Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Servicii medicale gratuite în sistemul de stat pentru mai multe persoane

Publicat

in

Mai multe persoane vor beneficia de servicii medicale gratuite, potrivit unui proiect de lege care a primit raport pozitiv la Comisia de Sănătate şi va fi trimis Camerei Deputaţilor, care va da votul final.

În prezent, sunt scutite de la coplată, deci beneficiază de servicii gratuite, copiii de până în 18 ani sau pensionarii cu venituri din pensii de până în 900 de lei şi bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii.

RAPORTUL privind proiectul de lege AICI

Amendamentele aduse proiectului extind sfera persoanelor care nu vor plăti serviciile medicale:

  • bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, pentru serviciile medicale aferente bolii de bază a respectivei afecţiuni, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse;
  • persoanele reţinute, arestate sau deţinute, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse, care se află în centrele de reţinere şi arestare preventivă.
  • Persoanele prevăzute la alin.(1) lit. a), e) şi f) sunt scutite de la coplată şi beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei, în condiţiile art.224 şi în cazul în care nu deţin cod numeric personal, în termen de maximum un an de zile de la data primei prezentări la furnizorul de servicii medicale. Amendamentul explică şi care sunt aceste persoane vizate de modificarea legislativă, respectiv, copiii până la vârsta de 18 ani, femeile însărcinate şi lăuzele, pentru servicii medicale legate de evoluţia sarcinii, iar cele care nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară, pentru toate serviciile medicale, precum şi persoanele cetăţeni români, care sunt victime ale traficului de persoane. În toate aceste cazuri, furnizorii de servicii medicale vor anunţa de îndată organele de poliţie şi serviciile de asistenţă socială din raza teritorială a furnizorului de servicii medicale, în vederea efectuării procedurilor de înregistrare a naşterii acestor persoane în registrele de stare civilă conform legii sau identificării lor, după caz.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Surse Lovitură pentru Adrian Streinu-Cercel!

Publicat

in

De

O adevărată lovitură pentru Adrian Streinu-Cercel! Directorul Institutului „Matei Balș” din Capitală ar fi vizat de o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție.

Informația a fost transmisă pe surse de către România TV.

Potrivit sursei citate, numele lui Adrian Streinu-Cercel apare într-un dosar în care se verifică achiziția de măști de protecție în perioada stării de urgență.

Vezi și

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

E grav! Probleme mari pentru Nelu Tătaru! Documentul din care reiese că s-a încălcat legea

Publicat

in

De

Sunt probleme mari la Ministerul Sănătății, în fruntea căruia se află Nelu Tătaru!

Curtea de Conturi a descoperit la instituția condusă de ministrul Nelu Tătaru erori, abateri de la legalitate și regularitate, fapte pentru care există indicii că au fost săvârșite cu încălcarea legii penale, situații de nerespectare a principiilor de economicitate, eficiență și eficacitate în gestionarea fondurilor publice, informează qmagazine.ro.

Raportul Curții de Conturi, din care reiese că Ministerul Sănătății, a comis abateri grave a fost publicat integral de Q-Magazine.

Una dintre problemele constatate este „nerespectarea în totalitate a prevederilor legale privind angajarea cheltuielilor aferente comenzilor de achiziții efectuate în perioada stării de urgență” în cazul unei achiziții de dezinfectanți pentru mâini (cu o valoare de 4.641 lei) și a uneia de măști de protecție (cu o valoare de 20.706 lei). În acest caz, auditorii au concluzionat că „(…) ministerul NU a întocmit angajamente bugetare globale/individuale vizate pentru control financiar preventiv propriu, documente prin care, potrivit prevederilor legale, se certifică existența unor credite bugetare disponibile și se pun în rezervă (se blochează) creditele aferente unei cheltuieli, potrivit destinației prevăzute în buget”, problema fiind, se pare, una sistemică în minister, în condițiile în care „nici înainte de perioada stării de urgență entitatea NU a întocmit angajamente bugetare globale/individuale pentru achizițiile efectuate pe bază de comandă”.

Vezi și EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend