Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Semnal de alarmă tras de Federația Neguvernamentală Antidrog: România în derivă – bullying, abandon școlar, consumul de droguri!

Publicat

in

Federația Neguvernamentală Antidrog privește cu multă ingrijorare explozia fenomenului de bullying în şcoli și apreciem că este o situație extrem de gravă, deasemenea, doar în ultimele 3 luni vedem o multiplicare a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor ceea ce ar trebui să ingijoreze atât Guvernul, ministerele, administrația publică locală cu responsabilități in domeniu și să ia măsuri urgente nu doar să se lamenteze.

Ultimul Raport al Agenției Naționale Antidrog 2019, arată o prevalență la consumul droguri (toate tipurile) de 16.7 % în răndul tinerilor 14-35 ani, ceea ce interpretat in cifre nete reprezintă peste 850.000 tineri consumatori ocazionali de droguri. În general fenomenul de bulling, tentativele de suicid sau abandonul școlar, dar fără a fi o regulă universal valabilă are legătură cu consumul de droguri și alcool.

Federația Neguvernamentală Antidrog, încă din iunie 2020 a avertizat Guvernul României asupra inerenței creșterii fenomenului de bullying, abandon școlar, creșterea consumului de droguri dacă nu sunt gândite și implementate politici publice de prevenire, informare, educație civică, responsabilitate în comunitate. Din păcate toate semnalele noastre au fost ignorate și rezultatele se văd astăzi.

Agenția Națională Antidrog și Ministerul Afacerilor Interne nu reusesc din luna iulie 2020, data la care Comisia Europeană a elaborat Strategia Europeană Antidrog 2021 – 2025, să elaboreze și să adopte Strategia Națională Antidrog, Planul de Actiune, Programul de Interes Național 2021-2025. Suntem în ianuarie 2022 și documentele strategice încă se află prin sertarele ministerelor avizatoare. Asta este în mod real preocuparea statului față de tineri. Toate politicile naționale antidrog sunt blocate tocmai de cei ce ar trebui să le elaboreze, implementeze și să monitorizeze. În acest context societatea, mass media nu ar trebui să se mire că România are creșteri alarmante pe toate segmentele enunțate mai sus. Guvernele ce au gestionat România în perioada martie 2020 – ianarie 2022, nu au avut ca și preocupare posibilitatea creșterii fenomenului de bullying, abandon școlar, consumul de droguri în randul tinerilor, iar acum nu fac altceva în afară de a se arăta ingrijorate și în continuare fac doar întâlniri repetate fără programe concrete, se spune în comunicatul semnat de președintele organizației, Gigel Lazăr.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Irina Begu a fost eliminată la dublu, în turul doi la Roland Garos, dar îşi continuă parcursul la simplu în turul trei

Publicat

in

De

Irina Begu şi partenera ei de dublu, Camila Osorio din Columbia, au fost eliminate, vineri, în turul doi al probei de dublu de la Roland Garros, conform news.ro.

Cele două sportive au fost eliminate de echipa franceză Caroline Garcia/Kristina Mladenovici, beneficiara unui wild card, scor 6-0, 6-4, într-o oră şi opt minute.

Premiul pentru participarea în turul doi la dublu este de 130 de puncte şi 23.920 de euro.

Irina Begu este calificată la simplu în turul trei, fază în care o va întâlni pe Leolia Jeanjean din Franţa, locul 227 WTA.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

La 40 de ani, Zlatan Ibrahimovic vrea să-şi continue cariera la AC Milan

Publicat

in

De

Zlatan Ibrahimovic, care este la final de contract şi nu mai poate juca până la începutul anului 2023 după ce s-a operat la genunchiul stâng în această săptămână, vrea să-şi continue cariera, a declarat vineri directorul sportiv al clubului italian de fotbal AC Milan, Paulo Maldini, citat de AFP și de Agerpres.

„Din câte am înţeles, intenţia lui este să continue”, a subliniat oficialul rossonero într-un interviu pentru La Gazzetta dello Sport, la două zile după operaţia suferită de atacantul suedez în vârstă de 40 de ani.

„Am convenit să ne întâlnim peste două săptămâni. Nu văd nicio problemă în a ajunge la un acord. Cu siguranţă nu se simte în largul său jucând atât de puţin. Vom vedea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni”, a spus Maldini.

Ibrahimovic a fost operat la genunchiul stâng şi va lipsi între „şapte şi opt luni”, a anunţat miercuri AC Milan. Intervenţia a permis „reconstrucţia ligamentului încrucişat anterior, cu întărire laterală şi reparare a meniscului”.

Dacă fotbalistul, revenit la AC Milan în ianuarie 2020, va decide să-şi continue cariera, înseamnă că el nu va reveni pe gazon decât la începutul lui 2023.

Atacantul a fost deja operat la genunchiul stâng în iunie 2021, ceea ce l-a făcut indisponibil EURO 2020 cu naţionala Suediei şi a perturbat debutul său de sezon. El a avut probleme şi cu tendoanele lui Ahile în actuala stagiune, ratând numeroase meciuri.

Ibrahimovic a afirmat joi că nu a putut ”dormi aproape şase luni” din cauza durerilor la genunchiul stâng. „Genunchi umflat timp de şase luni… Am făcut peste 20 de injecţii în şase luni. Am luat medicamente împotriva durerii în fiecare zi timp de şase luni. Aproape că nu am dormit timp de şase luni din cauza durerii. Nu am suferit niciodată mai mult, atât pe teren, cât şi în afară”, a dezvăluit suedezul.

În interviul pentru La Gazzetta dello Sport, Maldini a confirmat că Milan încearcă să-l transfere pe atacantul belgian al lui Liverpool, Divock Origi, 27 de ani, pentru a-i susţine pe Olivier Giroud, Rafael Leao şi Ante Rebic în compartimentul ofensiv.

Milan nu are acum „disponibilitatea economică” pentru a face transferuri mari, a precizat însă Maldini, în timp ce o vânzare a clubului pare să prindă contur, poate către fondul american RedBird, favorit conform presei italiene.

„Îmi place să fiu un fel de garanţie pentru Milan. Dar nu sunt omul potrivit pentru a mă înscrie într-un proiect nereuşit. Nu aş putea s-o fac niciodată”, a observat Maldini, el însuşi la final de contract.

Maldini a profitat de ocazie pentru ca să atace conducerea clubului, regretând că nu a avut discuţii cu privire la continuarea proiectului. „Realitatea este că proprietarul (fondul Elliott – n. r.) nu a stat să discute cu noi şi asta nu e în regulă”, a spus cel care a avut o mare contribuţie la câştigarea campionatului de către Milan după o pauză de unsprezece ani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend