Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

INFO IMOBILIAR

Semne bune anul 2015 are !  Valoarea si numarul tranzacţiilor imobiliare a crescut semnuificativ in 2014

Publicat

in

Alături de regiunea Bucureşti, inclusiv Ilfov si Timiş, Argesul rămâne în topul naţional al tranzacţiilor imobiliare. Aproape 30.000 de asemenea operaţiuni au fost înregistrate până în luna noiembrie a acestui an în judetul nostru. După primele zece luni ale acestui an au fost înregistrate, la nivel naţional, aproximativ 700.000 de tranzacţii imobiliare, cu 16.743 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În octombrie 2014 au fost tranzacţionate 75.096 imobile în toată ţara, cu 7.973 mai multe faţă de luna precedentă. Comparativ cu luna octombrie 2013, numărul tranzacţiilor a crescut cu peste 300.

Argesul ocupa ocupă locul 5 în acest top naţional, atât după primele zece luni ale anului, cât şi în cursul lunii octombrie.
Cele mai multe tranzacţii imobiliare au fost înregistrate în perioada ianuarie-octombrie 2014 în Bucureşti – 54.641, Ilfov – 42.103 şi Timiş – 34.968. În octombrie 2014, cele mai multe tranzacţii imobiliare au fost încheiate în Bucureşti – 7.467, Ilfov – 4.963 şi Timiș – 3.301.
Numărul ipotecilor şi al privilegiilor înscrise în cartea funciară la nivel naţional în octombrie 2014 a fost de 15.168, în creștere atât faţă de luna precedentă (12.364), cât și faţă de luna octombrie a anului trecut (12.153). În perioada ianuarie-octombrie 2014, s-au înregistrat, la nivel naţional, aproximativ 5 milioane de operaţiuni de cadastru şi publicitate imobiliară, în creştere cu peste 800.000 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.
Cele mai multe operaţiuni de cadastru şi publicitate imobiliară au fost înregistrate în perioada ianuarie-octombrie 2014 în Bucureşti – 309.916, Timiş – 258.894 şi Cluj – 235.945.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Aspecte esențiale pentru alegerea canapelei potrivite

Publicat

in

De

Indiferent că vorbim despre schimbări mici sau mari în viața noastră, alegerile pe care le facem trebuie să fie calculate și întotdeauna potrivite nevoilor noastre și stilului de viață pe care îl avem. Poate fi considerat un detaliu minor, dar pentru mulți alegerea unei canapele potrivite este un proces complex ce poate însuma chiar și câteva luni de căutări.

Tocmai pentru că este un proces ce poate da dureri de cap, iar timpul nu este la îndemâna oricui, am atins câteva puncte importante de care să ții cont în momentul în care realizezi că ai nevoie de o canapea sau atunci când mutatul în casă nouă cere de la sine o achiziție pe măsură.

Bugetul canapelei

Dacă nu ai un buget limitat, poți sări peste acest punct, dar stabilirea unui buget estimativ îți va putea facilita întregul proces. În plus, atunci când vei hotărî să aloci o sumă mare pentru o nouă canapea sau pentru canapea colțar (coltar extensibil), cu siguranță vei vrea să știi la ce alte aspecte să fii atent înainte de achiziție.

Tipul și stilul canapelei

În funcție de spațiul în care ai nevoie de o canapea, dar și de utilitatea acesteia, va trebui să pui în balanță mai multe aspecte. Vei avea nevoie de un pat în plus, poate atunci când ai vizitatori? În acest caz, ar fi indicat să te îndrepți către o canapea extensibilă cu 3 locuri sau chiar către un colțar. Dacă ești adeptul unui stil modern și îți dorești o canapea living cu o culoare stridentă, care să fie punctul central al încăperii, varianta extensibilă nu este neapărat pentru tine.

Stilul canapelei este legat în primul rând de restul mobilierului din încăpere, așa că dacă visezi la o canapea în stil Chesterfield acordă puțină atenție elementelor din jur, mai ales pentru că emană lux, bogăție și nu se va demoda niciodată.

Sunt importante brațele, picioarele și spătarul?

Dacă până acum erai atent doar la culoarea, materialul și aspectul general al unei canapele, ținem să îți amintim că unele dintre cele mai importante elemente ale acesteia sunt picioarele, brațele și spătarul. Spătarul este cel care oferă un plus de confort, iar brațele și picioarele canapelei pot facilita sau îngreuna integrarea acesteia într-un spațiu. Pot fi metalice sau de lemn, iar unele canapele au picioare glisante, pentru a fi mai ușor de manevrat.

Dă-ți timp de gândire și fă cea mai inspirată alegere atunci când vine vorba de mobilierul casei tale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

S-A DAT LEGE! Toate școlile și spitalele din Argeș construite înainte de 1978 vor trebui evaluate din punct de vedere al riscului seismic

Publicat

in

De

Până în vara anului 2024, toate creșele, grădinițele, școlile, dar și spitalele ori policlinicile construite înainte de 1978 vor trebui expertizate tehnic, pentru încadrarea lor într-o clasă de risc seismic și stabilirea măsurilor ce trebuie luate pentru reducerea riscului seismic, potrivit unei legi publicate în Monitorul Oficial chiar azi. Interesant e că legea a fost oficializată, saptamana trecuta, chiar în ziua în care se împlinesc 45 de ani de la cutremurul din 1977, ce a dus la moartea a peste 1.500 de persoane.

Legea 37/2022, apărută vineri 4 martie 2022, în Monitorul Oficial 216 și care se va aplica de de astăzi, stabilește, de fapt, modificarea OG 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente.

Astfel, potrivit noii legi, toate construcțiile cu destinația de unități sau instituții de învățământ (creșe, grădinițe, școli, licee, universități) sau cu destinația de spital, policlinică sau dispensar policlinic contruite înainte de 1978 vor trebui expertizate tehnic, în vederea încadrării acestora în clasă de risc seismic și a fundamentării măsurilor de intervenție”. Sunt luate în calcul doar clădirile aparținând instituțiilor publice.

Expertizarea se va face la solicitarea șefilor fiecăreia dintre aceste instituții, de către experți tehnici atestați. Aceștia din urmă vor verifica rezistența mecanică și stabilitatea clădirilor. Expertizarea tehnică a acestor clădiri va trebui să demareze până, cel mai târziu, la data de 1 ianuarie 2023.

Apoi, expertizele tehnice în vederea încadrării acestor clădiri în clasă de risc seismic vor trebui finalizate până la data de 1 iunie 2024.

Fondurile necesare finanțării cheltuielilor legate de expertizarea tehnică, proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție la construcțiile amintite vor proveni din bugetul de stat sau din bugetele locale.

Conducătorii instituțiilor publice ce administrează școli sau spitale vor putea fi sancționați cu amenzi de până la 10.000 de lei pentru nerespectarea termenelor amintite, respectiv cel de începere și cel de finalizare a evaluării clădirilor din punct de vedere al riscului seismic.

Apropo de evaluarea și consolidarea clădirilor cu risc seismic, în ianuarie a părut un proiect de lege ce va permite ca imobilele cu risc seismic ridicat deținute de persoane fizice ori firme să fie consolidate cu bani de la stat. Proiectul e la începutul parcursului legislativ, așadar va mai dura până să se aplice efectiv măsura.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend