Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Senatorii americani fac presiuni asupra Facebook să ‘întrerupă imediat’ pilotul portofel Novi

Publicat

in

Cinci senatori au cerut închiderea imediată a noului portofel criptografic Facebook la câteva ore după lansarea acestuia în parteneriat cu Coinbase.

Senatorul sceptic cripto Elizabeth Warren a fost unul dintre cei cinci care i-au îndemnat pe CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, să „întrerupă imediat” proiectul. Într-o scrisoare trimisă lui Zuckerberg pe 19 octombrie, cei cinci senatori democrați au scris:

„Având în vedere amploarea scandalurilor din jurul companiei dvs., scriem pentru a ne exprima cea mai puternică opoziție față de efortul reînviat al Facebook de a lansa o criptomonedă și un portofel digital, acum denumite„ Diem ”și respectiv„ Novi ”.”

Diem este ambițiosul proiect stablecoin al Facebook, cunoscut anterior sub numele de Balanță , care a făcut obiectul unor analize grele și obstacole de reglementare de ani de zile, având ca rezultat o serie de parteneri cheie care au ieșit din afacere. Novi este portofelul criptografic al firmei, conceput pentru a deține simbolul Diem și alte stablecoins, conform cointelefgraph.com

Novi a lansat un pilot în SUA și Guatemala pe 19 octombrie, în parteneriat cu Coinbase, care va furniza servicii de custodie criptografică. Pilotul va permite utilizatorilor să achiziționeze, să trimită și să primească Paxos Dollars (USDP) prin contul lor Novi.

Pe 20 octombrie, CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, l -a felicitat pe co-creator și membru al consiliului de administrație al Diem David Marcus, adăugând că „este nevoie de multă perseverență pentru a ignora uratorii și a naviga ”.

Lovitura peste arc a venit de la biroul senatorului Brian Schatz și a fost co-semnată de Tina Smith, Richard Blumenthal, președintele comitetului bancar Sherrod Brown și Elizabeth Warren.

Aceștia au declarat că Facebook a luat în mod repetat decizii de afaceri conștiente pentru a continua cu „acțiuni care i-au afectat utilizatorii și societatea în general”, adăugând:

„Nu se poate avea încredere în Facebook pentru a gestiona un sistem de plăți sau o monedă digitală atunci când capacitatea sa existentă de a gestiona riscurile și de a păstra consumatorii în siguranță s-a dovedit a fi complet insuficientă.”

Într-o scrisoare a companiei care anunța pilotul, Marcus a declarat: „Ne propunem să migreze Novi către rețeaua de plăți Diem, odată ce va primi aprobarea de reglementare”.

Firma are ambiții mult mai înalte decât doar un portofel criptografic și o monedă stabilă în spațiul digital. Pe 17 octombrie, Facebook a dezvăluit planurile de a crea 10.000 de locuri de muncă cu înaltă calificare în UE în următorii cinci ani pentru a -și construi propriul metavers .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Deși a fost o ‘greșeală gravă’, distincția academică acordată de o universitate elvețiană lui Mussolini nu va fi revocată

Publicat

in

De

O distincție academică acordată de o universitate elvețiană fostului dictator italian Benito Mussolini nu va fi revocată, în ciuda faptului că a fost o „greșeală gravă”, a declarat o comisie care s-a ocupat de acest caz, anunță mediafax.

Universitatea din Lausanne (UNIL) l-a onorat pe liderul fascist în 1937 pentru că „a conceput și a realizat în patria sa o organizație socială …. care va lăsa o amprentă profundă în istorie”.

Universității i s-a cerut de mai multe ori să retragă această distincție controversată unui laureat care a fost un aliat al lui Adolf Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Un grup de experți însărcinat să examineze cazul a concluzionat că decizia de acordare a distincției „a constituit o greșeală gravă din partea autorităților academice și politice” de la acea vreme.

„Acest titlu constituie o legitimare a unui regim criminal și a ideologiei sale”, au afirmat aceștia într-un raport publicat vineri.

Grupul de experți nu a recomandat retragerea titlului, afirmând că aceasta ar da falsa impresie că decizia inițială de acordare a doctoratului ar putea fi „corectată astăzi”.

Universitatea a declarat că retragerea titlului ar putea să-i facă pe critici să creadă că vrea să șteargă trecutul.

„În loc să nege sau să șteargă acest episod, care face parte din istoria sa, conducerea UNIL dorește ca acesta să servească drept avertisment permanent”, se arată într-un comunicat citat sâmbătă de Reuters.

Mussolini, care a trăit în Elveția între 1902 și 1904, a fost executat de partizani în aprilie 1945.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Petra Kvitova a câştigat turneul de la Eastbourne: Este al 29-lea titlu din cariera sa

Publicat

in

De

Jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 31 WTA şi favorită 14, a câştigat, sâmbătă, turneul de categorie WTA 500 de la Eastbourne, anunță news.ro.

Kvitova a învins-o în finală pe letona Jelena Ostapenko, numărul 14 WTA şi cap de serie 8, scor 6-3, 6-2.

Ostapenko joacă sâmbătă şi finala de dublu, alături de sportiva ucraineană Liudmila Kichenok. Cele două sportive vor întâlni echipa Aleksandra Krunic/Magda Linette (Serbia/Polonia).

Pentru Kvitova este al 29-lea trofeu, primul din acest an.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend