Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Semnal editorial › Alex DoppelgängerAndrei Gamarţ: Cum se face un Univers?

Publicat

in

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

Source Article from http://revistablogurilor.ro/semnal-editorial-alex-doppelgangerandrei-gamart-cum-se-face-un-univers/

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ziua UE împotriva Traficului de Persoane: Cele mai multe victime provin din România

Publicat

in

De

În Uniunea Europeană, cele mai multe victime ale traficului de persoane (74%) provin din România. Grupul de Experți pentru Acțiunea împotriva Traficului de Persoane (GRETA) al Consiliului Europei a cerut luni, de Ziua UE împotriva Traficului de Persoane, ca statele membre să adopte metode prin care să combată și traficul facilitat de noile tehnologii, notează Basilica.ro.

Principalul scop al traficului este exploatarea sexuală, iar un sfert din victime sunt minore. Numai 0,2-0,4% reușesc să scape.

Cauzele sunt lipsa de informare publică, destrămarea familiilor și ideoogia, care a instituit o separație artificială între industria exploatării sexuale (videochat, producție de materiale pornografice, bordeluri) și traficul de persoane.

Ce face Patriarhia

Părintele Ciprian Ioniță, Consilier la Sectorul social-filantropic al Administrației Patriarhale, a participat luni, de Ziua UE împotriva Traficului de Persoane, la o dezbatere online inițiată de Deputatul Oana-Silvia Țoiu, Președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

Au mai participat Florica Cherecheș, Președinta Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), Maximilian Nicolae, Directorul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Horia Tomescu, Viceprimarul Bucureștilor, Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii, reprezentanți ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și ai societății civile.

Participanții au discutat inițiative și reforme pentru diminuarea fenomenului traficului de persoane din România.

1. Campanii publice de informare

Anul trecut, Patriarhia Română a semnat un parteneriat cu Ministerul de Interne (prin ANITP) și Primăria Capitalei, pentru dezvoltarea de acțiuni comune de prevenire a traficului de persoane. În cadrul acestei colaborări sunt pregătite campanii publice de informare.

2. Materiale de prevenție pentru parohii

O altă acțiune la nivel național a Patriarhiei Române este crearea, în parteneriat cu organizația International Justice Mission, de materiale de informare preventivă adresate preoților parohi și credincioșilor.

„Suntem aproape de finalizarea materialelor pentru parohii”, a declarat Părintele Consilier Ciprian Ioniță.

„După finalizare, ele vor fi supuse aprobării forurilor bisericești superioare și apoi trimise parohiilor din țară. Oamenii au nevoie să înțeleagă cum sunt abordate victimele, pentru a identifica riscurile înainte ca cei din jur să cadă victimă fenomenului de trafic de persoane”, a adăugat părintele.

Ce putem face ca persoane sau ca asociații?

Să ne informăm și să vorbim despre fenomen.

Să distribuim informații pe rețelele de socializare online.

Să discutăm cu adolescenții și să fim atenți la ce li se întâmplă. Ei trebuie să învețe să recunoască metoda de recrutare preferată a traficanților, metoda Loverboy: un băiat mai mare și din afara cercului de prieteni alege o fată vulnerabilă emoțional, o face să se îndrăgostească de el, apoi, sub pretextul că vrea să călătorească împreună, o vinde; sau o obligă, prin șantaj sau amenințări, să se prostitueze.

Să ne schimbăm atitudinea față de relațiile intime și să ne educăm copiii pentru păstrarea fecioriei până la căsătorie.

Să înțelegem că toate femeile care își vând trupul sunt victime, iar prostituția nu trebuie să fie liberalizată ca orice altă „profesie”. Astfel, abordarea de a-i penaliza pe cei care solicită servicii sexuale s-a dovedit de succes în Țările Nordice în combaterea flagelului.

Să formăm categoriile profesionale care se pot întâlni cel mai des cu persoane traficate, pentru a învățat să identifice victimele: lucrătorii din transporturi, lucrătorii vamali, polițiștii, medicii și preoții.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Financial Times: Criza energetică din China, efect în lanț în SUA și Europa

Publicat

in

De

Criza energetică din China riscă să perturbe pe termen lung lanţurile de aprovizionare, cumpărătorii din Europa şi Statele Unite fiind nevoiţi să aştepte mai mult mărfurile din cauza reducerii producţiei de către fabricile chineze, relatează Financial Times.

Proprietarilor de fabrici din China şi clienţilor lor din întreaga lume li s-a spus să se pregătească ca întreruperea alimentării cu energie electrică să devină o parte a vieţii, în condiţiile în care preşedintele Xi Jinping vrea să reducă dependenţa celei de-a doua mari economii a lumii de cărbune, informează News.ro.

Lipsa carburanţilor a redus electricitatea furnizată gospodăriilor din nord-estul Chinei şi a provocat întreruperi ale activităţilor la fabricile din toată ţara.

Cererea de energie creşte însă în continuare, pe fondul cererii record pentru exporturile chineze, iar problemele vor fi agravate de perspectiva temperaturilor scăzute în timpul iernii.

În pofida valului de intervenţii ale guvernului condus de premierul Li Keqiang, producătorii chinezi şi multinaţionalele au fost îndemnate să sporească eficienţa energetică în fabricile lor şi să accelereze investiţiile în energie regenerabilă.

Trueanalog Strictly OEM, o fabrică care produce difuzoare lângă Guangzhou, este emblematică pentru criza care deja loveşte exportatorii din cauza întreruperilor frecvente ale furnizării de electricitate.

Proprietarul Philip Richardson a spus că compania sa se află într-o permanentă cursă de recuperare. ”Este efectul domino atunci când tăiaţi energia electrică: afectează direct adezivul folosit în linia de producţie, trebuie să resetăm, elimină 20-30% din productivitate din zi. . . Este într-adevăr o bătaie de cap “, a spus el.

Will Jones, directorul operaţional al British Home Enhancement Trade Association, a declarat că o treime dintre membrii săi din sectorul bricolajului şi grădinăritului au raportat că furnizorii şi-au extins termenele de livrare.

Efectul, a spus Jones, a fost o presiune inflaţionistă suplimentară şi o gamă mai largă de produse care lipsesc.

”Acest lucru are un impact asupra unei situaţii deja foarte dificile pentru furnizorii cu constrângeri legate de disponibilitatea spaţiului pe navele portcontainere şi costuri în spirală”, a spus Jones.

Guvernul chinez a adoptat o abordare pragmatică pe termen scurt pentru a aborda deficitul de energie, revenind la combustibili mai poluanţi, în pofida promisiunilor sale pe termen lung de a reduce utilziarea cărbunelui.

În ultima săptămână, guvernul a ordonat extinderea rapidă a minelor de cărbune. De asemenea, a decretat reforme radicale ale pieţei, obligând toţi generatorii de energie pe cărbune să vândă pe piaţa angro, permiţând creşterea preţurilor la electricitate cu până la 20% şi ridicând plafoanele de preţ pentru unii mari utilizatori.

Reformarea pieţei este un ”pas uriaş” spre liberalizarea sectorului energetic, a declarat David Fishman, analist energetic la Grupul Lantau.

Cu toate acestea, nu se preconizează că acţiunile guvernului vor pune capăt imediat întreruperilor alimentării cu energie electrică. Pe lângă tensiunile din sectorul imobiliar, lipsurile au adăugat o doză mare de incertitudine privind creşterea economiei chineze în trimestrul al treilea.

Comparativ cuexpansiunea puternică de 7,9% în al doilea trimestru, prognozele economiştilor chestionaţi de Bloomberg variază de la un maxim de 5,8% la un minim de 4,5%.

Multe dintre companii au fost cu adevărat surprinse de intensitatea ”penuriei ” de electricitate, a declarat Thomas Luedi expert în energie  la firma de consultanţă Bain în Shanghai.

Luedi a adăugat că creşterea preţului energiei i-ar obliga rapid pe unii producători să reducă producţia.

“Producătorii ineficienţi s-ar putea prăbuşi”, a spus el, dând ca exemplu producătorii siderurgici la scară mai mică.

În Guangdong, cel mai mare centru de producţie din China, oficiali de rang înalţi au declarat că aproape 150.000 de companii au fost afectate luna trecută de lipsa de energiei.

Oficialii din Guangdong au avertizat în privat că raţionalizările vor persista probabil. De asemenea, au încurajat companiile să îşi folosească propria producţie de energie electrică, ceea ce înseamnă probabil o utilizare şi mai mare a motorinei pentru producerea de energie electrică.

O mulţime de companii se vor întoarce în aceste condiţii la utilizarea de generatoare, dintre care unele sunt ilegale.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend