat vineri negociatorul principal al Iranului.

Biden a spus că crede că Iranul se angajează serios în discuţii, dar nu este clar cât de pregătit este de fapt Teheranul pentru a relua respectarea acordului.

Întrebat dacă el crede că Teheranul este serios în legătură cu discuţiile, Biden a răspuns: “Da, dar cât de serioas şi ce sunt pregătiţi să facă este o poveste diferită”.

Oficialii americani poartă discuţii indirecte cu Iranul, la Viena, pentru a relua respectarea acordului, pe care fostul preşedinte Donald Trump l-a abandonat în 2018.

“În timp ce încercăm să reînviem JCPOA (acordul nuclear) la Viena, este necesar să ne amintim cum a început totul. Acum 3 ani, împliniţi astăzi, un bufon fără onoare a încălcat obligaţiile SUA …”, a afirmat ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif, pe Twitter.

“Astăzi, @POTUS (Biden) trebuie să decidă dacă SUA continuă să încalce legea sau dacă respectă legea. Sarcina revine SUA, nu Iranului”, a spus Zarif.

Retragerea lui Trump din acord a determinat Iranul, un an mai târziu, să înceapă încălcarea condiţiilor acordului care urmărea să restrângă ambiţiile nucleare ale Teheranului în schimbul ridicării sancţiunilor. Teheranul neagă că doreşte să construiască arme nucleare, conform news.ro

.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vărsare de sânge într-o operațiune antidrog în Brazilia: Bilanțul deceselor a crescut la 28

Avatar

Publicat

in

De

Bilanţul deceselor în urma unei operaţiuni antidrog care a avut loc joi într-un cartier din Rio de Janeiro a crescut la 28, a anunţat poliţia civilă vineri, aceasta fiind cea mai sângeroasă acţiune a forţelor de ordine în oraşul brazilian.

În timpul operaţiunii au murit 25 de persoane, inclusiv un poliţist.

Trupurile a trei victime ridicate vineri din favela Jacarezinho erau ale unor bărbaţi ce aveau legătură cu o reţea de crimă organizată, potrivit poliţiei, citează Reuters.

„Serviciile secrete au confirmat că decedaţii erau traficanţi de droguri. Au tras asupra poliţiştilor pentru a ucide. Aveau ordine de a se confrunta”, a spus şeful poliţiei civile Allan Turnowski.

Vărsarea de sânge a atras critici din partea grupurilor pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty International, care a acuzat poliţia pentru pierderile de vieţi „nejustificate” într-un cartier în mare parte populat de oameni de culoare şi de săraci.

Biroul pentru drepturile omului din cadrul ONU a solicitat vineri demararea unei investigaţii independente privind această operaţiune.

Purtătorul de uvânt Rupert Colville a spus că poliţia a făcut uz de forţă „disproporţionată şi nejustificată”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend