Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Serghei Șoigu i-a cerut patriarhului Kirill să-l canonizeze pe un comandant militar rus

Publicat

in

​Biserica Ortodoxă Rusă a anunțat că analizează propunerea ministrului Apărării Serghei Șoigu de a-l canoniza pe comandantul Aleksandr Suvorov, unul dintre cei mai mari generali din istoria Rusiei, relatează TASS.

Patriarhul Kiril al Rusiei alaturi de ministrul apararii Serghei SoiguFoto: Evgeny Odinokov / Sputnik / Profimedia Images

Biserica condusă de patriarhul Kirill a anunțat că urmează să strângă materiale despre viața acestuia și informații despre prezența sau absența miracolelor pe care le-ar fi înfăpuit, „un criteriu obligatoriu pentru canonizare”, potrivit unui comunicat remis presei.

„Personalitatea marelui comandant, desigur, atrage atenția multor oameni, întrebarea a fost ridicată în mod repetat de diferite organizații publice și persoane individuale”, afirmă în comunicat starețul Mănăstirii Valaam, episcopul Pankrati.

„Chiar și Ministerul Apărării, personal ministrul Apărării, au apelat la noi cu această întrebare. Sfinția sa patriarhul [Kirill] i-a răspuns lui Serghei Kuzughetovici [Șoigu] că vom strânge materiale. Vom avea o mulțime de materiale, vom reveni asupra acestei probleme în detaliu”, a mai precizat episcopul.

Cine este comandantul pe care Serghei Șoigu îl vrea canonizat

Aleksandr Vasilievici Suvorov a fost al patrulea și ultimul Generalisim rus (fără a-l lua în considerare pe Iosif Stalin), un grad militar onorific care se acordă temporar, doar pe timp de război.

El este considerat unul dintre cei mai mari comandanți din istoria Rusiei și istoria modernă în general, fiind faimos pentru manualul său de tactică militară „Știința victoriei”.

Născut în Moscova în 1730, el a studiat istoria militară în perioada adolescenței și a intrat în Armata Imperială Rusă la vârsta de 17 ani. A participat la războaiele de expansiune ale Rusiei din a doua jumătate a secolului XVIII, printre care Războiul de Șapte Ani, Războaiele Revoluționare Franceze, Războiul Ruso-Turc din 1768-1774 și apoi din nou în cel dintre 1787 și 1792.

Mareșalul Aleksandr Suvorov (FOTO: Wikipedia)

Suvorov a obținut numeroase victorii pe câmpul de bătălie, unele dintre acestea zdrobitoare, fiind numit conte atât a Imperiului Rus cât și a Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană. Istoriografia rusă afirmă că acesta nu a pierdut nicio bătălie.

Un consilier apropiat al împărătsei Ecaterina cea Mare, el a fost tras pe linie moartă de succesorul acesteia, împăratul Pavel I, care a fost obligat apoi să îi redea comanda și să-l promoveze la gradul de mareșal la insistențele aliaților cu care Rusia lupta împotriva revoluționarilor francezi.

Aleksandr Suvorov a murit în data de 18 mai 1800 la vârsta de 69 de ani.

Urmărește ultimele evoluții din a 90-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Autoritatea americană a Concurenţei vrea să blocheze cumpărarea Activision Blizzard cu 69 de miliarde de dolari de către Microsoft

Publicat

in

De

Autoritatea americană a Concurenţei (FTC) a depus joi o plângere prin care blochează cumpărarea cu 69 de miliarde de dolari de către Microsoft a Activision Blizzard, – editorul unor jocuri video de succes precum Call of Duty, relatează AFP.

În cazul în care se finalizează operaţiunea, ”fabricantul Xbox va obţine controlul unor francize de prim-plan, ceea ce i-ar permite să dăuneze concurenţei în domeniul consolelor de jocuri de înaltă performanţă şi serviciilor de abonament, prin refuzarea sau degradarea accesului unor rivali la conţinuturile sale populare”, justifică într-un comunicat FTC, potrivit News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ambasadorul Peer Gebauer: Germania va contina să sprijine România cu hotărâre pe drumul către aderarea la Schengen

Publicat

in

De

Germania a susţinut cu tărie ca şi România să fie acceptată ca membru Schengen, îndeplineşte toate cerinţele şi este regretabil că, la Bruxelles, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne nu a luat o decizie pozitivă, a transmis, joi, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, potrivit Agerpres.

„Este regretabil că astăzi, la Bruxelles, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne nu a luat o decizie pozitivă cu privire la aderarea României la Schengen. România îndeplineşte în mod evident toate cerinţele şi merită să facă parte în sfârşit din spaţiul Schengen”, a scris Gebauer într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Germania a susţinut cu tărie ca şi România să fie acceptată ca membru Schengen şi va continua să sprijine România „cu hotărâre, în spirit de parteneriat, pe drumul său către aderarea la Schengen”, a subliniat Peer Gebauer.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend