Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SEMNAL de ALARMĂ: AFP anunță că Europa e continentul cel mai AFECTAT de epidemia de coronavirus

Avatar

Publicat

in

Coronavirusul lovește fără milă în Europa. Experții spun că suntem de departe cel mai afectat continent atunci când vine vorba e coronavirus. Peste 750.000 de cazuri de coronavirus se înregistrează oficial în Europa, adică mai mult de jumătate din numărul îmbolnăvirilor raportate pe plan mondial, conform unui bilanţ întocmit de Agenţia France-Presse, conform Mediafax.

Citește și: O patroană de hotel transformat în locație de CARANTINĂ a izbucnit la adresa românilor: Colegii mei îndură injurii

Cel puţin 750.276 de cazuri de coronavirus se înregistrează în Europa, inclusiv 58.627 de decese, astfel că acest continent este cel mai afectat de pandemie, informează Agenţia France-Presse (AFP) şi cotidianul Le Figaro.

În total, la nivel mondial au fost raportate 1.438.291 de cazuri de Covid-19 şi 82.726 de decese.

În Europa, cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Spania, 146.690. În Italia sunt 135.586 de cazuri, în Franţa 109.069, iar în Germania 103.328.

Cele mai multe decese din Europa sunt în Italia, 17.127. În Spania sunt 14.555 de decese, în Franţa 10 328, iar în Germania 1.861.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Vlad Voiculescu TARE ÎN CARNE VIE: anunță SCHIMBĂRI la CNAS, Agenția Națională Medicamentului

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, miercuri, că se vor face schimbări în această instituţie, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, precum şi la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

“Vor fi schimbări. Există schimbări la Agenţia Naţională a Medicamentului, va fi o schimbare la CNAS. Din Ministerul Sănătăţii, secretarii de stat, din câte am înţeles, de la partidele din coaliţie unul singur îşi va continua mandatul început în Guvernul trecut. De asemenea, în alte instituţii ale statului care ţin de domeniul medical vor exista schimbări”, a declarat Voiculescu, conform Agerpres.

Citește și: FOTO Testările psihologice din Poliție, O GLUMĂ: Un polițist din IPJ Vaslui s-a fotogafiat în lenjerie de damă

El a afirmat că Alianţa USR PLUS va numi trei secretari de stat la Ministerul Sănătăţii.

“Odată cu formarea coaliţiei, există un raport între secretarii de stat”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, vor fi trei secretari de stat de la USR PLUS, doi de la PNL şi unul de la UDMR.

“Nu este atributul meu să schimb secretarii de stat care au fost din partea PNL din fostul Guvern. Veţi vedea, cred că astăzi, cele trei numiri din partea USR PLUS. În doar una dintre acest numiri este cineva care a activat în cele două partide USR şi PLUS, ceilalţi sunt ceea ce am putea numi tehnocraţi specialişti care s-au alăturat şi ocupă o demnitate publică pentru că sunt cel mai bine pregătiţi pentru aceasta. În privinţa celorlalţi, (…) atributul celor două partide, PNL şi UDMR, sigur că am şi eu un cuvânt de spus. Mai degrabă, asupra atribuţiilor şi asupra eligibilităţii unui anumit membru. Deci, nu eu voi schimba ceilalţi secretari de stat şi, mai degrabă, aştept numirile din partea celor două partide”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coreea de Nord aplică pedepse aspre celor care accesează presa străină sau vorbesc în dialect sud-coreean

Avatar

Publicat

in

De

Coreea de Nord aplică amenzi mari sau pedepse cu închisoarea celor prinşi că accesează materiale de divertisment din Coreea de Sud sau imită modul de a vorbi al sud-coreenilor, semnalează Reuters miercuri, potrivit AGERPRES.

La sfârşitul anului trecut, Phenianul a adoptat o lege privind “gândirea anti-reacţionară”, iar săptămâna aceasta au apărut detalii despre noul act normativ în Daily NK, un site de internet din Seul care preia surse din Coreea de Nord.

Legea prevede amenzi pentru părinţii copiilor care încalcă interdicţii. Cei prinşi cu presă din Coreea de Sud pot fi închişi până la 15 ani în lagăre. Sunt pedepsite producţia şi distribuţia de materiale pornografice, utilizarea televizoarelor, radiourilor, computerelor, telefoanelor mobile străine şi a altor dispozitive electronice neînregistrate.

Revista Rimjin-gang, publicată în Japonia şi dispunând de asemenea de surse nord-coreene, a scris luna aceasta că noua lege interzice şi vorbirea sau scrierea în stil sud-coreean. Citând presupuse remarci scrise ale liderului Coreei de Nord, Kim Jong Un, publicaţia arată că acesta a criticat folosirea uzuală în Coreea de Sud a unor termeni cum ar fi “oppa” (frate mai mare) sau “dong-saeng” (soră mai mică) pentru adresarea către persoane cu care vorbitorul nu este înrudit.

Citește și: Comisia Europeană a decis: Vaccinarea rămâne voluntară şi nu vor fi limitări de drepturi pentru cei care o refuză

Reuters nu a reuşit să verifice independent aceste ştiri.

Daily NK mai susţine că oricine este prins că importă materiale interzise din Coreea de Sud este pasibil de închisoare pe viaţă, iar cei care importă volume mari de conţinut din Statele Unite sau din Japonia pot fi condamnaţi la moarte.

Noua lege pare să înăsprească pedepsele şi restricţiile, apreciază Sokeel Park, reprezentant al mişcării de sprijin pentru transfugi Libertate în Coreea de Nord. El crede că accentul pe materialele sud-coreene subliniază îngrijorarea guvernului de la Phenian faţă de influenţa insidioasă a Coreei de Sud, democratică şi mai bogată decât Nordul. “Totul vine în sprijinul acestei foarte vechi sensibilităţi faţă de derutarea şi desprinderea, în special a tinerilor, de glorioasa revoluţie socialistă prin distragerea cu ajutorul acestei influenţe foarte atrăgătoare, dar corupte”.

Tae Yong-ho, primul transfug nord-coreean ales în parlamentul de la Seul, consideră că accesul limitat, dar în creştere la informaţii, inclusiv prin traficul de frontieră cu China, a produs schimbări subtile în Coreea de Nord, unde este permisă numai presa de stat, care se concentrează asupra creşterii prestigiului lui Kim. “Ziua, poporul strigă ‘trăiască Kim Jong Un!’, dar noaptea toţi se uită la drame şi filme sud-coreene”, a declarat Tae într-un interviu la conferinţa Reuters Next din 11 ianuarie.

Kim a promis la recentul congres al partidului comunist nord-coreean că se vor extinde reţelele wireless, limitate din exterior, şi va creşte calitatea emisiunilor de televiziune şi radio, pentru a oferi servicii mai bune publicului. “Este necesară readaptarea sistemelor de transmitere prin cablu şi a emisiunilor de televiziune, să se aducă tehnologia respectivă la un nivel mai ridicat şi să se asigure toate condiţiile pentru ca toţi, în toată ţara, de la oraşe până la satele de munte îndepărtate să se bucure de o viaţă culturală şi emoţională mai bună”, a spus conducătorul Coreei de Nord.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend