Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Senatorul american John McCain: Țările europene caută cu disperare modalităţi de relaxare a sancţiunilor impuse Rusiei

Publicat

in

Ţările europene caută „cu disperare” mijloace de relaxare a sancţiunilor occidentale impuse Rusiei, a declarat senatorul american John McCain pentru agenţia rusă Sputnik, citată de Mediafax.

Statele membre ale Uniunii Europene, susține acesta, nu vor face niciodată front comun cu Statele Unite în domeniul sancţiunilor atât timp cât vor fi dependente de resursele energetice ruseşti.

Statele Unite, UE şi ţări din Europa de Vest au impus, în 2014, sancţiuni Moscovei ca urmare a conflictului din Ucraina.

Rusia a ripostat, impunând la rândul ei embargouri asupra unor produse alimentare, în special lactate, carne, fructe şi legume provenind din UE, Canada, Australia şi Norvegia.

Cancelarul german Angela Merkel speră însă în relansarea cooperării cu Rusia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Reîncepe scandalul pe pensii speciale în Parlament: USR acuză Guvernul că ascunde impactul bugetar

Publicat

in

Comisia de buget din Senat a ajuns la aviz pe proiectul Guvernului privind pensiile speciale, însă dezbaterea şi votul au fost amânate două săptămâni pentru că nu există impact bugetar, a acuzat USR. „Executivul nu vrea să recunoască, de fapt, că nu va elimina nicio pensie specială şi nu va face nicio reducere de cheltuieli cu acest proiect”, mai indică partidul.

Citeste mai mult

NATIONAL

Încălzirea globală: Milioane de persoane, ameninţate de potenţialele inundaţii cauzate de lacurile glaciare

Publicat

in

Inundaţiile masive cauzate de lacurile glaciare formate sau extinse ca urmare a schimbărilor climatice ameninţă cel puţin 15 milioane de persoane la nivel mondial, potrivit unui studiu publicat marţi în revista ştiinţifică Nature Communications, relatează AFP.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend