Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Senator PNL urmărit penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

Avatar

Publicat

in

Liderul PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară este urmărit pentru de procurorii de la Parchetul General pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Ca urmare a acestui fapt el a provocat un accidende de circulație în noiembrie 2014.

Ar fi avut o concentrație de 1,4 g/l de alcool, aproape dublu față de concentrația începerii unui dosar penal.

Parchetul General a confirmat pentru Gazeta de Cluj că pe numele senatorului s-a început urmărirea penală ”in personam:”:

”Ca urmare a solicitării pe care ne-aţi adresat-o, prin e-mail, înregistrată la Biroul de informare şi relaţii publice, la data de 15 iunie 2015, sub numărul de mai sus, vă comunicăm faptul că faţă depersoana la care faceţi referire(n.r. Marius Petre Nicoară, senator PNL) s-a dispus efectuarea în continuare urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, arată reprezentanții PICJ într-un răspuns la solicitarea ziarului GAZETA DE CLUJ.

Statutul noului PNL prevede că o persoană îți pierde funcțiile din partid și cele pe care le deține în numele partidului

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/senator-pnl-urmarit-penal-pentru-conducere-sub-influen-a-bauturilor-alcoolice_959114.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Gheorghe Piperea răstoarnă ceea ce au transmis autoritățile: Obligația purtării măștii este, de fapt, o recomandare. Nu se pot aplica decât amenzi ilegale

Avatar

Publicat

in

De

Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut profesor de drept, răstoarnă ceea ce au transmis autoritățile la nivelul Bucureștiului.

Piperea explică, pe pagina de socializare, că obligația purtării măștii este, de fapt, o recomandare și că autoritățile nu au cadrul legislativ să impună o astfel de obligativitate.

Mai mult, Gheorghe Piperea susține că amenzile pe care le vor da oamenii legii în acest context sunt ilegale.

Obligația de a purta mască în aer liber nu este prevăzută nici în Legea 55, nici în Legea 136. Stabilirea unei astfel de obligații prin hotărâre de guvern sau alt act normativ inferior este interzisă de pricipiul ierarhiei actelor normative, dar și de art.53 din Constituție, conform căruia restricțiile de drepturi și libertăți nu pot fi impuse decât prin lege ca act juridic al parlamentului.

Textele din Legea 55 care stabileau contravenții pentru nepurtarea măștii sunt declarate neconstituționale de către CCR. În acest moment sunt virtual abrogate, pentru ca au trecut deja cele 45 de zile de suspendare a aplicabilității lor și nu au fost încă modificate pentru a fi puse de acord cu decizia CCR. Așadar, pentru fapta de a nu purta mască în aer liber nu se pot aplica decât amenzi ilegale, ușor de desființat în instanță, în procedura plângerii contravenționale.

Obligația purtării măștii este, de fapt, o recomandare.

De altfel, recomandarea cu adevărat rațională și cu potențial de eficiență este ca cei care au simptome să stea acasă.

Nu este așa de greu. Dintotdeauna, când oamenii au avut simptome de gripă sau alte boli contagioase au stat acasă ori s-au dus la medic. Nicidecum nu au ieșit pe stradă, nu au mers la școală sau la muncă, pentru că nu e nimeni atât de iresponsabil să se pună pe el/ea însu(ă)și și să îi pună pe ceilalți în pericol. Dimpotrivă, sunt puși în pericol ceilalți când cineva convins de la tv că masca sa îi protejează pe terți iese din casă știind că are simptome. Atunci, când garda este lăsată jos, suntem vulnerabili.

Așadar, purtați masca dacă credeți că sunteți asimptomatici, dar nu ieșiți în public cu masca pe figură când știți că sunteți bolnavi”, explică Gheorghe Piperea.

Vezi și

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

EXCLUSIV Firma mamei secretarului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Robert Turcescu își explică candidatura ciudată de la Brașov: Am intrat într-un conflict direct

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul Robert Turcescu arată că nu va mai candida la Constanța, acolo unde a obținut un mandat de deputat în anul 2016, ci la Brașov. Turcescu explică faptul că a intrat în conflict direct cu liderul PMP Constanța, Claudiu Palaz, pe care îl acuză de colaborare cu cei de la PSD, așa că a preferat să candideze în altă circumscripție, locul său la Constanța fiind luat de Elena Băsescu.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: Epidemia a fost ținută sub control până a intervenit politicul / VIDEO

”Cîteva necesare precizări:

Azi îmi voi depune candidatura pentru un mandat de deputat în circumscripția electorală Brașov. E o candidatură susținută de organizația județeană a PMP, iar acest aspect, după cum veți citi mai jos, e foarte important.

Așa cum știți, am fost vreme de patru ani deputat de Constanța, fiind unul dintre cei doi parlamentari PMP (al doilea a fost Traian Băsescu) care “s-a ales” închizînd mandatul, adică avînd suficiente voturi la scrutinul din 2016 astfel încît să intre direct, nu la redistribuire, pe un loc de deputat. Le mulțumesc încă o dată constănțenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o acum patru ani prin votul lor, activitatea mea parlamentară arată că de-a lungul anilor m-am straduit cu asupra de măsură să țin cont de angajamentele electorale făcute în campania din 2016.

N-am mai candidat si anul acesta la Constanța, desi multora li s-ar fi părut firesc, pentru că am intrat în conflict frontal și public cu președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz. Conflictul, altminteri de notorietate, a fost generat de pactul pe care Palaz l-a facut vreme de patru ani cu PSD la Constanța, pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Am fost și ramîn categoric impotriva oricarei asocieri cu PSD! E motivul pentru care, de-a lungul acestor patru ani, am intrat in conflict și cu alți colegi de partid care ar fi dorit o apropiere de PSD. Ca sa fie clar, atunci cind conduceam PMP Bucuresti, adică vreme de patru luni in 2016, după alegerile locale, am INTERZIS categoric orice colaborare cu PSD și cu Firea in Consiliul General al Capitalei! Ciprian Ciucu si Nicușor Dan cu care eram coleg de Opozitie la acea vreme in CGMB, pot depune mărturie. După schimbarea mea din funcția de președinte al PMP București cu Valeriu Steriu, s-a dat verde la această colaborare.

Da, stiu, sint o nucă tare, de obicei tac destul de mult, dar acum era și este cazul să vă aduc aminte cum au stat si cum stau lucrurile. Pentru ca mi se pare ca unii uită prea repede!

Revenind la Constanța, n-am mai avut, prin urmare, cum să candidez acolo cîtă vreme aceasta organizație continua să fie condusă de Claudiu Palaz. Ii urez succes Elenei Băsescu.

Toata activitatea mea parlamentara din ultimii patru ani a fost, dincolo de proiecte legislative, voturi in plen șamd., anti-PSD: am ieșit printre primii în PiațaVictoriei într-o vreme în care unii “viteji” așteptau cuminți “verde” de la partid, am avut o retorică agresiva la adresa lui Dragnea într-o vreme în care unii viteji il vedeau ca fiind băiat de treabă și m-am opus categoric moficarilor Legilor Justiției pe vremea cînd PMP încă era destul de.. derutat. Am fost cel care a propus stringerea de semnături pentru eliminarea pensiilor speciale. Am scris primul proiect de lege pentru înființarea Registrului Unic al Lucrarilor de Doctorat, ca încercare de limitare a producției de doctorate plagiate. Și multe altele. N-am chiulit de la lucrările Parlamentului, m-am achitat onorabil de sarcina de secretar al Comisiei de Invatamint si, cred eu, daca veti privi la felul in care am votat de-a lungul timpului, nu am de ce sa mă rușinez cu ceea ce am făcut în Camera Deputaților vreme de patru ani în care, aspect foarte important, PMP a fost in OPOZIȚIE!

Cîteva cuvinte despre alegerile locale recent incheiate și candidatura mea la Președinția CJ Dâmbovița. În august, în vreme ce eram în concediu, m-a rugat Eugen Toma sa preiau conducerea interimară a Organizației PMP Dâmbovița. Fostul președinte, Liliana Nițu, avea o problema de sănătate, nu putea face campanie. N-am vrut, știam ca e teren minat, că e județ roșu, pesedist, dar Eugen a insistat și, din dorința de a ajuta partidul, am acceptat. Exact la începutul campaniei, am ajuns la Dâmbovița. Cu o mînă de oameni am făcut o campanie muncită, am alergat, ne-am zbătut, n-a iesit așa cum ne-am fi așteptat, dar nici rușine nu ne-a fost cu felul în care am făcut acțiunile electorale. După afișarea rezultatelor, ele fiind sub media națională, mi-am depus mandatul de președinte interimar pe care-l avusesem vreme de TREI SĂPTĂMÂNI la conducerea acestei organizații. N-am fost demis, am demisionat dupa ce am încercat să fac în trei săptămâni ce n-au făcut alții în trei ani! E acolo, la Dâmbovița, un om extraordinar, Florin Grigorescu fără de care multe n-ar fi fost posibile. Revenind, chiar și în aceste condiții, am obținut la Dambovita aproape 7000 din voturile exprimate pentru președinția Consiliului Județean! Le mulțumesc tuturor pentru încredere.

Pentru alegerile din 6 decembrie voi deschide lista pentru Camera Deputaților la Brașov. Aud niște neica nimeni că, vai, Turcescu nu e din Brașov, ce caută el sa candideze aici?!

Pe linga faptul ca eu cred ca omul sfințește locul și că nu locul sfințește omul, mi se pare că e o mare ipocrizie să aplauzi în 2020 alegerea neamțului Fritz la Timișoara și a franțuzoaicei Clotilde la Sectorul 1, dar să strîmbi din nas cînd vine un candidat născut la Pitești să candideze la Brașov! Sau trebuia sa fiu belgian ori olandez pentru a satisface pretentiile unor asemenea ipocriți? Ma iertați, sînt român si candidez la Brasov pentru un mandat de deputat in Parlamentul României!

Am vrut să fac toate aceste precizări înainte de a-mi depune candidatura, pentru a marca inceperea unui drum nou, a unei campanii noi, la finalul cărora sper ca judetul Brașov să aibă reprezentare PMP în Parlamentul țării. Pentru că, dincolo de cîrcotelile unora sau altora, acest partid, Mișcarea Populară, ramîne una dintre puținele redute conservatoare din politica românească. Si vin vremuri în care familia, credința și națiunea vor fi la mare căutare!

Cu Dumnezeu înainte și va fi bine!”, scrie Robert Turcescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend