Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șeful statului major francez confirmă discuții între armatele Franței și Rusiei

Publicat

in

Armatele franceză și rusă discută de mai multe luni în încercarea de a-și apropia pozițiile în marile crize mondiale și pentru a evita incidente în operațiuni, a afirmat miercuri generalul François Lecointre, șeful statului major francez, citat de AFP.

Această prudentă demarare a dialogului, angajată la nivelul de state majore și de informații militare, concretizează voința exprimată în urmă cu câteva luni de președintele francez Emmanuel Macron de a „regândi legăturile noastre cu Rusia” deoarece „a împinge Rusia departe de Europa este o greșeală profundă”.

„Dorința este de a putea, pe teatrele unde suntem angajați împreună, discuta între militari de maniera de a menține la cel mai redus nivel posibil crizele pe care încercăm să le detensionăm și să evităm confruntări care ar fi nefericite atât pentru ei cât și pentru noi”, a explicat generalul Lecointre într-o întâlnire cu Asociația ziariștilor pe apărare (AJD).

Dar dacă acest lucru începe „nu ne sărutăm pe gură, nu e dorința nici unei părți nici a celeilalte”, a subliniat el.

„Am putea avea în vedere posibilități de pregătiri operaționale comune”, a continuat el. Dar „nu suntem încă acolo, suntem pur și simplu la un nivel prospectiv”.

Generalul Lecointre a precizat că a discutat chiar el „în urmă cu câteva luni”, telefonic, cu omologul său rus Valeri Gherasimov, adăugând că cele două state majore dispun acum de o „linie directă”.

Criza din Republica Centrafricană constituie primul test al acestei apropieri, a adăugat el. „Am cerut să facem din cazul precis al Republicii Centrafricane laboratorul punerii la încercare a bunăvoinței afișate de Rusia de a fi un partener în rezolvarea crizelor, și nu doar cineva care dorește să folosească aceste crize în scopuri de destabilizare”, a explicat generalul.

„Aștept să putem măsura real gradul de bunăvoință al camarazilor noștri ruși. La acest stadiu, acest lucru rămâne, în ciuda a toate, destul de dificil de perceput”, a menționat acesta.

„Ce mă interesează este să fim capabili să discutăm cu rușii. (…) Trebuie să vedem de ce manieră putem evita confruntările inutile și în special să punem în comun eforturile noastre”, a subliniat generalul francez.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Suceava se apropie de 1.000 de cazuri de coronavirus: Topul județelor cu cele mai multe și cele mai puține cazuri

Publicat

in

De

Un număr de 3.613 de persoane au fost confirmate până în prezent, în România, cu noul coronavirus, a informat sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Potrivit GCS, 141 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit.

Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Suceva, 967, la București, 550, Neamț, 148, și Timiș, cu 136. Cele mai puține sunt în Harghita, cu 1 caz, Sălaj, 5 cazuri, Tulcea, 6 cazuri și Gorj cu 8 cazuri.

Citește și: Dan Barna: ‘Senatorii USR au votat din greșeală proiectul privind brățările electronice pentru deținuți’

STIRIPESURSE.RO vă prezintă numărul de cazuri confirmate pe judeţe potrivit raportărilor Institutului Naţional de Sănătate Publică sunt: Alba – 15 cazuri, Arad – 128, Argeş – 14 , Bacău – 27, Bihor – 46 , Bistriţa Năsăud – 28, Botoşani – 48, Braşov – 127, Brăila – 11 , Buzău – 12, Caraş Severin – 17, Călăraşi – 29, Cluj – 121, Constanţa – 110, Covasna – 37, Dâmboviţa – 27, Dolj – 27, Galaţi -101 , Giurgiu – 23 , Gorj – 8 cazuri, Harghita – 1, Hunedoara – 123, Ialomiţa – 50, Iaşi – 81 , Ilfov – 64, Maramureş – 42, Mehedinţi – 13, Mureş – 57, Neamţ – 148, Olt – 11, Prahova -25 , Satu Mare – 15, Sălaj – 5, Sibiu – 27, Suceava – 967, Teleorman – 21, Timiş – 136, Tulcea – 6, Vaslui – 11, Vâlcea – 9, Vrancea – 70, Bucureşti – 550.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face! .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Germania – ajutorul pentru locuință, cine are dreptul și cum se prezintă cererea

Publicat

in

De

Valoarea indemnizației Wohnegeld depinde de numărul de persoane din gospodărie și de veniturile familiei. În 2020, în medie, o familie poate obține în între 120 și 194 de euro pe lună. De exemplu, o familie cu doi copii. Tatăl câștigă 1.600 de euro brut, iar mama 450 de euro pe lună. Chiria lunară pentru apartamentul lor este de 700 de euro. Familia primește alocații pentru copii – Kindergeld. Conform legislației actuale, aceștia au dreptul la o indemnizație de locuință de 194 pe lună. Mamă singură cu doi copii. O mamă cu doi copii, cu un venit lunar de 1.400 de euro și o chirie lunară de 520 de euro, poate primi în jur de 187 EUR ca ajutor pentru locuință. Chiar și persoanele care locuiesc singure au dreptul să obțină Wohnegeld. Exemplu: Un pensionar cu o pensie lunară de 950 de euro și o chirie de 510 euro poate obține până la 120 de euro.

Mai multe detalii puteti gasi, pe: https://www.wohngeld.org/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend