Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Servere dedicate – soluții practice de hosting pentru companii mari și mijlocii

Publicat

in

Alegerea serviciului de găzduire web pentru afaceri este mai dificilă decât pare la prima vedere.

Un server dedicat sau hosting shared? În ciuda prețului redus al celei de-a doua opțiuni, este binevenit ca întreprinderile mari și mijlocii să aibă la dispoziție o mașinărie fizică separată. Să vedem de ce.

Ce este un server dedicat?

Serverul dedicat este o opțiune de găzduire web care constă în punerea la dispoziția clientului a unei mașinării separate. Cu alte cuvinte, spre deosebire de găzduirea shared, unde resursele unui computer sunt împărțite cu alte site-uri, aici totul funcționează doar pentru nevoile tale. Prin urmare, ai posibilitatea să configurezi fiecare parametru conform propriilor nevoi și să instalezi orice sistem de operare sau aplicație dorită.

Această opțiune este relevantă pentru rularea unor aplicații, platforme sau alte proiecte web solicitante, care nu-și doresc să aibă în „vecinătate” alți utilizatori. Totodată, serverul dedicat este o soluție perfectă pentru gameri, întrucât pot fi rulate jocuri puternice 24/7.

Care sunt beneficiile unui server dedicat?

În cazul în care nu ești sigur dacă ai nevoie de un server dedicat, îți enumerăm câteva beneficii pentru afacerea ta în urma închirierii acestuia:

Libertate pentru afacere

Cu toate că furnizorul serviciilor de hosting oferă asistența necesară, per general, tu ești cel responsabil de configurarea serverului. Cu siguranță, vei fi nevoit să apelezi la ajutorul specialiștilor care vor face setările necesare, însă pentru o afaceri mare sau mijlocie, aceasta nu este o problemă.

O mașină dedicată, puternică, oferă mai multă libertate corporațiilor mari cu cerințe de găzduire neobișnuite. Aceștia au, de obicei, o echipă tehnică responsabilă de administrarea serverului.

Propriul tău stăpân

Un server dedicat oferă flexibilitate maximă. Practic este dispozitivul tău – poți instala orice dorești, oricând ai nevoie. Îți trebuie PHP 5.4, Node 16.9.0 sau de cea mai recentă versiune de MariaDB? Acum le poți avea fără vreo problemă.

Exploatează la maxim posibilitățile

Unica limită este bugetul pe care îl ai – poți alege orice procesor, memorie RAM sau de stocare. Mai mult de atât, poți adăuga servere suplimentare și crea o proprie infrastructură de care va avea grijă furnizorul de găzduire web. De exemplu, la MegaHost poți închiria un server dedicat în România începând cu doar 69.9 Euro/lună, iar în schimb te bucuri de un Server QuadCore i3, cu memorie RAM de 4 GB, upgradabilă până la 16 GB, memorie internă – 1000 GB HDD și două adrese IP incluse.

Spațiu de extindere

Atunci când numărul de vizitatori ai site-ului crește, apar cerințe mai mari de trafic și de performanță din partea sistemului software. Dacă folosești un hosting obișnuit, nu vei avea prea multe posibilități de dezvoltare, întrucât nu vei putea mări spațiul pe disc, memoria RAM sau instala aplicațiile necesare. Pe când dacă vorbim despre o mașinărie fizică, toate acestea sunt la dispoziția ta.

Securitate

Spre deosebire de un webhosting clasic, serverul dedicat oferă cel mai înalt nivel de securitate. Lucru prioritar atunci când păstrezi o cantitate mare de informații de care depinde munca afacerii tale. În cazul găzduirii partajate deteriorarea unui site vecin poate pune în pericol activitatea ta. Serverul poate acționa ca un firewall securizat cu ajutorul căruia pot fi controlate toate accesele și parolele.

După cum vezi, un server dedicat poate fi un pas important pentru afacerea ta, datorită căruia poți îmbunătăți multe aspecte. Chiar dacă este o investiție considerabilă, aceasta nu este proporțională cu efectele negative la care poți ajunge în lipsa ei. Deci, analizează cu grijă ofertele disponibile și fă un upgrade pentru compania ta.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Cristian Diaconescu: ‘Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziție’

Publicat

in

De

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că un guvern condus de Nicolae Ciucă, ministru al Apărării în guvernele Orban şi Cîţu, poate fi o bună variantă atâta vreme cât poate asigura o majoritate parlamentară.

„Dacă nu-şi poate asigura o majoritate, nominalizarea nu-şi are rostul. Reamintesc, există decizia 85 a Curţii Constituţionale care spune foarte clar că în această nominalizare trebuie să existe spirit de loialitate constituţională. Adică să aplici norma de drept în aşa fel încât să produci efecte. Nominalizarea în sine nu are valoare atât timp cât nu are majoritate pe primul ministru, guvern şi programul de guvernare. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla, altfel problema devine din ce în ce mai gravă”, a afirmat preşedintele PMP, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

El a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că era de aşteptat ca guvernul propus de USR PLUS să cadă la votul din Parlament.

„Guvernul Cioloş a căzut în Parlament. Era de aşteptat. Practic s-au pierdut două săptămâni pentru un rezultat anticipat în Parlamentul României”, a susţinut Diaconescu.

În opinia liderului PMP, România se confruntă în prezent cu un paradox politic fără precedent.

„Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziţie. Este un paradox politic aproape fără precedent. Această lipsă de disponibilitate, ca să fiu amabil, în ceea e priveşte asumarea este de-a dreptul jenant pentru o clasă politică ce ar trebui să aibă soluţii pentru orice situaţie de criză. În propunerile, ideile care se vehiculează public, este conţinut practic un singur mesaj: ‘nu suntem capabili şi nu dorim să preluăm administrarea României în acest moment’. Restul sunt teme de comunicare prin care se încearcă cosmetizarea a unei atitudini laşe care nu are absolut niciun fel de raţionalitate în condiţiile în care nimeni altcineva decât o clasă politică nu-şi poate asuma gestiunea situaţiei societăţii româneşti”, a mai spus Cristian Diaconescu.

În opinia sa, consecinţele crizei politice pot fi devastatoare în continuare, dincolo de aspectele care ţin de sănătate. În acest sens, el cataloghează această criză politică drept cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm.

„Aş vrea să amintesc că un guvern de administrare nu poate adopta un buget. În egală măsură, un guvern de administrare nu poate da un mandat miniştrilor să intre în proiectele de prefinanţare prin PNRR. Din acest punct de vedere, nu numai că riscăm să pierdem proprii bani, dar riscăm în egală măsură să compromitem finanţările din fondurile europene. Este inadmisibil, dacă ar fi să privim doar spre aceste zone”, a mai spus liderul PMP, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Bazinul de înot de la Curtea de Argeș s-a ÎNCHIS – VEZI MOTIVUL și ÎN CE AN SE VA REDESCHIDE – DAN PETRESCU ACUZĂ

Publicat

in

De

Sunt iar probleme mari la bazinul de înot din Curtea de Argeș, motiv pentru care de aproape o săptămână acesta a fost închis și va mai sta nefuncțional cel putin o lună de zile. Potrivit directorului SPGC, firma subordonată primăriei care administreaza bazinul de înot, bazinul este nefunctional deoarece s-a stricat o importanta piesa care asigura climatizarea.

” E vorba de o piesa importanta care asigura functionarea in parametri normali. Fara aceasta nu putem deschide bazinul. Am facut solicitare la firma care se ocupa si ni s-au dat asigurări că vom primi aceasta piesa in jurul datei de 5 noiembrie. Apoi, dupa ce o primim, aceasta ar trebui si montata in locul celei defecte dar ca data nu va pot spune cand va fi asta pentru ca depindem de acea firma, intreaga instalatie a bazinului fiind in garantie”, ne-a declarat Ioan Ghiță. Acesta spune ca este posibil ca in acest an bazinul sa nu mai fie deschis, date fiind si restrictiile care ar putea fi anunțate ca urmare a evoluției pandemiei de Covid-19. “Sincer, nu stiu, nu garantez daca anul acesta vom putea redeschide bazinul”, a spus Ioan Ghiță.

Suprinzator, sau nu, majoritatea conilierilor locali nu aveau habar ca, de mai bine de o săptămână, bazinul este inchis publicului. Singurul care stia de probleme a fost Dan Petrescu. ” E a nu stiu cata oara cand bazinul se inchide din motive tehnice, deși e in garantie… Păi să cheme dom` primar pe domnul Jubleanu și Drăghici, cei care s-au ocupat de acest bazin care putea fi facut cu banii de la Guvern așa cum au facut alti primari. Uite, cel de la Mioveni e modelul standard facut de Guvern si nu a avut problemele ăstuia al nostru care a tocat atatia bani ca așa au vrut unii mofturosi. Ăla de la Mioveni funcționează non stop, al nostru stă mai mult inchis”, a declarat consilierul Dan Petrescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend