Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Senatul a adoptat un proiect de lege prin care se plafonează preţurile la medicamente, dezinfectanţi şi materiale de protecţie

Publicat

in

Senatul a adoptat un proiect de lege prin care se plafonează preţurile la medicamente, dezinfectanţi şi materiale de protecţie. Adaosul comercial nu poate fi mai mare de 10% faţă de costul cerut de producător, anunță MEDIAFAX.

Preţurile la medicamente, dezinfectanţi şi echipamente de protecţie, precum măşti, mănuşi, salopete vor fi plafonate pe perioada stării de urgenţă şi cel mult 90 de zile de la încetarea acesteia, potrivit unui proiect de lege adoptat marți de senatori.

Citește și: Momente de groază la Spitalul din Suceava: ‘Era probabil mort, într-un sac negru, cu un telefon care suna lângă el’

Iniţiativa va ajunge pe masa Camerei Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Propunerea legislativă aparţine PSD şi prevede că la costul de producţie poate fi adăugat un adaos de cel mult 10% din preţul de vânzare al producătorului.

Social-democraţii propun sancţionarea de către Consiliului Concurenţei a nerespectării acestor măsuri cu amendă începând de la cinci milioane de lei.

Astfel, potrivit proiectului de lege adoptat azi de senatori, se plafonează preţul la dispozitivele medicale de protecţie, materiale sanitare, precum şi unele suplimente alimentare.

Totodată, senatorii vor și plafonarea preţului la medicamente dezinfectanţi, inclusiv alcool concentrat pentru mâini şi spaţii, salopetele de protecţie şi altă îmbrăcăminte şi încălţăminte de protecţie, ochelari şi viziere, mănuşi de siguranţă, huse pentru încălţăminte, măşti chirurgicale, FFP2, FFP3, respiratoare/ventilatoare de transport, medicamentele şi produsele medicale, lenjeria de pat şi alte tipuri de lenherie de utilitate pentru sistemul sanitar.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

În proiectul de lege este menţionat faptul că Ministerul Economiei va putea limita vânzarea produselor în afara României, în cazul lipsei de materiale pe piaţa internă.

Deputaţii vor avea, însă, decizia finală, urmând ca apoi legea să fie transmisă la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Gustavo şi-a prelungit contractul CS Universitatea Craiova

Publicat

in

De

Clubul Universitatea Craiova a anunţat, vineri, că fotbalistului brazilian Gustavo Di Mauro Vagenin i-a fost prelungit contractul cu trei ani.

„Brazilianul care a contribuit decisiv la câştigarea Cupei României a semnat prelungirea contractului cu Ştiinţa pentru încă trei ani”, a precizat clubul oltean.

Gustavo a revenit în martie la Craiova, când a semnat o înţelegere valabilă până la finalul actualului sezon.

El a mai fost legitimat la CSU Craiova în perioada iulie 2016 – iulie 2018, înainte de a pleca în China, la Liaoning FC.

Gustavo, 28 de ani, a mai jucat în carieră la Salernitana, Novara, Lecce şi Messina.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Medicul Olga Simionescu INTRĂ TARE în plin SCANDAL privind tratamentele pentru coronavirus: Cu hidroxiclorochină salvăm vieţi

Publicat

in

De

Medicul Olga Simionescu intră în plin scandal privind tratamentul optim pentru coronavirus. Prof. dr. Olga Simionescu spune că mulţi sunt împotriva hidroxiclorochinei, pentru că este ieftin. „Sunt pro Didier Raoult, medicaţia singură sau în combinaţie funcţionează în fazele asimptomatice şi uşoare de boală. Prescriem hidroxiclorochină zilnic în specialitatea noastră, îi salvăm”, spune ea, conform Mediafax.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

Prof. dr. Olga Simionescu, şeful Clinicii 1 Dermatologie a Spitalului Colentina, spune că un studiu publicat de prestigiosul „The Lancet” desfiinţează recent tratamentul cu hidroxiclorochină singur sau în combinaţie cu azitromicină (introdus de către celebrul Didier Raoult ca tratament COVID-19 până la găsirea vaccinului salvator).

96000 de pacienti intră în analiza autorilor din „The Lancet”. Prof. Simionescu atrage însă atenţia asupra hibelor din articol şi explică utilitatea acestui medicament din perspectiva clinicianului.

„Concluzia este că nu numai că nu au răspuns la tratament, dar, vai, au şi decedat după înghiţirea unui medicament pe care numai în specialitatea noastră îl prescriem în fiecare zi, pentru alte boli (îmi place să ştiu că nu omorâm oamenii care ni se adresează, ba chiar îi salvăm, it’s part of the job). Un pistol este aţintit asupra scaunului electric unde, rând pe rând, sunt aşezaţi susţinătorii medicamentului generic (ieftin, nu este legat la big money care urmează în vaccinuri) – hidroxiclorochină. Convinşi că funcționează în faze iniţiale şi medii de boală, aceşti susţinători ai hidroxiclorochinei (de fapt, sută la sută corelaţi politic peste ocean, iluminaţii şi oculta mondială, Scaraoţchi si Doamne iartă-mă alţii şi mai şi ?!), privesc terifiaţi la saliva care le curge în plescăituri ample unor nimeni care şed întotdeauna pe margine, în dorul chibiţării. Sunetul proletar din Mioriţa (bourii mioritici grobieni şi fără operă), dar şi revărsarea lor de urdoare, accelerează sângele nu numai în vinele autohtone (că nu pot să spun vintre), ci chiar la scară planetară”, spune medicul.

În continuare, prof.dr. Olga Simionescu spune că „OMS se sesizează şi retrage instant orice studiu pe clorochină, ca să nu răpună populaţia care a supravieţuit COVID (există viaţă după moarte!), bazându-se pe pedigree-ul lui The Lancet. Nu trec 9 zile şi OMS îşi ia vorba înapoi, fiind o organizaţie flexibilă şi atentă la nevoile stiinţifice ale lumii (!). Trei dintre autorii articolului se retrag din publicaţie şi solicită retragerea articolului, iar comunitatea internaţională asistă stupefiată la dezvăluirile care leagă publicaţia de o companie care deţine, se pare, inclusiv actori din filmele pentru adulţi, deci conectaţi diferit cu nevoile medicale ale omenirii (ca să spun mai pe şleau, sexul este şi el o nevoie). În Jurnalul meu de pandemie am fost pro Didier Raoult, fiindcă îmi plac publicaţiile lui superbe şi pertinente, cunosc medicaţia singură sau în combinaţie, cred ca funcţionează în fazele asimptomatice şi uşoare de boală COVID-19 şi am apreciat faptul că s-a aplicat in tratamentul SARS-Co-V2 la scară planetară. Nu-mi retrag convingerile”, mai spune Olga Simionescu.

Potrivit acesteia, trebuie spus că noua decizie OMS de a relua studiile pe Hidroxiclorochină se bazează pe voci autorizate din întreaga lume, „care au atras atenţia asupra hibelor din articol (două sunt îngrozitoare: nu selectează formele de boală si recrutarea pacienţilor este bizară, ca să nu spun dubioasă). Conducerea prestigiosului The Lancet se delimitează de lucrare şi o anchetă este acum în derulare”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend