Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Servicii medicale gratuite în sistemul de stat pentru mai multe persoane

Publicat

in

Mai multe persoane vor beneficia de servicii medicale gratuite, potrivit unui proiect de lege care a primit raport pozitiv la Comisia de Sănătate şi va fi trimis Camerei Deputaţilor, care va da votul final.

În prezent, sunt scutite de la coplată, deci beneficiază de servicii gratuite, copiii de până în 18 ani sau pensionarii cu venituri din pensii de până în 900 de lei şi bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii.

RAPORTUL privind proiectul de lege AICI

Amendamentele aduse proiectului extind sfera persoanelor care nu vor plăti serviciile medicale:

  • bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, pentru serviciile medicale aferente bolii de bază a respectivei afecţiuni, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse;
  • persoanele reţinute, arestate sau deţinute, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse, care se află în centrele de reţinere şi arestare preventivă.
  • Persoanele prevăzute la alin.(1) lit. a), e) şi f) sunt scutite de la coplată şi beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei, în condiţiile art.224 şi în cazul în care nu deţin cod numeric personal, în termen de maximum un an de zile de la data primei prezentări la furnizorul de servicii medicale. Amendamentul explică şi care sunt aceste persoane vizate de modificarea legislativă, respectiv, copiii până la vârsta de 18 ani, femeile însărcinate şi lăuzele, pentru servicii medicale legate de evoluţia sarcinii, iar cele care nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară, pentru toate serviciile medicale, precum şi persoanele cetăţeni români, care sunt victime ale traficului de persoane. În toate aceste cazuri, furnizorii de servicii medicale vor anunţa de îndată organele de poliţie şi serviciile de asistenţă socială din raza teritorială a furnizorului de servicii medicale, în vederea efectuării procedurilor de înregistrare a naşterii acestor persoane în registrele de stare civilă conform legii sau identificării lor, după caz.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Tânăra care l-a sfidat pe Florin Cîțu: Vaccinul este o armă, pentru că suntem agresați. Dacă nu te vaccinezi, nu poți să faci asta și asta, și asta

Publicat

in

De

Diana Paul, o studentă în vârstă de 19 ani, care a răspuns sfidător la provocarea premierului Florin Cîțu referitoare la ce conține vaccinul, acuză autoritățile decidente.

Studenta al cărei mesaj a devenit viral pe rețelele de socializare spune că vaccinul este folosit pe post de „armă” de oficialități.

Diana Paul a explicat, în cadrul emisiunii „Subiectiv”, de la Antena 3, ce a determinat-o să răspundă acestei provocări.

Povestea lui a început cu ceva timp în urmă când am observat acest conflict din societatea noastră, conflict real legată de măsurile luate împotriva pandemiei, conflict creat de vaccin și de persoanele care susțin vaccinul și persoanele care nu susțin vaccinul sau persoanele vaccinate și nevaccinate.

Mi-am dat seama că este atât de multă ură și atât de multă controversă și, cumva, am început să ne dușmănim să nu ne mai respectăm alegerile și acesta a fost primul factor, suferința aceasta din societate de faptul că noi nu mai putem trăi în pace și începem să ne acuzăm unii pe alții. După aceea am început să aud la radio, prin autobuze, prin alte părți reclame cu copii care spuneau ce înseamnă vaccinul pentru ei.

Eu am fost șocată că niște copii care, să fim sinceri nu au cum să cunoască ce este acela un vaccin, nu au înțelegerea de a discerne aceste lucruri, spun ce înseamnă vaccinul pentru ei și, cumva am devenit foarte frustrată pentru că este un abuz la adresa copilului.

Un abuz care conduce la manipulare și cumva aceste elemente cuplate de asemenea cu apelul domnului Cîțu către români să spunem ce înseamnă vaccinul pentru noi, au dus la realizarea acestui videoclip„, a afirmat tânăra.

Întrebată dacă este împotriva vaccinului sau doar împotriva modului în care acesta este promovat, Diana Paul a precizat că nu este împotriva vaccinului ca element medical, ci împotriva răpirii alegerii de a face sau nu a vaccinul.

Deci răpirea libertății, acest lucru mă deranjează pe mine, faptul că nu puteam alege dacă să ne vaccinăm sau să nu ne vaccinăm, pentru că vaccinul în esența lui este un lucru bun.

Dar în momentul în care noi suntem forțați să facem acest lucru, bineînțeles în contextul actual unde este foarte multă minciună, nesiguranță lumea se teme de ce efecte ar putea avea în viitor, cumva vaccinul a devenit o armă foarte periculoasă la adresa oamenilor. Pe mine asta mă deranjează că, oamenii nu sunt lăsați să aleagă dacă vor sau nu vor să se vaccineze.

Este o armă pentru că suntem agresați dacă nu te vaccinezi nu poţi să faci asta şi asta și asta și ni se spune că vaccinul este opțional, dar ni se impun atât de multe condiții.

Observi și acum ce s-a întâmplat la UMF Iași, ce se întâmplă la UMF Cluj ce s-a întâmplat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Studenții pur și simplu au fost nevoiți să se vaccineze pentru a face lucruri sau nu li s-a dat voie să facă anumite lucruri dacă nu s-au vaccinat. Vaccinul a devenit o condiție, nu este opțional este un lucru obligatoriu pentru că suntem condiționați de el să facem anumite lucruri”, a mai explicat Diana Paul.

Vezi și Greul din Poliție, care a băgat un celebru procuror după gratii, a fost prins cu o avere nejustificată! Anul acesta a fost condamnat la închisoare, pentru că a încercat mușamalizarea propriului accident

Ar putea fi o imagine alb-negru cu 1 persoană şi în aer liber

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vaccinarea scade drastic! Sub 5.000 de persoane au ales să se vaccineze în ultimele 24 de ore, cu prima doză

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind  Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența  vaccinărilor, situația din ziua de 25 iulie a.c., ora 17.00, este următoarea: 

Persoane vaccinate: 

Tip vaccin Doze administrate în  ultimele 24 ore Total doze  

administrate din 27 decembrie  

2020

Total persoane  vaccinate Persoane 

vaccinate cu  

schema completă

Doza I  Doza a II-a
Pfizer  2.480  3.079  7.332.917  3.729.910  3.603.007
Moderna*  67  105  725.657  366.980  358.677
AstraZeneca**  66  847.393  432.668  414.725
Johnson&Johnson***  2.188  –  412.391  412.391  412.391
TOTAL 4.737  3.250 9.318.358  4.941.949  4.788.800 
7.987

 RAPI:  

Tip vaccin Reacții adverse raportate în  

ultimele 24 de ore 

Total reacții adverse
Tip local  Tip general  Tip local  Tip general
Pfizer  1.322  7.006
Moderna*  310  1.699
AstraZeneca**  138  6.002
Johnson&Johnson***  29  268
Total  1.799  14.975
Pfizer  8.328
Moderna  2.009
AstraZeneca  6.140
Johnson&Johnson  297
TOTAL GENERAL  16.774 1.80 la 1.000 doze  administrate

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate  în funcție de următoarea convenție privind frecvența:  

– Foarte frecvente (≥1/10) Frecvente (≥1/100 și <1/10) ; 

– Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și <1/100); 

– Rare (≥1/10000 și <1/1.000);

– Foarte rare (<1/10.000). 

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul  vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare. 

Menționăm că 61 reacții adverse sunt în curs de investigare. 

Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv  pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan și instantaneu,  apar diferențe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a  datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp. 

*Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021; 

**Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021; 

*** Vaccinul Johnson&Johnson se administrează din data de 4 mai 2021 și este în doză unică.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend